nedostatocne napajenie 250GTS
nedostatocne napajenie 250GTS
Synovec pred par dnami kupil PC ktore som vyberal a dali sme zlozit.
Uz zopar krat pri zapnuti PC a nebehnuti Windowsu (XP 32bit SP2) vyskoci okno nvidia s tymto textom:
"vase graficka karta nvidia je nedostatecne napajena.v dusledku toho snizila graficka karta svuj vykon na uroven ,ktera umoznuje pokracovat v bezpecnem provozu.abyste problem odstranili presvecte se ze ze je ke karte pripojen dodatecny napajeci konektor"
Otvoril som bednu kartu som skusal dotlacit na dosku ale nebolo zapotreby kedze je tam usadena spravne a
takisto aj 6pin PCI-E konektor je dobre nasadeny.
To oznamovacie okno vyskoci iba na zaciatku po nacitani windowsu aj to nie pravidelne, neviete v com by mohol byt problem?
Inak to co tam vypise ze "v dusledku toho snizila graficka karta svuj vykon" som nepostrehol, hry mu idu plynule 1600x900.
Je to tato zostava:
MB: MSI 785GM-E51 (AM3,4DDR3,eSATA,int. VGA,M-ATX)
CPU: AMD Athlon II X2 250 (AM3) BOX
RAM: Kingston 2GB (Kit 2x1GB) HyperX 1600MHz DDR3 CL9 DIMM
HDD: 320GB WD3200AAKS 16MB SATAII/300 7200rpm
GPU: GIGABYTE 250GTS 1GB (256) aktiv 1xDVI HDMI DDR3
Skrinka: Eurocase ML-5485
Zdroj: Arctic Cooling Fusion 550 (Bulk) ATX 2.2
Monitor: 20" LCD Philips 201E1SB/00 - 25000:1,5ms,1600x900
Mechanika: DVDRW/RAM LG GH22LS LS 10x10x22x22x SATA čer.b.+SW
Uz zopar krat pri zapnuti PC a nebehnuti Windowsu (XP 32bit SP2) vyskoci okno nvidia s tymto textom:
"vase graficka karta nvidia je nedostatecne napajena.v dusledku toho snizila graficka karta svuj vykon na uroven ,ktera umoznuje pokracovat v bezpecnem provozu.abyste problem odstranili presvecte se ze ze je ke karte pripojen dodatecny napajeci konektor"
Otvoril som bednu kartu som skusal dotlacit na dosku ale nebolo zapotreby kedze je tam usadena spravne a
takisto aj 6pin PCI-E konektor je dobre nasadeny.
To oznamovacie okno vyskoci iba na zaciatku po nacitani windowsu aj to nie pravidelne, neviete v com by mohol byt problem?
Inak to co tam vypise ze "v dusledku toho snizila graficka karta svuj vykon" som nepostrehol, hry mu idu plynule 1600x900.
Je to tato zostava:
MB: MSI 785GM-E51 (AM3,4DDR3,eSATA,int. VGA,M-ATX)
CPU: AMD Athlon II X2 250 (AM3) BOX
RAM: Kingston 2GB (Kit 2x1GB) HyperX 1600MHz DDR3 CL9 DIMM
HDD: 320GB WD3200AAKS 16MB SATAII/300 7200rpm
GPU: GIGABYTE 250GTS 1GB (256) aktiv 1xDVI HDMI DDR3
Skrinka: Eurocase ML-5485
Zdroj: Arctic Cooling Fusion 550 (Bulk) ATX 2.2
Monitor: 20" LCD Philips 201E1SB/00 - 25000:1,5ms,1600x900
Mechanika: DVDRW/RAM LG GH22LS LS 10x10x22x22x SATA čer.b.+SW
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Re: nedostatocne napajenie 250GTS
vies co mozes mat chybny konektor na zdroji, alebo na tej karte... uz sa mi to stalo.... i ked no zdroj je kvalitny... ale aj take sa moze stat...
