Q9550 PROBLEM
Q9550 PROBLEM
ludia cavte,mam velky problem...kupil som novy komp s doskou msi x48c platinum a procak q9550. problem je v tom ze mi procak slape na polovicu....rychlost je namiesto 2,83 len 1,42 a neviem absolutne preco, neviem ci mam nieco prestavovat v biose a ak hej tak co? lebo tam to vyzera byt vsetko v pohode, nasobic je 8,5 x 333 co sedi aj mi to tam pise 2830 len to proste slape na pol plynu a nejde o to ze by nesli 2 jadra,ficia vsetky len s nizkou rychlostou....neviete niekto poradit? fakt si neviem rady...
Re: Q9550 PROBLEM
procesor sa v necinnosti(alebo ked nerobis nic narocne) podtaktuje, znizenim nasobica
su to funfcie EIST, C1E
su to funfcie EIST, C1E
http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/view ... 56&t=29375" onclick="window.open(this.href);return false;
no eist som vypol ale nic to nerobi...stale mi to fici na 1,42...nemoze byt niekde inde problem? a viem ze sa to nemeni ze stale frci na 1,42 lebo som robil procesy pri ktorych mal slapat na 100 percent...ako rendrovanie v 3ds maxe a tak... moze byt problem v tom zeby mi nezvladal zdroj? 550 w?
vypni aj C1E...
nastav násobič cpu manuálne na max...
nastav násobič cpu manuálne na max...
DFI X58 | i7 920 @ 4.4GHz | GTX 260
Taktovanie Intel C2D/C2Q procesorov
P5Q Deluxe Discussion | LN2 - Invex 2008 | OC Sessions
ahojte este raz,dostal som sa az teraz k tomu,no mam problem s tym C1E, hladal som v celom biose ale nic....mam msi dosku a je tam asi nieco podobne D.O.T ale neviem ci je to ono....a ako nastavim nasobic manualne na max? sorac ze tolko otravujem ale fakt si neviem rady...dik
a problem je este v tom ze ked som zapol funkciu D.O.T ktora ma prisposobit frekvenciu k vytazenosti prcesoru,tak ked ju zvysil na 1500mhz tak mi komp zamrzol..myslite ze by mohol byt problem aj v samotnom procesore?popripade doske?
ten D.O.T je pravdepodobne nejaký automatický OC systém... ten by som vypol
násobič manálne nastavíš tu - cpu ratio daj na max
http://www.tbreak.com/reviews/imageview.php?image=15086
násobič manálne nastavíš tu - cpu ratio daj na max
http://www.tbreak.com/reviews/imageview.php?image=15086
DFI X58 | i7 920 @ 4.4GHz | GTX 260
no skusal som ich aj vypnut aj zapnut, a viem na 100percent ze to nepomahalo...stale frcal na tie iste hodnoty...a ani defaultne nastavenie nepomaha...aj som updatol bios na 7,3 verziu ale aj tak nic...
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
celkom isto máš dobre nastavené FSB na 333 (1333)???
pretože to CPUZ ukazuje že FSB máš nastavené na 166...
EIST znižuje len násobič ale nie FSB
takisto ak doska nepozná CPU tak proste nahodí násobič 6x
pretože to CPUZ ukazuje že FSB máš nastavené na 166...
EIST znižuje len násobič ale nie FSB
takisto ak doska nepozná CPU tak proste nahodí násobič 6x
Spoiler: ukázať
mam, v biose mam nastavene na 333x 8,5 co sedi tam mi prave ukazuje vsetko vporiadku...len potom vo win mi to aj vo vlastnostiach ukazuje nizsie hodnoty...aj vo vsetkych moznych programoch ako vidis...
caute ,tak ja len pre uplnost som zistil ze problem je v biose, nie v nastaveniach ale v nom samotnom...je tam nejaky nedostatok a ta doska je narit...mozno by to vyriesil update ale msi to neriesi...
Uz len kupa dosky od MSI je zly krok ... ale uz si ju kupil no ... co ti povim na to... ..skusaj skusaj..