auto-alarm
auto-alarm
trosku neposlucha autoalarm na aute (sak kde inde ked je to autoalarm ) dnes sa rozhodol ze bude pipat z nicoho nic, ziadne zemetrasenie, ziadne delobuchy... jednoducho obcas si zapipa cez den... neviete cim to moze byt ?
a ako takyto problem vyriesit ? auto sa nehybalo asi 2 dni.. tak je troska zamrznute... neviete co moze sposobovat spustanie alarmu ?
PS: v priebehu tohto dna pisti uz asi 4ty krat, teraz pred par minutami znova zapistalo
edit: isiel som motor zohriat,zoskrabat skla, pootvarat a pozatvarat dvere, kufor tiez, kapotu tiez... svetla funguju snad uz nebude pipat... ale ak nahodou niekto vie co by to mohlo byt tak napiste... este mi mama vravela ze vecer auto nepipalo ale len blikalo a cez den zacalo hucat.. takze nejak tak je ten problem
a ako takyto problem vyriesit ? auto sa nehybalo asi 2 dni.. tak je troska zamrznute... neviete co moze sposobovat spustanie alarmu ?
PS: v priebehu tohto dna pisti uz asi 4ty krat, teraz pred par minutami znova zapistalo
edit: isiel som motor zohriat,zoskrabat skla, pootvarat a pozatvarat dvere, kufor tiez, kapotu tiez... svetla funguju snad uz nebude pipat... ale ak nahodou niekto vie co by to mohlo byt tak napiste... este mi mama vravela ze vecer auto nepipalo ale len blikalo a cez den zacalo hucat.. takze nejak tak je ten problem
Maticna : Asus Striker II Formula | Procesor : Intel Core2Duo E6850 @ 3.3GHz | Chladic CPU : Thermalright Ultra 120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300 | Graficka : 2* MSI GeForce NX8800GTS T2D512E OC PCX | Chladic VGA : 2* ZALMAN Z-Machine GV 1000 | Ram : CORSAIR DDR2 2x2048MB 800MHz TWIN2X C5DHX Techn. | Hdd : Hitachi 320GB 7200rpm 16MB Sata2, Hitachi 500GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 640GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 1000GB 7200rpm 32MB Sata2 | Zdroj : Fortron 600W Epsilon FX600-80 | Case : NZXT ZERO Tower Crafted Series | LCD : LG 22" LCD L225WT-BF 5ms 5000:1 DVI
Re: auto-alarm
mne tiez niekdy "pipa" len tak pre nic za nic. Tipoval by som, ze na vine budu cidla.
Treba to dat do servisu alebo sa s tym zmierit (ja som si vybral druhu moznost)
Treba to dat do servisu alebo sa s tym zmierit (ja som si vybral druhu moznost)
Intel i7 4790K Delid [ 8-RADS!!! Water Cooling ] ★ Kingston HyperX 32GB ★ ASRock Z87 OC Formula ★ EVGAGTX980Ti Superclocked EK Water ★ Samsung 850EVO RAID-0 ★ HDD cca 10TB ★ Creative SB-Z ★ Asus 4K 32" LED ★ RAZER Deathstalker Ultimate ★ Logitech Z5450 THX ★ Enermax Platimax 1500W ★ Corsair 900D ★ ...
WATER COOLING : CPU EK - Supreme LTX CSQ ★ D5 X-Res CSQ Pump ★ Phobya DC12-400 ★ 1x Phobya G-Changer 480 V1.2 ★ 1x Black Ice GT Stealth 360 ★ 1x XSPC RX240 ★ 1x AC NexXxoS PRO II ★ 3x AC NexXxoS PRO I ★ 1x HX-CU1401V ★ Hose 13/10mm ★ UV Liquid ★ ...
WATER COOLING : CPU EK - Supreme LTX CSQ ★ D5 X-Res CSQ Pump ★ Phobya DC12-400 ★ 1x Phobya G-Changer 480 V1.2 ★ 1x Black Ice GT Stealth 360 ★ 1x XSPC RX240 ★ 1x AC NexXxoS PRO II ★ 3x AC NexXxoS PRO I ★ 1x HX-CU1401V ★ Hose 13/10mm ★ UV Liquid ★ ...
no zatial este nepipalo (klop klop) mozno nejaky moc primrzol... dufam ze to zahriatie motora pomohlo...