-
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ne 06. Feb, 2005, 20:00
Skus pouzit iny kabel na napajanie. Ku grafickej karte by mala byt redukcia 8 molex na 6 pin, tak kartu treba napojit cez inu vetvu.
Ta redukcia sa pouziva pri starsich zdrojoch, ktore nemaju 6-pin conector pre VGA.
Ak to nepomoze, moze byt problem s konektorom na grafickej karte...a teda o moze sa jednat o vadny kus.
Myslim, ze vela inych moznosti nie je.
Ta redukcia sa pouziva pri starsich zdrojoch, ktore nemaju 6-pin conector pre VGA.
Ak to nepomoze, moze byt problem s konektorom na grafickej karte...a teda o moze sa jednat o vadny kus.
Myslim, ze vela inych moznosti nie je.
- Tom2871989
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00
no tak neviem ja ked nezapojim 2X6pin do GTX260 tak sa mi comp nepusti a nepustia sa ani vetraky na grafike tak neviem ci to bude v tom ze by do nej nesla stava cez zly konektor
Nuz momentalne mam to PC doma kedze som mu nahadzoval nanovo OS.
Pri boote XP tesne pred uvodnou obrazovkou naskoci spominane okno ohladne nedost.napajania
ale to len tak blikne 0,5sec.
Skusal som furmark stability test 1280x1024 MSAA 0X
Idle - 61°C (neviem ale uz tu sa mi zda vela)
Burn - po nejakych 100-110 sekundach teplota vystupi na 105°C(pri tejto teplote sa karta restartuje/podtaktuje)
sa mi zda prilis vysoka teplota a aj to ze to nieje stabilne ma stve, karta je na povodnych taktoch ziadne OC.
Moze byt chyba aj v chladici alebo v com? Lebo som pocital s tym ze teploty budu dobre na to aky velky chladic Zalman tam je.
http://www.alza.sk/Galery/ShowImage.asp ... &cd=EG209p
Pri boote XP tesne pred uvodnou obrazovkou naskoci spominane okno ohladne nedost.napajania
ale to len tak blikne 0,5sec.
Skusal som furmark stability test 1280x1024 MSAA 0X
Idle - 61°C (neviem ale uz tu sa mi zda vela)
Burn - po nejakych 100-110 sekundach teplota vystupi na 105°C(pri tejto teplote sa karta restartuje/podtaktuje)
sa mi zda prilis vysoka teplota a aj to ze to nieje stabilne ma stve, karta je na povodnych taktoch ziadne OC.
Moze byt chyba aj v chladici alebo v com? Lebo som pocital s tym ze teploty budu dobre na to aky velky chladic Zalman tam je.
http://www.alza.sk/Galery/ShowImage.asp ... &cd=EG209p
Skusal si zapojit na tu istu vetvu inu kartu ? Vykonovo podobnu ? Popripade inu GTS 250-tku? Tie teploty co popisujes su velmi vysoke. Ja mam na svojich GTS 250-tkach priemerne v Idle okolo 52-55 stupnov. V zatazi pri Furmarku teplota nepresiahne 81 stupnov. Skor by som to dal asi na reklamaciu GK. Ja osobne to vidim zrejme na vadny kus. Poskusaj na tom zdroji ine karty ak mas moznost, ale myslim, ze s tym vela nezistis. Daj vediet, ako si dopadol.
viem ze je vysoka a viem aj preco kedze tam ma iba 1 8cm fan vzadu v bedni, to nebude problem dokupi sa 12cm
na nasavanie dopredu ale skusal som dat dole bocny kryt a nastavil som na to izbovy ventilator.
Hluk bol poriadny ale aj prud vzduchu a teplota vo furmarku sa zastavila na 88°C.
