HTPC

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
camls
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 29. Nov, 2009, 23:43

HTPC

Príspevok od používateľa camls »

-TAMY- napísal:Zdravim.

Ak uz chcete trosku kvalitny zvuk, treba hned zabudnut na integrovane zvukove kodeky. A rovnako aj srandy audigy,x-fi, asus.. To su v prvom rade karty na hry, v druhom na filmy a na koniec na hudbu. Nevravim, ze sa to nanich neda, ale je rozdiel medzi nimi, a napr kartami od m-audio,e-mu(creative, ale profi trieda),audiotrak,yamaha atd.
Ten rozdiel vo zvukovkach zial nebudete pocut na repro od creative,logitech,genius.. Tiez treba siahnut inde..

Ja som sa pustil do stavby HTPC uz poriadne davno. Casom som ale zmenil poziadavky a to v prvom rade na "kvalitny" znuk, a v druhom rade na filmy. A ta zmena vyrazne ovplivnila vydavky na cele HTPC. To, co mi predtym stacilo, bolo zrazu zle. Preto si treba hned urobit predstavu, naco ma dane htpc vlastne sluzit. jeho primarna funkcia, inak to skonci zle :)

:rolleyes:
cauko. mam otazku . ak pouzivam na prepojenie zvukovky s recieverom opticky kabel tak mi moze byt v podstane jedno aku mam zvukovku nie?
a mimochodom primarna funkcia HTPC su predsa filmy , preto to ma aj tu skratku HTPC, Home theater PC :D ale ja uz si tie predstavy rozsirujem cize by to chcelo novu kategoriu :D
Phenom 555 @3.75Ghz default voltaz, Sapphire 6850 800/1020 default voltaz, 2x2GbDDR2 956Mhz CL5 ram, SSD kingston KC100 120Gb, HDD WD black 6401AALS, X-fi, blu ray. gigabyte doska AM2+, seasonic 350W 80PLUS zdroj upravene chladenie, microATX skrinka,
37"tv/lcd sony bravia
SOUND:receiver YAMAHA RX V661 + 2 predne repro KEF + center yamaha + subwoofer yamaha + 2zadne
laptop MSI a HP
Používateľov profilový obrázok
KocuR
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 16. Apr, 2006, 02:00

Re: HTPC

Príspevok od používateľa KocuR »

Na domácom kine nepozeráš len filmy, ale aj počúvaš hudbu.
A čo sa týka toho digitálneho prepojenia... niektorí tvrdia to, iní to, no tak či tak najväčším rozdielom medzi jednotlivými kartami sú práve D/A prevodníky a analogová časť, väčšina čipov už zvláda vzorkovanie s vysokou frekvenciou pri 24-bit rozsahu, takže čo sa toho týka, rozdiel tam nie je, no niektorí jedinci tvrdia že kvalitnejšie karty s kvalitnejšími čipmi sú lepšie aj pri digitálnom pripojení...
Spoiler: ukázať
i7 4770k+HE-02/Z87 Plus/4x4GB DDR3/RX5700XT Strix/250GB EVO840/1TB QVO/Define R4+4xA14/P-660/Essence STX/U2718Q/K70Mk.2 LP/G500s
Onkyo A9010/custom JPA100SE amp, custom speakers (SPH165KEP+DT350NF), AR5BT
Onkyo TX-RZ740, custom speakers (Dayton ND105/ND91+Peerless NE25VTS-04/Dayton ND25FA), custom sub (Dayton UM10 + Monacor SAM500D)
Synology DS418 + 4x4TB Red, Mikrotik hAP AC, 1Gb Antik
Používateľov profilový obrázok
DiwaSwina
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00

Re: HTPC

Príspevok od používateľa DiwaSwina »

Zdravim,

nechcem zakladat novu temu, zo starsieho pc chcem spravit htpc (pojde do TT Lanbox skrine), stale mi nie je jasnych par veci ktore by skuseny uzivatel mohol objasnit..

-co cas bootovania?? ako co najviac urychlit / obist pokial si chcem trebars len pustit hudbu??
-toho sa tyka aj dalsia vec, ako vyriesit prehravanie hudby bez zapnutia primarnej obrazovky(TV 82ka)?? existuju nejake DO uz aj s displejom resp. len cisto displeje cez USB-co je najefektivnejsie lacne riesenie??
-pokial nakupim aj tv tuner a chcem prijimat digitalne, ktore programy mi pojdu zadarmo, resp. ako sa da vyriesit prijem kanalov cez HTPC z digi, magio atd...?? (este ma napadlo vobec neinstalovat TV do HTPC ale pouzit normalny prijimac k TV a nahravat don resp. na stare video a HTPC mat len na hudbu, filmy, stream..)
-softver asi XP MCE..

Budem rad ked napise niekto kto ma podobny system funkcny, aka zostava, dialkove, za aky cas pc nabehne..atd.. ??

Vdaka

Návrat na "Hardware všeobecne"