SE Satio
SE Satio
Ma uz niekto Sony Ericsson SATIO od Orange. Ja ho mam objednany od zaciatku vianocnej akcie ale zevraj ho v predajniach este nemali. Na dotaz mi z Orange odpovedali ze ho pravidelne rozosielaju do predajni podla objednavok. Na 905 mi nechce odpovedat naotazku preco a kedy ho zacnu do predajni konecne dodavat. Viem ze je o neho velky zaujem, tak ak niekto vie preco nie je k dostaniu aj napriek kazdodenne prebiehajucej reklame Orange na tento telefon tak nech to sem hodi.
Ak ho niekto ma tak prosim napisat svoje skusenosti.
Ak ho niekto ma tak prosim napisat svoje skusenosti.
Re: SE Satio
bracho si ho ide kupit, bol sa pytat v predajni a povedali mi ze Satia budu dostupne od 28.novembra...
si pamatam este ako som cakal 2 tyzdne na K750i
si pamatam este ako som cakal 2 tyzdne na K750i
Maticna : Asus Striker II Formula | Procesor : Intel Core2Duo E6850 @ 3.3GHz | Chladic CPU : Thermalright Ultra 120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300 | Graficka : 2* MSI GeForce NX8800GTS T2D512E OC PCX | Chladic VGA : 2* ZALMAN Z-Machine GV 1000 | Ram : CORSAIR DDR2 2x2048MB 800MHz TWIN2X C5DHX Techn. | Hdd : Hitachi 320GB 7200rpm 16MB Sata2, Hitachi 500GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 640GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 1000GB 7200rpm 32MB Sata2 | Zdroj : Fortron 600W Epsilon FX600-80 | Case : NZXT ZERO Tower Crafted Series | LCD : LG 22" LCD L225WT-BF 5ms 5000:1 DVI
No mne na zaciatku povedali ze budu na predajniach od 23.11 a dnes som si vsimol ze ho na svojej stranke v ponuke uz neuvadzaju (bol stiahnuty)
teraz pozeram ze ho do ponuky znova vratili
Takze poobede ho orange znova zo svojej ponuky na web stranke stiahol bez nejakeho vyhlasenia aj ked je tento mobil ich vlajkovou lodou vo vianocnej akcii vo vsetkych reklamach, takze neviem co si o tom mysliet ale ma to daleko k serioznemu jednaniu.
Satio od Sony Ericsonu ma problem so Symbianom respektive s touch rozhranim ktore na neho nalepil SE. Cely telefon dost casto mrzne a vypina pri spusteni urcitich programov a ma problem so zvoneniami. Jedina na teraz pouzitelna oprava je zakazdym restartovat mobil s vybranim baterky.
Tento problem by sa vsak aspon podla oficialnych sprav nemal tykat orange a vodafonu ktory by mali pouzivat vlastny interface , no typujem ze jak orange tak vodafone cakaju este na nejaku konfirmation ze ich sa tento problem netyka , ved stahovat potom telefon z trhu ci riesit 1000cky reklamacii moze byt daleko zavaznejsi problem .
zdroj
http://www.fudzilla.com/content/view/16563/1/" onclick="window.open(this.href);return false;
Tento problem by sa vsak aspon podla oficialnych sprav nemal tykat orange a vodafonu ktory by mali pouzivat vlastny interface , no typujem ze jak orange tak vodafone cakaju este na nejaku konfirmation ze ich sa tento problem netyka , ved stahovat potom telefon z trhu ci riesit 1000cky reklamacii moze byt daleko zavaznejsi problem .
zdroj
http://www.fudzilla.com/content/view/16563/1/" onclick="window.open(this.href);return false;
Naposledy upravil/-a qmoxx v Po 30. Nov, 2009, 12:45, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
A nevie niekto nahodov, kedy ho zacnu konecne predavat, lebo datum 23 alebo 28.11 sa ukazal ako neplatny a do predajni zatial dodali len umelohmotne atrapy na ukazku. Na emailove otazky Orange neodpoveda, Tvrdi len ze ich priebezne dodava do predajni, na linke 905 sa k tomuto problemu nechcu vyjadrovat a odvolavaju sa na dodavatela. Popri tom vsak masivna TV kampan operatora na svoju "vlajkovu ponuku" tel. SATIO nadalej trva, apritom je telefon z ponuky na internete stiahnuty bez vysvetlenia. Solidny operator by nemal takto zavadzat svojich zakaznikov, ale to by sme dnes asi po nom chceli vela ....
si precitaj co napisal qmoxx.. cize pokial sa to nevyriesi tak pomaranc ho asi predavat nebude...
Maticna : Asus Striker II Formula | Procesor : Intel Core2Duo E6850 @ 3.3GHz | Chladic CPU : Thermalright Ultra 120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300 | Graficka : 2* MSI GeForce NX8800GTS T2D512E OC PCX | Chladic VGA : 2* ZALMAN Z-Machine GV 1000 | Ram : CORSAIR DDR2 2x2048MB 800MHz TWIN2X C5DHX Techn. | Hdd : Hitachi 320GB 7200rpm 16MB Sata2, Hitachi 500GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 640GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 1000GB 7200rpm 32MB Sata2 | Zdroj : Fortron 600W Epsilon FX600-80 | Case : NZXT ZERO Tower Crafted Series | LCD : LG 22" LCD L225WT-BF 5ms 5000:1 DVI
Cital som ale zda sa mi dost nesolidne jednanie operatora, ak si musim tieto informacie hladat sam na nete, pricom mam tento telefon objednany od zaciatku akcie, a o nejakom preobleme a pripadnom termine kedy bude k dispozicii ma operator vobec neinformuje, len sa snazi problem zatajit co najviac.
