Potřebuji poradit ohledne graficke karty (Prehriva se)
Potřebuji poradit ohledne graficke karty (Prehriva se)
Mam takovy problem, koupil sem si novou desku, procesor a pameti. (Gigabyte GA-P55-US3L, Intel Core i5-750, Kingston DDR3 1333 2x2 GB a ještě chladič AC 7 pro rev2.) Vse sem zapojil a pak zapnul pc, v biosu sem nic nedelal. Teplotu v klidu mam okolo 60°C a pri hre tak kolem 115°C Pak kdyz chci dat nabotovat cd abych si mohl preinstalovat windows tak se mi to porad vypina:-(
Grafiku mam ZOTAC Nvidia 9800 GT (512) a zdroj mam FORTRON Blue Storm II. 500 W
Děkuji za rady!
Grafiku mam ZOTAC Nvidia 9800 GT (512) a zdroj mam FORTRON Blue Storm II. 500 W
Děkuji za rady!
Re: Potřebuji poradit ohledne graficke karty (Prehriva se)
ten pc si skladal sam? alebo ako , najlepsie by bollo keby si ho vratil a oni by sa nanho pozreli co sa prehrieva a vymenili by ti tam nieco ked je v zaruke lebo sa ti tam nieco prehrieva a potom sa vypne kompp takze reklamovat
Jj sam, ale vse jinak jde, teploty pc atd.
uz na stary desce sem mel tuhle kartu a mela jen asi o 10°C min, asi kolem 70°C v everestu a ted mi ukazuje kolem 80°C na novy desce, Uz predtim se mi sekal Need for speed shift a to sem mel Intel core2 quad q8200
Myslel sem ze je to procakem, ale asi ne! ted sem to zkousel na i5 - 750 a taky se sekal a teploty na grafice okolo 120°C
uz na stary desce sem mel tuhle kartu a mela jen asi o 10°C min, asi kolem 70°C v everestu a ted mi ukazuje kolem 80°C na novy desce, Uz predtim se mi sekal Need for speed shift a to sem mel Intel core2 quad q8200
Myslel sem ze je to procakem, ale asi ne! ted sem to zkousel na i5 - 750 a taky se sekal a teploty na grafice okolo 120°C
Skús skontrolovať teplotu jadra ešte pomocou RivaTuneru a keď bude ukazovať tiež takú hodnotu, tak skontroluj, či sedí dobre chladič. Ďalšia možnosť je hneď reklamovať kartu.
s pozdravom, crux.
jj skus pozriet chladic ci tam je pevne upevneny , a skus este tu grafiku trcohu vycistit od prachu aj to moze sposobovat velke teploty , sice myslim ze by aj ten prach zhorel na tej grafike .D , ja mam s hd4870x2 max 100c
RivaTuner mi ukazuje teploty v klidu kolem 65°C
to je riadne veľa...
možno bude na chladiči VGA zle nanesená / žiadna pasta
na tvojom mieste by som kúpil nejakú kvalitné pastu (AC MX-1/MX-2) a prepastoval to
nič tým nepokazíš.
možno bude na chladiči VGA zle nanesená / žiadna pasta
na tvojom mieste by som kúpil nejakú kvalitné pastu (AC MX-1/MX-2) a prepastoval to
nič tým nepokazíš.
Powered by Lenovo R500; Sound by E-MU 0204|USB => Little Dot MK III => Beyerdynamic DT 880 600Ω
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Vela ? Preco by to bolo vela ? Ako nic v zlom, ale Zotac ma 8 roznych modelov 9800GT. Odkial viete ci je to referencny design, Eco alebo jedna zo Synergy variant ?
65C moze byt u jednej karty vela a u druhej normalna hodnota.
65C moze byt u jednej karty vela a u druhej normalna hodnota.
aj tych 120c je podla teba normalne hej ;D
Mam tenhle model http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=68480" onclick="window.open(this.href);return false;
na tvojom mieste by som dal dole ten umelohmotny kryt, odsruboval chladic (pasiv) aj vetrak a vsetko poriadne ocistil od prachu. ked odlepis pasiv od jadra uvidis ci tam je este dost teplovodivej pasty, ked nie tak treba vymenit. u priatelky som cistil podobne kartu, ktora mala nabehane cca 2 roky, po precisteni od prachu klesli teploty o 30°C (a to som t. pastu nechal staru zaschnutu)
Uvidim, uz sem to chtel delat.
Ale ta karta je jeste rok a 3 mesice v zaruce, tak kdyby neco tak aby mi pak nerikaly ze sem se do toho hrabal a zaruku mi neuznaj
Ale ta karta je jeste rok a 3 mesice v zaruce, tak kdyby neco tak aby mi pak nerikaly ze sem se do toho hrabal a zaruku mi neuznaj
vela urcite nie ja mam na mojej v klude 71°C.Impulsive napísal:to je riadne veľa...
MacBook Pro 13 (2016) + iPhone 12 mini
PS5 Slim
PS5 Slim
počkaj, zapínam vešteckú guľu.....
bootuje systém veštec 3.0beta.....
systém ready.
zapínam program vešti, vyberám si oblasť, IT, podoblasť hardware, podkapitola grafiky.....klik na "vyvešti"
veštím, čakajte prosím.....
voila, typ tvojej vga je vyveštený....
(pre debilov, nenapísal si akú máš grafiku a nemáš to ani v podpise!!!)
teraz si vyvešti ty moju reakciu na tvoju odpoveď...
bootuje systém veštec 3.0beta.....
systém ready.
zapínam program vešti, vyberám si oblasť, IT, podoblasť hardware, podkapitola grafiky.....klik na "vyvešti"
veštím, čakajte prosím.....
voila, typ tvojej vga je vyveštený....
(pre debilov, nenapísal si akú máš grafiku a nemáš to ani v podpise!!!)
teraz si vyvešti ty moju reakciu na tvoju odpoveď...