Stavajuca konfiguracia je nasledovna:
Procesor: Q9550 s VID 1.2500 V
Zakladna doska: Gigabyte EX38-DS4
Pamate: 1066 MHz, takze do 533 MHz FSB by mali byt OK
Chladenie: Vodne
Na uvod chcem povedat, ze sa s tymto uz babrem hodnu chvilu. O taktovani stvorjadier viem, ze je narocnejsie. Cital som si skutocne rozne postupy navody, diskusie o doskach, ale zatial som sa k nicomu nedopracoval.
Najprv som mal v doske starsi BIOS verzie F4. S nim som sa nedostal na 3,4 GHz nech som robil co som len chcel. Po aktualizacii na najnovsi beta BIOS F6A sa toto zasadne zlepsilo. Roznym skusanim sa viem dostat na stabilnu frekvenciu 3,65 GHz, alebo neviem-ci-az-tak-uplne-stabilnych 3,8 GHz. Bohuzial dalej ma to uz prilis neposlucha.
Nemam s taktovanim stvorjadier skusenosti, takze neviem, ako presne nastavit VTT, FSB a GTL voltaz, nemam to v oku a odhadovanim skusat kombinacie je prilis zdlhave. Mam precitany aj paleeho velky post tu na fore ohladom taktovania, aj rozne navody, ci konkretne nastavenia uzivatelov, ale nikam som sa nedopracoval.
Pripajam obrazok z mojho BIOSu, ako som to mal nastavene na 3,8 GHz (je to zmontovany obrazok z troch fotiek, z toho dve su rozmazane, neviem preco, ale je to citatelne):

Mohol by sa na to niekto pozriet a poradit nejake hodnoty, pripadne ci mam nieco hned od oka zle nastavene? Dnes uz na internete nenajdem vela nastaveni pre moju dosku, lebo drtiva vacsina postov pri taktovani quad procesorov sa tyka dosiek s P45 chipsetom. Cital som si par postov o taktovani na X38 a tie sa dost roznia. Niekto pisal, ze X38 ma FSB wall niekde pri 490 MHz, druhy zase vyskusal 3 EX38-DS4 dosky a kazda z nich mu sla len po 470, dalsi zase nema problem ist nad 4 GHz atd. Je P45 podstatne lepsi na taktovanie stvorjadier? Rad by som to vsak rozbehal na mojej doske.