Ja ho mam tak isto objednaný a tiež čakám nanho... ale zdá sa mi blbosť že firmware od sony ericssonu je chybný a firmware od orangu sa to netýka. To akože orange vyrobil dobry firmware do satia a sony ericsson zly? lebo ten ich mrzne? Ak mrzne original sony ericsson software tak bude mrznut aj orange software a este viac pouzivam SE cely zivot a z vlasnej skusenosti viem ze Orange software v SE mrzol a restartoval sa vzdy! kazdy SE ktory som si vzal od orangu tak som prepaloval na original SE firmware ktory bol lepsi a menej mrzol menej sa restartoval a teraz tu pisu ze orange softwaru sa tato chyba netýka? Moc tomu neverim...
..a este k tomu kedy pride na trh tak nedavno som cital niekde na SE stranke kde sa dal objednat satio ze momentalne neni na sklade a ze bude dostupny zaciatkom decembra
..a este k tomu kedy pride na trh tak nedavno som cital niekde na SE stranke kde sa dal objednat satio ze momentalne neni na sklade a ze bude dostupny zaciatkom decembra
ja som ho kupil uz pred 2 tyzdnami na stranke theorder.co.uk za 450lib. je tam 24mes.zaruka ale nie je slovencina. zatial som s nim spokojny ale niekedy mrzne a blbne.Ale inac v poho a SE ma vydat do 2 tyzdnou novy firmware tak dufam ze s tym to bude lepsie.
Orange, Vodafone aj ini operatori uz davnejsie customizuju firmware Sony Ericssonu, to znamena, ze upravuju nejake veci v nom, napr. viem, ze Orange zvykne pridavat tu bocnu listu menu na uvodnej obrazovke a Vodafone meni ikony baterky, menu...
Tak, dnes mi volali priamo z Orange - konecne po 10. dnoch co som ziadal vysvetlenie.
Ich odpoved preco SATIA nemaju je tu uz popisany problem s FW, koli ktoremu SonyEricsson zastavil dodavky tohoto telefonu operatorom. Dodavky sa maju obnovit na buduci tyzden (po 7.12) a potom ich budu priebezne distribuovat do predajni. Brendovany FW od Orange zevraj presiel vsetkymi testami a je OK (to by bolo asi po prvy krat ). Predaj zevraj nie je zastaveny ani objednavanie (co nezodpoveda skutocnosti v ich intrnetovom obchode, kde nie je vobec v ponuke). Svetosvete mi tvrdili ze telefon bol na zaciatku riadne dodavany do predajni pre zakaznikov (to vsak nie je pravda lebo som obvolal vsetky predajne Orange v KE a v ziadnej ho este ani nevideli, dostali len jeho umelohmotne imitacie na ukazku).
Otazkov je preco o tejto skutocnosti neinformovali svojich predajcov aby vedeli podat vysvetlenie, preco je mobil nedostupny. (zodpovedajte si ju sami )
Ich odpoved preco SATIA nemaju je tu uz popisany problem s FW, koli ktoremu SonyEricsson zastavil dodavky tohoto telefonu operatorom. Dodavky sa maju obnovit na buduci tyzden (po 7.12) a potom ich budu priebezne distribuovat do predajni. Brendovany FW od Orange zevraj presiel vsetkymi testami a je OK (to by bolo asi po prvy krat ). Predaj zevraj nie je zastaveny ani objednavanie (co nezodpoveda skutocnosti v ich intrnetovom obchode, kde nie je vobec v ponuke). Svetosvete mi tvrdili ze telefon bol na zaciatku riadne dodavany do predajni pre zakaznikov (to vsak nie je pravda lebo som obvolal vsetky predajne Orange v KE a v ziadnej ho este ani nevideli, dostali len jeho umelohmotne imitacie na ukazku).
Otazkov je preco o tejto skutocnosti neinformovali svojich predajcov aby vedeli podat vysvetlenie, preco je mobil nedostupny. (zodpovedajte si ju sami )
Logistik si ma teda nepotesil som sa tesil ze uz tento tyzden by mohol prist ale tak co uz no... dufam snad ze do konca budceho tyzdna sa uz urcite ozvu.. Take sa mam tesit na trapny orange FW aj s ich trapnou listou naboku aj na ich trapne ikonky?
neviem co si cakal ked kupujes dotovany telefon od operatora... kup si z obchodu a nic customizovane tam nebudes mat... (ja si uz z pomarancu nic nekupujem, radsej si prpiplatim, a mam normalny telefon, a nie tie customizovane sr*cky)
a pokial viem tak ta lista sa dala vypnut zakazdym
a pokial viem tak ta lista sa dala vypnut zakazdym