Creative SB Live! vs Realtek ALC 883 v CS

Všetko o zvukových kartách, repro, problémoch ...
Používateľov profilový obrázok
S4ne
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 04. Jan, 2007, 08:00

Creative SB Live! vs Realtek ALC 883 v CS

Príspevok od používateľa S4ne »

Zdravim, na Asus P5K mam ten realtek, v domneni ze so zvukovkou do PCI ziskam lepsi zvuk som kupil tu creative, ale problem nastava v CS kde pri integr. mam krasny pozicny zvuk (odkial ide super) ale pri creative sa mi to vsetko akokeby "zlieva" do jedneho bodu tj ide z lava, pocujem ho na lavo aj pravo, prosto vsade...obe mam nastavene na "headphones" alebo sluchatka...kde moze byt problem? kedze som cital rozne fora a tam sa tiez hovorilo ze Live je lepisa.
MB: Asus M4A77TD CPU: AMD Athlon II X4 620+Scythe Ninja RAM: 2x2GB OCZ Gold 1600MHz VGA: Asus HD 4870 512MB+ACS1+120mm AC Fan HDD: Seagate 250GB PSU: Fortron 550W Black power
Používateľov profilový obrázok
Jofo
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: St 23. Feb, 2005, 20:00

Re: Creative SB Live! vs Realtek ALC 883 v CS

Príspevok od používateľa Jofo »

Skus ten preset na headphone vypnut a daj tam radsej klasicke stereo... ak totiz driver pri zapnutom Headphone profile robi implicitne crossfeed (korekcia zvuku, vytvaranie efektu reprakov na sluchatkach - pocujes cast laveho kanalu v pravom a naopak, simulacia odrazov zvuku v miestnosti), tak potom mas pocit ze nepocujes priestorovo tak dobre. Ako hrac potrebujes "agresivnu" separaciu kanalov.
Vy sa tu smejete a vonku zúri socializmus!

Návrat na "Zvuk a PC"