Maticna : Asus Striker II Formula | Procesor : Intel Core2Duo E6850 @ 3.3GHz | Chladic CPU : Thermalright Ultra 120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300 | Graficka : 2* MSI GeForce NX8800GTS T2D512E OC PCX | Chladic VGA : 2* ZALMAN Z-Machine GV 1000 | Ram : CORSAIR DDR2 2x2048MB 800MHz TWIN2X C5DHX Techn. | Hdd : Hitachi 320GB 7200rpm 16MB Sata2, Hitachi 500GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 640GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 1000GB 7200rpm 32MB Sata2 | Zdroj : Fortron 600W Epsilon FX600-80 | Case : NZXT ZERO Tower Crafted Series | LCD : LG 22" LCD L225WT-BF 5ms 5000:1 DVI
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
neviem ake nas auto ty ale
pod kapotou by si mal mat taky jak to nazvat...cudlik tlacitko ktore ked zavres kapotu prisadne
je to taky klobucik a pod nim je pruzina...takze to je senzor
ten si cely vyber a skontroluj ci nieje primrznuty ak hej tak rozober a ocist
potom pozri vo dverach kde zacvakuje zamok mas takisto nieco ako valceky pri kolikoch tak tie postlacaj ked budes mat precisteny ten kapotovy senzor
pobavkaj sa popripade ich rozhyb vecsinou to zaberesu to alarmove senozry...hrubo napisane tie detekuju ak sa do auta ide niekto vlupat
to precistenie je robota tak na cca 15 minut aj s demontazov
je to casty problem ked ti skoroduju pliesky alebo primrznu....
pod kapotou by si mal mat taky jak to nazvat...cudlik tlacitko ktore ked zavres kapotu prisadne
je to taky klobucik a pod nim je pruzina...takze to je senzor
ten si cely vyber a skontroluj ci nieje primrznuty ak hej tak rozober a ocist
potom pozri vo dverach kde zacvakuje zamok mas takisto nieco ako valceky pri kolikoch tak tie postlacaj ked budes mat precisteny ten kapotovy senzor
pobavkaj sa popripade ich rozhyb vecsinou to zaberesu to alarmove senozry...hrubo napisane tie detekuju ak sa do auta ide niekto vlupat
to precistenie je robota tak na cca 15 minut aj s demontazov
je to casty problem ked ti skoroduju pliesky alebo primrznu....
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
- scpeter1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 13. Aug, 2006, 02:00
ja by som to videl na kolisanie napatia v aute....
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,VU+Uno 4K SE,Samsung Galaxy Note 4,root,UPC Fiber Power 130/10
noo jedna sa o Daewoo Nubira II r.v. 2000
pokial auto nebude pipat znova, tak to necham tak.. ak sa zase ozve bez priciny, tak si najdem ten cudlik a pozrem sa na neho,
zatial to tak vyzera ze ked sa zahrial motor tak asi aj ten cudlik rozmrzol a doteraz je auto ticho...
popripade nevies mi povedat kde sa tak zhruba moze nachadzat ten cudlik ? (je mi jasne ze pri kazdom aute je to inac, ale zvycajne by mal byt na jednom mieste,nie?) ci niekde vpredu blizsie k maske, alebo blizsie k celnemu sklu ??? dik moc
kolisanie napatia ?? ako mas na mysli zeby primrzala bateria tak sa spusti alarm ?
pokial auto nebude pipat znova, tak to necham tak.. ak sa zase ozve bez priciny, tak si najdem ten cudlik a pozrem sa na neho,
zatial to tak vyzera ze ked sa zahrial motor tak asi aj ten cudlik rozmrzol a doteraz je auto ticho...
popripade nevies mi povedat kde sa tak zhruba moze nachadzat ten cudlik ? (je mi jasne ze pri kazdom aute je to inac, ale zvycajne by mal byt na jednom mieste,nie?) ci niekde vpredu blizsie k maske, alebo blizsie k celnemu sklu ??? dik moc
kolisanie napatia ?? ako mas na mysli zeby primrzala bateria tak sa spusti alarm ?
