Odvibrovanie fanov

Všetko o chladení procesorov, grafických kariet, pasí­vne chladenie, ventilátory...
Používateľov profilový obrázok
tommy1104
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 28. Apr, 2008, 14:00

Odvibrovanie fanov

Príspevok od používateľa tommy1104 »

Zdravím.

http://www.tichepc.sk/produkt/NB-Antivi ... r-882.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Podľa Vás pomôže toto pri odvibrovaní fanov? Je tam nejaký účinok?
Šlo by to dať pod fany na http://www.tichepc.sk/produkt/Noctua-NH-U12P-2136.html" onclick="window.open(this.href);return false;? Pri tej Noctue sú tiež také tenké pásiky, ale nepomôže toto viacej?

A ďalšia otázka: Situácia: na outtake dám 12cm fan. Mám k nemu pribalené antivibračné skrutky. Čo viac odvibruje? Tie gumové kolíky, alebo tieto podložky? Prípadne sa dá použiť aj podložka aj gumové kolíky naraz?
Mirdis
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00

Re: Odvibrovanie fanov

Príspevok od používateľa Mirdis »

takze k tej prvej otazke..urcite ma to nejaky ucinok ale podla mna sa to neoplati...stacia ti aj tie gumové skrutky..fany az tak velmi nevybruju..ta noctua p12 trochu vybruje,ale postacia na nu aj tie gumove skrutky ako som pisal...

a k tej druhej otazke..ja mam vsetky fany na klasickych skrutkach a ziadne vybracie nemam..takze a ked si myslis,ze ti vybruju tak daj tam len tie gumove skrutky a mas pokoj ;)
NTB1:MacBook Pro (13-inch, 2014, 2,5 GHz Dual-Core Intel Core i5, 8 GB RAM)
NTB2:MacBook Pro (13-inch, 2018, 2,7 GHz Quad-Core Intel Core i7,16 GB RAM)
NTB3:MacBook Pro (13-inch, 2020, Apple M1,16 GB RAM)
tommy1104
Používateľ
Používateľ

Jj, P chcem dať na outtake a naozaj trochu vibruje. (mriežku síce vystrihnem, tak neviem, čo má na rovnakých otáčkach lepší prietok, či S alebo P).

S nevibruje vôbec, tú som si chcel odložiť na Accelero na U.L.N.A. na 600rpm, ale uchladí takto úplne bezpečne aj kartu ako je napr. HD4850, keď nepoužívam intake?

Ok, takže použijem tie skrutky. Ale ohľadom CPU som sa chcel spýtať. Bude tam 2x http://www.tichepc.sk/produkt/Enermax-C ... -3142.html" onclick="window.open(this.href);return false; regulované z dosky a zapojené cez http://www.tichepc.sk/produkt/Gelid-PWM ... -3557.html" onclick="window.open(this.href);return false;. Otázka je, ako odvibrovať tieto 2 fany? Týmito podložkami http://www.tichepc.sk/produkt/NB-Antivi ... r-882.html" onclick="window.open(this.href);return false;? Cluster má dosť ľahký rámik, ale zas je PWM a už doma 1 mám.

Prípadne ak máte lepší nápad, ako to vyriešiť, napíšte. (uvažoval som aj o výmene Noctuy S za Enermax Magma, ale neviem)
Noctuu P si ponechať musím, tá je pribalená k CPU pasívu. :)
Mirdis
Moderátor
Moderátor

tak lepsi prietok na rovnakych ot ma noctua P,ale ta je vhodnejsia na huste pasivy kde pretlaci viac ako obycajne fany ako na outtake...ja mam 4850 na nej S1 a noctuu S12 800ot a teploty mam v idle 36-37C a v burne max 54C na jadre....takze na tych 600 by to malo uchladit,ale zas ta S verzia ma dost slaby prietok pri 600 ot a pamate nebudu velmi ofukovane..daj ju aspon na 800ot to je akurat a nepocutelne ;) a taktiez nemam ziadny fan v predu a teploty na karte su super :) a ked uvazujes nad vymenou tak skor by som dal enermax magmu na vyfukovanie ako noctuu P...
tommy1104
Používateľ
Používateľ

Noctuu P si musím nechať.
Noctuu S dať na 800 otáčok ako? Cez BIOS?
Nj, uvažoval som nad Magmou, ale namiesto S, keďže P nemám ako predať. A potom prípadne dať P na U.L.N.A. na 900rpm na Accelero. Alebo tú Magmu na 5V na Accelero.
Ku Clusterom teda žiadne výhrady?
//ale zatiaľ Accelero nemám, to je len odložená do budúcnosti naň. :)
Mirdis
Moderátor
Moderátor

ked mas noctuu P tak pri nej by si mal mat modru a ciernu redukciu...tak si vyskusaj na ktorej ake bude ma otacky ta noctua S...noctuu P na S1 nedavaj je dost tazka a zbytocne ju mat na S1..enermax cluster som mal v ruke..paradny fan ziadne vybracie a prietok velmi dobry..
tommy1104
Používateľ
Používateľ

Však? Aj ja vravím. Som sa čudoval, má ľahunký hliníkový jemný rámik a aj tak nevibruje. Len škoda, že tam dali po bokoch tie nápisy vyrezané.
Takže meniť Clustery za Magmy je kravina, hej?(ešte mám len 1)
Ok, máš pravdu, bola by to pre AC S1 záťaž a aj vibrácie. Noctuu P teda dám na L.N.A. na outtake pomocou pribalených gumových skrutiek od Clustera(to pôjde, že?). Na U.L.N.A. síce už nevrčí, ale to vrčanie je jemné a počuť ho iba uchom pár cm od fanu, no začína viac vibrovať.
A ako teda vyriešiť fan na Accelero? (tá Noctua P sa mi aj tak na 5V nejak nechcela rozbehnúť, no ešte som to neskúšal z dosky, ale zo zdroja na molexe, kde je ešte aj disk, tak možno preto)
Takže ak S-1200 predám, čo na Accelero? Magma? Gelid Silent? Gelid UV? Alebo čo? :)
Mirdis
Moderátor
Moderátor

jj enermax cluster je dobry fan..menit cluster za magmu nemusis..rozdiel je,ze cluster je pwm (taktiez farba a ram je iny)inac rovanke fany...tie gumove skrutky od clustera v pohode das na tu noctuu P..na accelero ti uplne v pohode postaci http://www.tichepc.sk/produkt/Gelid-Silent-12-3558.html" onclick="window.open(this.href);return false; vynikajuci fan za tu cenu ;)
tommy1104
Používateľ
Používateľ

Práve o ňom uvažujem, a Noctuu S predať. :)

Založím druhú tému, fan na Accelero, kde spoločne vyberieme niečo, odvibrovanie case fanov je vyriešené, tu sa to v podstate môže lock. Prípadne pod ten na Accelero by som kúpil tú podložku za 50Sk. (k NH-U12P sú pribalené 4 také pásiky aby nebol priamy kontakt, čiže po 2 na každý fan)
Mirdis
Moderátor
Moderátor

nemusis zakladat druhu temu..zbytocne...tak ako som ti poradil ten gelit je super volba na accelero ;)
tommy1104
Používateľ
Používateľ

No tak to vyzerá, že na Accelero ostáva len Noctua P a dať ju na ULNA a podložiť silikónovou podložkou, na intake si ju totiž nechcem dať a na outtake pôjde pekne king Magma (prípadne regulovaná cez Zalman Fan Mate 2), tá bude s Clustermi zohratá. :)

Návrat na "Chladiče a všetky druhy chladenia"