Black list pre iPhone
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Black list pre iPhone
Potrebujem radu od uzivatelov iphone.Chcem si kupit nejaky call filter/blacklist,ale neviem to najst na appstore strankach.
Viete mi poradit?
Vdaka
edi: asi budem otazku smerovat na viac konkretnejsie forum
Viete mi poradit?
Vdaka
edi: asi budem otazku smerovat na viac konkretnejsie forum
Re: Black list pre iPhone
noo ak nemaš JB tak v appstore nič nenajdeš ale v cydii sa toho najde dosť
ale viac na iphone.cz sa dozvieš
ale viac na iphone.cz sa dozvieš
Asus Barebone T3 - AMD Phenom II X4 965 - ATI 4670 - 60GB SSD + 640GB - Razer Copperhead . MacBook White C2D 1,83 GHz - 80GB SSD intel - 2TB NAS . Magic Mouse . iPhone 5 16gb Black , Neonode N2 . Lumia 710
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
Neviem co je jb
pozri na tu stranku tam sa dozvieš viac.aj ako na to a pod.veci.
Asus Barebone T3 - AMD Phenom II X4 965 - ATI 4670 - 60GB SSD + 640GB - Razer Copperhead . MacBook White C2D 1,83 GHz - 80GB SSD intel - 2TB NAS . Magic Mouse . iPhone 5 16gb Black , Neonode N2 . Lumia 710
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
ide o to ze ten fon ma moj sef ktoreho moc otravuju dotieravy telefonisti z istych "sluzieb" on sa tam ale boji instalovat nieco co nie je z appstore
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
To sa ich treba zbavit a nie blokovat :
1) riesit to utocne - pohrozit SOI, trestnym oznamenim za obtazovanie a podobne. Ak neprestanu, tak si nechat pravnikom vypracovat vyzvu pred podanim na sud kvoli nemajetkovej ujme vzniknutej telefonickym obtazovanim.
2) riesit to pasivne - oznamit ze rozpocet na podobne aktivity sa minul, nech zavolaju buduci rok; oznamit, ze firma je v likvidacii; oznamit ze prave prebieha vo firme policajne vysetrovanie, takze nemoze a podobne hlasky
Proste riesenim je striast sa ich a nie blokovat.
1) riesit to utocne - pohrozit SOI, trestnym oznamenim za obtazovanie a podobne. Ak neprestanu, tak si nechat pravnikom vypracovat vyzvu pred podanim na sud kvoli nemajetkovej ujme vzniknutej telefonickym obtazovanim.
2) riesit to pasivne - oznamit ze rozpocet na podobne aktivity sa minul, nech zavolaju buduci rok; oznamit, ze firma je v likvidacii; oznamit ze prave prebieha vo firme policajne vysetrovanie, takze nemoze a podobne hlasky
Proste riesenim je striast sa ich a nie blokovat.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
tyto su ale asi plateny za to ze volaju aj bezvysledne..a vypracovat pravnicke riesenia neni cas:)
-
- Moderátor
Vsetci su plateni za to. A pohrozit podanim na SOI nestoji nic.
- panasonic650
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Mozem povedat ako to funguje z jednej strany. Moja zena chvilku robila tu telefonistku co Vas otravuje.
1. Predpokladam ze zoznam telefonnych cisel predavaju nejake firmy ako "bundle". Ked sa raz do zoznamu dostanes, ten sa predava dalej. Ako si sa do neho dostal neviem. Najpravdepodobnejsie je ze si sa zucastnil nejakej "sutaze" a uz ta maju. Popripade ho mas niekde na nete. Neviem ci tel spolocnosti mozu zoznam predat dalej za ucelom telemarketingu pokial nemas utajene cislo.
2. Takze... do firmy co sa zaobera tymto telefonovanim dojde poziadavka od inej firmy obvolat nejake firmy v danej oblasti. Bud dostanu rovno zoznam ktory updatuju podla zistenych informacii alebo maju za ulohu hladat v zoznamoch (napriklad yellow pages, obchodny register a podobne).
3. Plateny su na 99% od zistenej informacie. Napriklad meno riaditela firmy, pocet zamestancov alebo kladna odpoved na otazku ci mozu zavolat ohladom konkretnej oblasti zajtra. Aj informacia ze dane cislo alebo firma neexistuje (velmi casto) je zaujimava. Su to ludia ako kazdy iny ktori si len robia svoju pracu a velakrat inu moznost ani nemaju a su radi ze robia.
4. Tieto informacie sa potom dostanu spat k zadavatelovy a ten s nimy nalozi ako uzna za vhodne.
Tolko z toho co som vydedukoval ja... Tato praca sa da robit bud z firmy ale dokonca aj z domu a potom dostanes preplateny telefonny ucet a mozno aj nieco navyse k uctu, plus peniaze za informacie.
EDIT: Teraz ma napadol taky teoreticky workarround. Neviem ako funguju tie Black List ale nedalo by sa vytvorit nejaku skupinu ku ktorej sa priradi nejake speci zvonenie a konkretne cisla priradit skupine ? Aby bolo hned jasne ze to netreba zdvyhat. To ma len tak napdlo... asi nie elegantne riesenie ale... ?