- lezgy
- Pokročilý používateľ
tak neviem de do macky som poslal to co som cmaral polhodinu ale narychlo teda este raz
k napetiu...skor by to bola chyba alternatora a to je vyssia cenova oprava
naj to zistis ci ti napetie hraje tak ze z nuly odpalis aspon do 4 prevodoveho stupna taky mensi sprint a ked ti nebude blikat kontrola baterie/dobijania tak alternator by mal byt ok.
este zvykne palit elektriku ak by bol vadny co asi neodpaluje....ziarovky a pod
k tym cudlikom
vo dverach kde zaklapuje zamok si najdi senzory...da sa nimi potlacit ak nieco strajkuje bude mozno piskat len tak ....ak ho teda stlacis
na kazdych dverach by si mal mat jeden
mas uz len jeden link uz sa mi to zas pisat nechce
http://img117.imageshack.us/my.php?image=jjjjcc8.jpg
cervene kruzky su nastavenie kapoty a ten zlty je alarm
zospodu si najdi kabel a pri prvej spojke ho odpoj...podobne ako vytahujes z napajania HDD
precisti zaloz a ak ti bude strajkovat zas...
btw dost podstatna otazka
alarm mas original od vyroby alebo dorabany u niekoho kto ma aspon licenciu?
dost velky detajl
k napetiu...skor by to bola chyba alternatora a to je vyssia cenova oprava
naj to zistis ci ti napetie hraje tak ze z nuly odpalis aspon do 4 prevodoveho stupna taky mensi sprint a ked ti nebude blikat kontrola baterie/dobijania tak alternator by mal byt ok.
este zvykne palit elektriku ak by bol vadny co asi neodpaluje....ziarovky a pod
k tym cudlikom
vo dverach kde zaklapuje zamok si najdi senzory...da sa nimi potlacit ak nieco strajkuje bude mozno piskat len tak ....ak ho teda stlacis
na kazdych dverach by si mal mat jeden
mas uz len jeden link uz sa mi to zas pisat nechce
http://img117.imageshack.us/my.php?image=jjjjcc8.jpg
cervene kruzky su nastavenie kapoty a ten zlty je alarm
zospodu si najdi kabel a pri prvej spojke ho odpoj...podobne ako vytahujes z napajania HDD
precisti zaloz a ak ti bude strajkovat zas...
btw dost podstatna otazka
alarm mas original od vyroby alebo dorabany u niekoho kto ma aspon licenciu?
dost velky detajl
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
- scpeter1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 13. Aug, 2006, 02:00
nemyslel som na zamrzanie baterie.Ak mas ejaky slabs spoj,resp skorodovany,a ak ni prechadza prud moze mat silnejsi odpor,ktory alarm vyhodnocuje ako vniknutie do auta.Alebo mozes mat slabsiu bateriu,kde zakolisanie napatia sposobuje to iste...
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,VU+Uno 4K SE,Samsung Galaxy Note 4,root,UPC Fiber Power 130/10
ook dakujem zatial velmi pekne
a to ci je alarm od vyroby alebo dorobeny, tak to vobec netusim... auto sme kupovali z bazaru a uz ho malo... da sa to nejako zistit ze ci je dokupovane alebo z vyroby ?
inac odvcera ako som zahrial motor tak zatial nepipalo mozno predsalen bolo nieco na nejakom senzore ktore robilo neplechu
a to ci je alarm od vyroby alebo dorobeny, tak to vobec netusim... auto sme kupovali z bazaru a uz ho malo... da sa to nejako zistit ze ci je dokupovane alebo z vyroby ?
inac odvcera ako som zahrial motor tak zatial nepipalo mozno predsalen bolo nieco na nejakom senzore ktore robilo neplechu
- lezgy
- Pokročilý používateľ
dejwo ako take v podstate neexistuje takze musis ist do servisu kde robia aj oficialne dejwa. je to taka automobilova slapka
zistis to podla VIN cisla resp ak mas servisnu ...pozor nie manual ten je rovnaky pre setke ale servisnu knizku tam niekedy je napisane na prvej druhej strane co konkretne tvoj model obsahuje ( aspon moje rodicovske-dejwo- a kamosova honda a suzuki to tam maju)
ale naj to zistis podla vin ale v servise, lebo na nete kedze dejwo krachlo to moc rozsirene nebude-si ja myslim
ostatne moznosti
zajdi za niekym kto uz dejwa robil
resp si pozri fora o dejvach
alarm u nubiry od vyroby ...no skor nie ako ano ale......
