Dopad AA a AF
Dopad AA a AF
Zdravím, hrabal som sa v CCC a všimol som si že mám nastavené komplet všetko na HIGH - AAx8 AFx16 tie kvality atď.. tiež na High Quality. Takže teraz keĎ som hral hry s takými nastaveniami, malo to na ne dopad? Proste keď to teraz dám napr. AAx2 a AFx4 tak budem mať viac FPS? pretože tieto nastavenia dokážu riadne ubrať na plynulosti hry. Dík. Ale keď niekto vie ako to optimálne nastaviť, tak by sem mohol napísať čo ako dať.
Naposledy upravil/-a KingTommy v Pi 01. Máj, 2009, 12:41, upravené celkom 1 krát.
: Z O S T A V A :
Spoiler: ukázať
Re: Dopad AA a AF
AA a AF nastavuj v nastaveniach hry, v ovladacoch iba v pripade, ze to v hre nastavit nejde
Nj, to aj robím, ale doteraz som to mal v CC všetko na max. Malo to dopad na hry? Keď to vypnem pocítim grafický rozdiel oproti tomu keď som hral hry s max. nastavením v CCC?
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
pocitis rozdiel v FPS, ale hrany predmetov nebudu take hladke, ake ich mas teraz. a bez AF budu trosku horsie textury...
bud kvalita, alebo vykon, pripadne nieco medzi
bud kvalita, alebo vykon, pripadne nieco medzi
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
AF ma minimalny vplyv,ale FSAA dokaze grafickej karte pekne zavarit,zapinaj ho iba ak si si isty ze karta prislusnu hru s FSAA zvladne s hratelnymi FPS..vyhni sa konfliktnym nastaveniam (napr v ccc 4x a v hre 2x),sposobuju prudke prepady FPS.najlepsie by bolo FSAA v ccc vypnut a nastavovat ho iba v hre samotnej (ak to hra umoznuje) ako uz bolo spomenute,a ked to (starsia) hra nepodporuje tak pouzit nejaku utilitku ktora ho pri spusteni hry automaticky zapne a po jej ukonceni zasa automaticky vypne-ja na to pouzivam ati tray tools,a k plnej spokojnosti,mohol by som dodat.
No ja v hrách mám stále zapnuté AA aspoň na 2x, lebo bez toho sa mi nepáčia žiadna hra... Taká je zubatá. V CCC som to mal napevno nastavené na AAx8 a AFx16. Teraz som dal AAx2 a AFx4. Môže to tak ostať?
ATT mám, ako si tam nastavým to automatické zapnutie a vypnutie? Používam ho kvôli taktom, v 2D mám omnoho menšie takty ako v 3D. (Automatické pretaktovanie).
Príklad:
Keď to v CCC nastavím na 8xAA a 16xAF, v hre dám AAx2 a AF sa tam nenastavuje, tak mi to pôjde na AAx8 alebo AAx2? Ďalej, keď nastavím v CCC všetko na vypnuté pocítim nejaký grafický rozdiel v hrách keď som doteraz hral so všetkým naplno, napriek tomu že som v hrách nastavoval AAx2 a AF nikdy (zatiaľ som takú hru nevidel...)?
Trochu viac otázok, ale budem veľmi rád ak mi odpovieš. Ďakujem pekne.
ATT mám, ako si tam nastavým to automatické zapnutie a vypnutie? Používam ho kvôli taktom, v 2D mám omnoho menšie takty ako v 3D. (Automatické pretaktovanie).
Príklad:
Keď to v CCC nastavím na 8xAA a 16xAF, v hre dám AAx2 a AF sa tam nenastavuje, tak mi to pôjde na AAx8 alebo AAx2? Ďalej, keď nastavím v CCC všetko na vypnuté pocítim nejaký grafický rozdiel v hrách keď som doteraz hral so všetkým naplno, napriek tomu že som v hrách nastavoval AAx2 a AF nikdy (zatiaľ som takú hru nevidel...)?
Trochu viac otázok, ale budem veľmi rád ak mi odpovieš. Ďakujem pekne.
Poradím ti aj ja - skús si ešte raz a poriadne prečítať čo tu už bolo napísané - odpovedané ti už bolo.
"V CCC som to mal napevno nastavené na AAx8 a AFx16. Teraz som dal AAx2 a AFx4. Môže to tak ostať?"
"Ďalej, keď nastavím v CCC všetko na vypnuté pocítim nejaký grafický rozdiel v hrách keď som doteraz hral so všetkým naplno"
"V CCC som to mal napevno nastavené na AAx8 a AFx16. Teraz som dal AAx2 a AFx4. Môže to tak ostať?"
ps47 napísal:vyhni sa konfliktnym nastaveniam (napr v ccc 4x a v hre 2x),sposobuju prudke prepady FPS
"Ďalej, keď nastavím v CCC všetko na vypnuté pocítim nejaký grafický rozdiel v hrách keď som doteraz hral so všetkým naplno"
...atď., prosím ťa, čítaj trocha s porozumením, nebude nutné ti to opakovať dookola (nie každý má na to nervy).M1ch4l napísal:pocitis rozdiel v FPS, ale hrany predmetov nebudu take hladke
Gudas, prvú otázku som zopakoval, ale nebol som si toho vedomí, písal som to fakt neskoro, ale druhú si vytrhol z kontextu, ona pokračuje.