V kazdom pripade ma zaujima konecny vysledok. Ani nie tak software ako ucinnost riesenia. Pochybujem ze volaju stale z toho isteho cisla. Ci ano ?
1. Predpokladam ze zoznam telefonnych cisel predavaju nejake firmy ako "bundle". Ked sa raz do zoznamu dostanes, ten sa predava dalej. Ako si sa do neho dostal neviem. Najpravdepodobnejsie je ze si sa zucastnil nejakej "sutaze" a uz ta maju. Popripade ho mas niekde na nete. Neviem ci tel spolocnosti mozu zoznam predat dalej za ucelom telemarketingu pokial nemas utajene cislo.
2. Takze... do firmy co sa zaobera tymto telefonovanim dojde poziadavka od inej firmy obvolat nejake firmy v danej oblasti. Bud dostanu rovno zoznam ktory updatuju podla zistenych informacii alebo maju za ulohu hladat v zoznamoch (napriklad yellow pages, obchodny register a podobne).
3. Plateny su na 99% od zistenej informacie. Napriklad meno riaditela firmy, pocet zamestancov alebo kladna odpoved na otazku ci mozu zavolat ohladom konkretnej oblasti zajtra. Aj informacia ze dane cislo alebo firma neexistuje (velmi casto) je zaujimava. Su to ludia ako kazdy iny ktori si len robia svoju pracu a velakrat inu moznost ani nemaju a su radi ze robia.
4. Tieto informacie sa potom dostanu spat k zadavatelovy a ten s nimy nalozi ako uzna za vhodne.
Tolko z toho co som vydedukoval ja... Tato praca sa da robit bud z firmy ale dokonca aj z domu a potom dostanes preplateny telefonny ucet a mozno aj nieco navyse k uctu, plus peniaze za informacie.
EDIT: Teraz ma napadol taky teoreticky workarround. Neviem ako funguju tie Black List ale nedalo by sa vytvorit nejaku skupinu ku ktorej sa priradi nejake speci zvonenie a konkretne cisla priradit skupine ? Aby bolo hned jasne ze to netreba zdvyhat. To ma len tak napdlo... asi nie elegantne riesenie ale... ?
V kazdom pripade ma zaujima konecny vysledok. Ani nie tak software ako ucinnost riesenia. Pochybujem ze volaju stale z toho isteho cisla. Ci ano ?
-
- Moderátor
Samozrejme ze vzdy z utajeneho, pripadne rozneho. Vyssie uvedena varianta so SOI a pravnikom zabrala u kolegu, ktoreho obtazovala firma Slovakia Capital. Samozrejme je podmienkou zistenie si cisla sefa a priame zavolanie.
PS: V Madarsku mal uspech este jeden sposob - clovek si zistil cislo sefa tej firmy co volala, nastavil si budik na 3:00 a v tom case sa zobudil, zavolal a ponukal mu "uzasne ponuky". V treti den uz bol odstraneny zo zoznamu .
PS: V Madarsku mal uspech este jeden sposob - clovek si zistil cislo sefa tej firmy co volala, nastavil si budik na 3:00 a v tom case sa zobudil, zavolal a ponukal mu "uzasne ponuky". V treti den uz bol odstraneny zo zoznamu .
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
uzasne...to ze staci len kladna odpoved na buduci telefonat som zazil aj ja..zavolala mi zenska,nemal som cas,tak som suhlasil,ze mi moze zavolat zajtra..ale uz sa neozvala,takze k tomu ze nic nezistila asi dostala aj zaplatene..hlavne ze mala pozitvnu odpoved na buduci telefonat...tento sfet fakt speje niekde do ..panasonic650 napísal:3. Plateny su na 99% od zistenej informacie. Napriklad meno riaditela firmy, pocet zamestancov alebo kladna odpoved na otazku ci mozu zavolat ohladom konkretnej oblasti zajtra. [/b]
(samozrejme ze sef ma cislo na webe,asi nie mudre)
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
alebo potom vymenit telefon za nokiu zo simbianom S60, tam existuje velmi dobry Black list, pouzivam ho, som spokojny.
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
jasne na symbiane mam aj ja paradyn blacklist..
cize to uzavriem,kedze sef tam nechce instalovat nic ine okrem veci z appstore,tak neostava nic len cakat (a urcite to skusi so SOI)
cize to uzavriem,kedze sef tam nechce instalovat nic ine okrem veci z appstore,tak neostava nic len cakat (a urcite to skusi so SOI)
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Treba povedat, vaznym a serioznym hlasom, ze sa dovolali na utajene cislo prokuratury a zacat sa pytat na meno telefonujuceho, skadial ma toto cislo, ze sa to zacne presetrovat a dotycny cislo vymaze uspesne overene.
Spoiler: ukázať
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
na appstore furt nic pod menom blacklist
...poznate odtial nieco z inym nazvom?
...poznate odtial nieco z inym nazvom?