ak aj ten cudlik vytiahnes mal by si tam mal logo znacky
ale najkor asi ten vin
zistis to podla VIN cisla resp ak mas servisnu ...pozor nie manual ten je rovnaky pre setke ale servisnu knizku tam niekedy je napisane na prvej druhej strane co konkretne tvoj model obsahuje ( aspon moje rodicovske-dejwo- a kamosova honda a suzuki to tam maju)
ale naj to zistis podla vin ale v servise, lebo na nete kedze dejwo krachlo to moc rozsirene nebude-si ja myslim
ostatne moznosti
zajdi za niekym kto uz dejwa robil
resp si pozri fora o dejvach
alarm u nubiry od vyroby ...no skor nie ako ano ale......
ak aj ten cudlik vytiahnes mal by si tam mal logo znacky
ale najkor asi ten vin
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
viem ze je to podla vas asi cudna otazka, ale treba vam ten alarm??Podla mna je to zbytocnost......
no nakoniec vcera sme ho odpojili... lebo furt pipalo... tak ked bude teplejsie tak ho zapojime... pisal mi jeden chalan ze jemu zamrzali blinkre na audie ked odpipaval auto... cize kaslem na servis, mozno by som tam dosiel, zaplatil, a povedali by mi ze koli zime
a ano myslim si ze treba ten alarm, bracho ma auto zatial bez alarmu a mal problemy s nejakou poistkou (neviem presne co mu nechceli poistit) ale dostal vynimku, ze nech si ten alarm dokupi...
a este je si myslim lepsie, ked si niekde v meste, niekto ti zacne kradnut auto, mozno ked sa alarm rozpipa tak ten clovek spanikari (pokial to je nejaky lamater) a utecie ludia su zvedavi, pipanie ich zdvihne zo sedacky ked kukaju telku, ze huci nejake auto, kuknu sa, mozno bude nejake vzruso, rozbijanie skiel, startovanie a utek za piskajucich gum a v tom volaju policiu... cize neni ten alarm az tak na zahodenie
a ano myslim si ze treba ten alarm, bracho ma auto zatial bez alarmu a mal problemy s nejakou poistkou (neviem presne co mu nechceli poistit) ale dostal vynimku, ze nech si ten alarm dokupi...
a este je si myslim lepsie, ked si niekde v meste, niekto ti zacne kradnut auto, mozno ked sa alarm rozpipa tak ten clovek spanikari (pokial to je nejaky lamater) a utecie ludia su zvedavi, pipanie ich zdvihne zo sedacky ked kukaju telku, ze huci nejake auto, kuknu sa, mozno bude nejake vzruso, rozbijanie skiel, startovanie a utek za piskajucich gum a v tom volaju policiu... cize neni ten alarm az tak na zahodenie
- cool_point
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Jún, 2008, 19:12
Tak, tak. Niektoré alarmy máju aj snímače poklesu napätia a to v prípade ak auto stálo dlhšie /2dni/ a batéria nieje najnovšia môže spôsobovať kolísanie napätia podozrenie na špekuláciu s elektrinou a vyhodnotí to ako vniknutie, resp. sabotáž.frcko73 napísal:ja by som to videl na kolisanie napatia v aute....
Case: Aquarius YY-5604, 3x12cm FAN AC MB: ASUS P5E - X38/ICH9R, CPU: INTEL Core 2 Quad Q8400, Cooling H2O: Laing DDC 12V Ultra + Alphacool TOP, D-Tek FuZion V2 + Alphacool Radiator NexXxoS Xtreme III rev. 2 + 3x FAN Noctua NF-P12-1300, RAM: 4x2GB DDR2 800MHz A-DATA Extreme Edition Vitesta, HDD: 1xSSD OCZ Vertex 3 60GB+2x400GB WD 7200 RAID0+1TB Seagate+2TB WD, VGA: SAPPHIRE HD 5770, 1024MB DDR5, VGA Cooler: Water block Alphacool NexXxoS GPS-07T, LCD: LG L226WTQ-SF 22 ", Mouse: Razer DeathAdder 1800DPI + Razer eXactMat, Power: Corsair HX620W, OS: Win7 Ultimate x64