Otázka znela:
Otázka znela:
KingTommy napísal:Ďalej, keď nastavím v CCC všetko na vypnuté pocítim nejaký grafický rozdiel v hrách keď som doteraz hral so všetkým naplno, napriek tomu že som v hrách nastavoval AAx2 a AF nikdy (zatiaľ som takú hru nevidel...)?
1. To ťa neospravedlňuje
2. odpoveď je rovnaká, resp. problém opísal ps47
Tvoj prípad:
- mal si nastavené v hrách 2xAA a v CCC 8xAA a 16xAF
ps47: "vyhni sa konfliktnym nastaveniam (napr v ccc 4x a v hre 2x),sposobuju prudke prepady FPS"
Pýtaš sa následne, či môžeš nechať v CCC 2xAA a 4xAF - keď ti bolo jasne povedané, aby si nastavoval pokiaľ sa dá IBA v hre, a keď sa to v hre nedá, až potom v CCC. Plus napísané bolo aj, že AF veľký vplyv na výkon nemá, preto nie je dôvod dávať menej ako 16x.
Je to také nepochopiteľné?
2. odpoveď je rovnaká, resp. problém opísal ps47
Tvoj prípad:
- mal si nastavené v hrách 2xAA a v CCC 8xAA a 16xAF
ps47: "vyhni sa konfliktnym nastaveniam (napr v ccc 4x a v hre 2x),sposobuju prudke prepady FPS"
Pýtaš sa následne, či môžeš nechať v CCC 2xAA a 4xAF - keď ti bolo jasne povedané, aby si nastavoval pokiaľ sa dá IBA v hre, a keď sa to v hre nedá, až potom v CCC. Plus napísané bolo aj, že AF veľký vplyv na výkon nemá, preto nie je dôvod dávať menej ako 16x.
Je to také nepochopiteľné?
toto stale plati.ad nastavenie automatickeho zapinanie/vypinania FSAA cez ATT:ps47 napísal:vyhni sa konfliktnym nastaveniam (napr v ccc 4x a v hre 2x),sposobuju prudke prepady FPS.najlepsie by bolo FSAA v ccc vypnut a nastavovat ho iba v hre samotnej (ak to hra umoznuje) ako uz bolo spomenute,a ked to (starsia) hra nepodporuje tak pouzit nejaku utilitku ktora ho pri spusteni hry automaticky zapne a po jej ukonceni zasa automaticky vypne-ja na to pouzivam ati tray tools,a k plnej spokojnosti,mohol by som dodat.
1)spusti ATT,pravy klik na ATT (v trayi),klik na game profiles,klik na manage profiles
2)otvor si polozku "executable" a preklikaj sa na exe ktore budes chciet spustat
3)zadaj profile name
4)pod "setting" zaskrtni "3D to" a aj "restore previous settings after game end"
5)rozklikni si pole vedla "3D to" a daj tam "custom settings"
6)daj edit a nastav prislusne hodnoty FSAA/AF,daj ok
7)chod na tab "additional",zaskrtni "exit from ATT after finish".ak nechces aby sa ti zobrazovali FPS,zaskrtni aj "disable OSD support"
8)klikni na ikonu diskety vpravo dole (nastavenia pre hru sa ulozia)
9)klikni na "create desktop shortcut"
10)vypni ATT.ked budes chciet spustit prislusnu hru,pouzi zastupcu ktoreho vytvorilo ATT-najprv sa spusti ATT,nastavi prislusne hodnoty,automaticky spusti hru,a ked hru ukoncis tak vsetko vrati do povodneho stavu a potom sa vypne.
poznamka: pre spravnu funkciu ATT je zivotne dolezite aby si mal ccc nastavene na "factory defaults" (tzn ked nacisto nainstalujes ovladac,na nic nesahaj a malo by to byt ok)..
Naposledy upravil/-a ps47 v So 09. Máj, 2009, 17:27, upravené celkom 1 krát.
Ďakujem pekne za návod.
Aj tebe Gudas za dovysvetlenie..
Aj tebe Gudas za dovysvetlenie..
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ako pozerám zostavu takmer každú hru by mala zvládnuť s AA4x + AF16 v 1680x1050 amax detailoch
výnimky sú jasné Crysis, Stalker cs, GTA4
výnimky sú jasné Crysis, Stalker cs, GTA4
Nj, ale mne ide práve o Cryis, GTA IV a Far Cry 2. Aj keď FC2 nechápem, FPS nad 60 ale hra sa trhá... Ale to už je OT..