Ale ak na 88°C uchladi velky ventilator tak pochybujem ze 12cm to zvladne, je pravda ze furmark je xtrem
ale ako aj ty a aj v tomto teste maju na 250ke teplotu v pohode a rozlisenie vo furmarku je 1920x1200+MSAA 4X+xtrem burning mode
http://www.extrahardware.cz/temny-rytir ... page=0%2C5
na nasavanie dopredu ale skusal som dat dole bocny kryt a nastavil som na to izbovy ventilator.
Hluk bol poriadny ale aj prud vzduchu a teplota vo furmarku sa zastavila na 88°C.
Ale ak na 88°C uchladi velky ventilator tak pochybujem ze 12cm to zvladne, je pravda ze furmark je xtrem
ale ako aj ty a aj v tomto teste maju na 250ke teplotu v pohode a rozlisenie vo furmarku je 1920x1200+MSAA 4X+xtrem burning mode
http://www.extrahardware.cz/temny-rytir ... page=0%2C5
Tie teploty co mas su skutocne vysoke...ono ja mam este k tomu nereferencne chladenie, rovnako ako ty, ale rozdiel je v tom, ze sa jedna len o kus hliniku bez akejkolvek medi...Takze teploty su u mna o nieco horsie, no u teba osm prekvapeny...nie som si isty, ale mam tusenie, ze Gigabyte montuje na tieto karty Zalmany bez PWM regulacie, cize otacky su nastavene napevno...Vyhadzuje Ti stale tu chybu s napajanim ?
No ja by som to viac otestoval ale je to synovcove PC a ma ho doma a naposledy co som ho mal tak to okno vyhodilo 1-2x pri starte win a aj to asi len na 0,5sek a hned zmizlo.Synovec rad hra GTAIV, pocas hrania to ani raz nevypisalo ani hra nepada.
Ano na tej karte je velky chladic Zalman a na ventilatore (aspon co som si vsimol) sa otacky reguluju podla teploty.
Hlavne koli tomu velkemu chladicu ma tie teploty zarazaju!
Ano na tej karte je velky chladic Zalman a na ventilatore (aspon co som si vsimol) sa otacky reguluju podla teploty.
Hlavne koli tomu velkemu chladicu ma tie teploty zarazaju!
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
zle nasadený chladič od výroby, prípadne zabudli dať pastu...
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
Chcem len pripomenut, ze ventilator na tomto chladici NEMA PWM regulaciu !!! Ak sa teda jedna o model na obrazku, cize jeho otacky su pevne nastavene. Ako napisal vyssie Stenly, skus dat dole chladic, napastovat to kvalitnou pastou (napr. Arctic Cooling MX2) a chladic opat nasadit. Uvidis, co to spravi, kazdopadne kym to neposkusas su dalsie spekulacie zbytocne
Tak ako vravis dost spekulacii dam reklamovat, dokupeny 12cm fan dopredu , teploty idle klesly z 62°C na 46°C
ale napr. v hre Call of duty 4 1600x900 vysoke detaily no AA 83°C sa mi zda vela na Zalman chladic!
Dalsia vec aj nadalej obcas vyhodi okno ohladne nedostatocneho napajania.
Na stranke Gigabyte pise ze treba zdroj "Rating power 500W or greater system power supply"
sa mi zda nejak velka poziadavka na jednu kartu 250GTS!?
ale napr. v hre Call of duty 4 1600x900 vysoke detaily no AA 83°C sa mi zda vela na Zalman chladic!
Dalsia vec aj nadalej obcas vyhodi okno ohladne nedostatocneho napajania.
Na stranke Gigabyte pise ze treba zdroj "Rating power 500W or greater system power supply"
sa mi zda nejak velka poziadavka na jednu kartu 250GTS!?
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
mno počíta sa zo zdrojmy typu EC a spol ktoré sú často skorej polovica toho čo majú napísané
dexter hore je napísané že v zostave je zdroj AC Fusion 550 a viem že na tomto zdroji pôjdu aj výkonejsie karty ako je 250GTS
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
reagoval som na to že sa ti zdala požiadavka 500W na 250GTS veľa