IP koliduje
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2008, 15:09
IP koliduje
Ahoj,
nainštaloval som nový net...
Poskytovateľ je T-com a mám router D-link, ktorý majú teraz v ponuke. Stolný PC mám napojený cez sieťový kábel a notebook niekedy dva mám pripojené pomocou WiFi. Pred pár dnami mi začalo vyhadzovať hlášku IP koliduje s druhým zariadenim v sieti alebo niečo podobné. Nepamätám si to presne. Ale všetko funguje tak ako má. Internet ide na všetkých počítačoch tak ako má a zaujímave je, že zo začiatku mi to nerobilo až teraz začalo a žiadne nastavenia som nemenil... Viete v čom by mohol byť problém?
Ďakujem
nainštaloval som nový net...
Poskytovateľ je T-com a mám router D-link, ktorý majú teraz v ponuke. Stolný PC mám napojený cez sieťový kábel a notebook niekedy dva mám pripojené pomocou WiFi. Pred pár dnami mi začalo vyhadzovať hlášku IP koliduje s druhým zariadenim v sieti alebo niečo podobné. Nepamätám si to presne. Ale všetko funguje tak ako má. Internet ide na všetkých počítačoch tak ako má a zaujímave je, že zo začiatku mi to nerobilo až teraz začalo a žiadne nastavenia som nemenil... Viete v čom by mohol byť problém?
Ďakujem
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: IP koliduje
prekontroluj IPcky na vsetkych pc. je mozne ze ti tam niekto cez wifi lezie a snazi sa nastavit rivnaku ip ako jeden z tvojich pc, ak to nemas chranene....
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
-
- Používateľ
Mám tam iba wep kódovanie. Roznýšľal som aj nad MAC filtrom ale neviem či je to vôbec možné na routri čo mám. Je to adsl router d-link - ten čo je v aktuálnej ponuke t-comu
zmen WEP na WPA ...Daniel3266 napísal:Mám tam iba wep kódovanie. Roznýšľal som aj nad MAC filtrom ale neviem či je to vôbec možné na routri čo mám. Je to adsl router d-link - ten čo je v aktuálnej ponuke t-comu
mac filtrovanie je zbytocne, nakolko sa bavime o cloveku, ktory vie preburat WEP, takze bude vediet nastavit aj MAC na sietovej karte ...
pripadne nastav automaticke pridelovanie IPciek (DHCP) a aj tvojim pocitacom nastav, neh si beru IP automaticky
Dalej dufaj, ze ten kto sa ti tam naburava si tiez necha pridelit IPcku, a bude fungovat relativne bez toho, aby skodil ...
PS: kedtak si pozri na routri ARP tabulky a tabulky pripojenych MAC adries... a pripadne sa dohodni so susedom, neh ti neleze do siete, alebo neh tam leze za symbolickych 3-4 eura mesacne
lava, prava, lava, prava ...
-
- Používateľ
No ja by som rád nastavil ten MAC filter... Len jak hladám tak hladám tak to tam nemôžem nájsť...
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Nepochopil si ho. Aj keby si mal MAC filter, je to ako keby si skusal zabranit prietoku vody sitkom na male kamene.... Inac povedane, ma to nulovu ucinnost.
-
- Používateľ
Aha...
Ešte s tým kódovaním:
Mám použiť WPA alebo WPA2?
Ešte s tým kódovaním:
Mám použiť WPA alebo WPA2?
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Idealnem WPA2.
-
- Používateľ
Len neviem čo presne znamená prinastavení WPA2 interval zmeny klúčmi
- scpeter1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 13. Aug, 2006, 02:00
nic,nechaj tam nulu.To je interval,ktory je treba na zmenu kluca.T.j cas,ako casto sa ti meni kluc.Aspon sii myslim....
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,VU+Uno 4K SE,Samsung Galaxy Note 4,root,UPC Fiber Power 130/10
-
- Používateľ
No dobre WPA2 som už nastavil, ale velmi rád by som si nastavil aj ten MAC filter len nejak to v tých nastaveniach nemôžem nájsť
A ta diagnostika arp a dhcp ti co davala????
Lebo mna osobne vzdy zaujima kto sa mi tam checkuje. Cudoval by si sa, kto to moze byt
M
Lebo mna osobne vzdy zaujima kto sa mi tam checkuje. Cudoval by si sa, kto to moze byt
M
-
- Používateľ
Pre mna su to nejak nezname pojmy. teda presnejšie neviem čo odomna chceš. Ale v tom výpise tých mac adries sú len tri - tie čo aj majú byť...
Ale uz si si pozapinal vsetky ochrany a ip ti uz nekoliduje.
"... tazko chytis rybicku v akvarku, ked tam nieje..."
have a nice day
M
"... tazko chytis rybicku v akvarku, ked tam nieje..."
have a nice day
M
-
- Používateľ
A ten mac filter nemozem s tym routrom nastavit? Nie je to kvoli bezpecnosti ale skor kvoli tomu aby som mal prehlad o tom kto je pripojeny... Oproti u babky ked pride niekto tak aby bez mojho vedomia nebol v sieti a heslo sa mi zas kazdu chvilu menit nechce