Samolepiaca fólia.
- Bikermotyl
- VIP
- Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Samolepiaca fólia.
Zdar. Existuje nieco take, co by sa dalo nalepit na obrazovku tak, aby vo vypnutom stave bola biela a pri zapnuti by bez problemov a skreslovania prepustala obraz, t.z. ostala by dokonale priesvitna?
- Bikermotyl
- VIP
No potrebujem to k farebnemu zladeniu priestoru. Bodlo by mi, keby monitor aj televizor zostali vo vypnutom stave biele alebo pomarancove (tak ako niektore Grundigy su modre). Plasty okolo nastriekam vpohode, ale neviem, co s obrazovkami. A tu asi improvizacia nepomoze, teda aspon ma nic nenapada. :idea:
- Bikermotyl
- VIP
No priznam sa, ze som cakal trochu serióznejsie podnety.pionier napísal:skus aj monitor nastriekat
...ale zas na druhu stranu, mas s nastrekom obrazovky osobne skusenosti? Je lepsia olejova farba alebo rovno nejaka pekne husta fermez? Predpokladam, ze si v tomto smere odbornik... Takze, spravil by si si trochu casu a prisiel mi to predviest na svojom monitore? Potom sa rozhodnem, ci si to dam aj na svoj.
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
no osobne si myslim,ze nic take v dostupnej forme nezozenies...
jedine skusit tu polopriepustnu nalepku,co sa dava ako reklama na elektricky a autobusy ale to zase polku obrazu neuvidis...alebo ak mas fakt dost penazi napis nejakej firme,u nas jedna z najznamejsich co robi s foliami je Spandex ( www.spandex.sk alebo cz teraz neviem)mozno ti pomozu...
hmm,nevidim to moc ruzovo,teda pomarancovo.. ber to ako vtip,prosim ta
edit:btw,pokial to vazne chces skus napisat firmam ako Avery ci Orafol(oracal)
jedine skusit tu polopriepustnu nalepku,co sa dava ako reklama na elektricky a autobusy ale to zase polku obrazu neuvidis...alebo ak mas fakt dost penazi napis nejakej firme,u nas jedna z najznamejsich co robi s foliami je Spandex ( www.spandex.sk alebo cz teraz neviem)mozno ti pomozu...
hmm,nevidim to moc ruzovo,teda pomarancovo.. ber to ako vtip,prosim ta
edit:btw,pokial to vazne chces skus napisat firmam ako Avery ci Orafol(oracal)
- Bikermotyl
- VIP
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
fungovat by to fungovalo,ale kvalita obrazu by bola tu a tam,proste sero...a to ,si myslim,je neziaduce...diablik napísal:mozno by ti bodla aj nejaka folia, ktora je z jednej strany akoze zrkadlova. ked by si mal vypnuty monitor, tak by sa odrazoval odraz ako zo zrkadla, a ked ho zapnes tak by zase obraz, aj ked neviem ci by to fungovalo...
to bikermotyl:namas zaco,ty si mi raz na pctuningu pomohol s biosom...
- Bikermotyl
- VIP
- Bikermotyl
- VIP
Ako presne vyzera ta zrkadlova oranzova? Vypada to ako sfarbene zrkadlo do oranzova? Alebo cista oranzova farba?iwhy napísal:Inak dost pochybujem, ze nieco take existuje bez skreslenia. S reflexnou foliov co sa pouziva na autoskla by to slo, len treba skusit vyladit ten skresleny obraz. Mam tu vzorkovnik autofolii a obsahuje aj zrkadlovu oranzovu foliu, len to zkreslenie tam vzdy je (a nie male).
Ako presne sa prejavi skreslenie? Zmena farieb? Alebo dokonca skreslenie obrazu? A ako by bolo mozne "vyladit" skreslenie?
...fu, to je otazok...
No predstav si klasicku striebornu foliu ake su na autach...to je to iste , ibaze ma oranzovy odtien. Cize ked mas monitor vypnuty tak sa v nom vidis ako cez oranzove sklo (napr. )Bikermotyl napísal:Ako presne vyzera ta zrkadlova oranzova? Vypada to ako sfarbene zrkadlo do oranzova? Alebo cista oranzova farba?
Ako presne sa prejavi skreslenie? Zmena farieb? Alebo dokonca skreslenie obrazu? A ako by bolo mozne "vyladit" skreslenie?
...fu, to je otazok...
Zkreslenie...mno spravil som pre teba taky pokus, otvoril som fotku vo photoshope a rozdelil som na 2 polovice. Jednu som prekryl tou foliou a druhu nechal tak. Tej prekrytej casti som pridal jas (nakolko folia obraz ztmavy) a ubral cervenej farby. Myslim si ze volnym okom po dlhsom ladeni by sa dal dosiahnut priatelny efekt aj ked neviem ako by bola na tom napr. cisto biela farba (to uz nemam cas nejako sa tymto zapodievat).
Pokial teda vies nejako nastavovat, jas, color balance obrazu tak by to naozaj teoreticky slo...