Taktovanie AMD X2 5600 pomoc

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Používateľov profilový obrázok
Sapo
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 22. Júl, 2007, 08:00

Taktovanie AMD X2 5600 pomoc

Príspevok od používateľa Sapo »

Zdravim, nedavno som sa pokusal pretaktovat moj CPU (AMD Athlon X2 5600 + 2.8Ghz, Windsor, 90nm) ale neuspesne. Bud robim chybu alebo potom fakt netusim. Ak si dobre spominam tak som postupoval nasledovne
nasobic som nechal na deffault cize 14 pridaval som FSB. 215x14 =3010
znizil som frekvenciu ramky z 800 na 667MHz (vysledna frekvencia bola okolo 700,750+MHz)
Vcore som nehal na deffault. Windows nenabehol. Zdvihol som napetie na 1.4v (viac doska neda!) windows nabehol, CPU-Z ukazovalo hodnotu 3010MHz ale ked som pustil hru tak hned restart.
Prosim vas, robim ja nieco zle? zabudol som na nieco? Ide ten CPU vobec pretaktovat? :hysterical:

// btw mam tam AC Freezer 64pro pwn a ramky A-Data EE Vitesta 2x2gb 800+MHz cize by mali zniest aj OC.
// Zajtra mozem hodit aj fotky s biosu
AmOK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 25. Júl, 2006, 02:00

Re: Taktovanie AMD X2 5600 pomoc

Príspevok od používateľa AmOK »

C&Q: disabled
HT: 4x
PCI-e: Lock 100MHz
RAM: 667MHz
Vcore: 1,425V a viac. V zatazi ti Vcore nesmie padat. (graf SpeedFan)

Ak nemas vyssie Vcore v biose, tak skus pridat s CrystalCPUID vo windowse po nabootovani.
Na niektorych doskach to fungovalo tak, ze v biose si znizil nasobic, zdvihol fsb, Vcore nechal auto a potom to pretocil vo win. Na inych si musel mat v biose aj polozku s nasobicom cpu na auto.
To si musis otestovat, co ti tvoja doska dovoli.

Este sa da koli vyssiemu Vcore drotovat patica, ale do toho sa predpokladam pustat nebudes, lebo ak mas def.: 1,35V tak mozes zmenit len na 1,55V a to uz chce dobru vodu...
http://www.ocinside.de/index_e.html" onclick="window.open(this.href);return false; -> workshop -> Interactive Pin-Mod guide for AMD Athlon 64 Socket 939 processors.

Procak je ok, z 90nm to naj, co sa vyrabalo (ADA5600IAA6CZ). Freezer to ale cez 3GHz uchladi s oskretymi usami, plne otacky a riadny prievan v skrini. :)

edit:
Takze viac voltov pridavas v % k zakladnemu napatiu, polozkou Adjust CPU Voltage. Ak v tvojom biose nie je, skus starsi, alebo novsi.
Obrázok
zdroj: http://www.ocworkbench.com/2006/msi/K9A ... num/g1.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Sapo
Používateľ
Používateľ

Uz som narazil na prvy problem. Nebudem davat vacsie napatie ako 1.4, pretoze ked som mal minule 1.4 tak fan uz bolo pocut a tie teploty nevyzerali optimisticky. Ked mam pravdu povedat, vobec sa mi nelubi ako chladi ten chladic. Tych 200MHz asi nepravi viditelny rozdiel. Ale aj tak dakujem za prispevok :cool:
Sapo
Používateľ
Používateľ

Este mam jednu otazku. Intel sa taktuju tak isto? Alebo je tam aj nieco ine? Je mi jasne ze HT tam nenajdem... :D
(konkretne mam na mysli E6600 2.4GHz ziadnu i5/i7)

Návrat na "Procesory"