Dobry deň chcel by som pretaktovat svoj procesor AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5400+ Black Edition.
Ale ke´d dam v biose niaky nasobič napr. zakl je 14x200 neviem ćo
Keď to zdvihnem ten nasobič napriklad na 20x200 nic sa nedeje v evereste mi stale ukazuje ze mam 2,8GHZ A mal by som mať vyše 3ghz stim násobićom . Pomožete mi?.
pravidla diskusneho fora napísal:• Nikto nie je za pomoc na diskusnom fóre plateny. Preto nebudte nedockavy ak vam za 2 hodiny este nikto na vasu temu neodpovedal.
2. o pretaktovani mas asi trosku mylne prestavy, myslis ze tam prehodis jedno cislo a ten procak len tak pojde na 4 GHz? precitaj si najprv poriadne nejaky navod, ked budes aspon trosku chapat ako to funguje, urcite prides na to kde robis chybu. s takymto "opisom" chyby ti tu tazko niekto pomoze, aj tak si myslim ze to nebude mat cenu kedze si nenajdes ani hodinku casu nieco o tom nastudovat najprv.
neviem ci si si nevsimol ale na tom obrazku mas skoro 3.1GHz mas FSB 221 a nasobitel 14. Skus to zadat do kalkulacky kolko to vychadza. A vzhladom na tvoje skusenosti a vedomosti ake pri taktovani preukazjes si najprv precitaj spustu a spustu clankov o tom co a jak vlastne funguje. Hlavne aj sledovat teploty procesor treba aj chladit nie len taktovat.
tu su nejake posty o taktovani podobnych cpu, myslim ze by si to ale mohol skusit sa nieco vyhladat: