na základovej doske AsRock 4coredual sata2

Problém je v takte pametí pri zmene Zakl. frekvenice Cpu....takti a časovanie pametí akoby sa sami menili..a aj bez taktovania je to čudné..vela krát som nastavil takt 333mhz s casovanim 5.0 no ono sa mi zmeni na 200mhz ktoré v ponuke biosu ani neni a casovianie 3.0
FSB:ddr 1:1 ....

Neviem či to neni aj v nastavení dual chanel modu pretože som neikde čítal že na týchto doskách to funguje len s 2x512mb ddr2 a ja používam 2x1ddr 2 presnejšie túto :http://www.memoryc.com/computermemory/d ... opcl5.html
Nemohli by ste mi niekto poradiť ako s taktovaním najme čo sa týka tých pamätí ..som skúsenejší užívateľ ale tomu fakt nerozumiem mám v tom chaos ....ak bude treba pridám fotky z biosu ..
používam boxovaný chladič a procesor aj s doskou a pameťami mám už asi 2.5 roka takže im nechcem moc nakaldať na plecia..
používam grafickú akrtu pci-e ak by to bolo potrebné pri taktovaní...
A ešte aké programy používať na zistenie stability a výkonu po/pred taktovaním ...ak by sa dalo niečo rýchle..nerád dlho čakávam

Diki moc
ps:ospravedlnujem sa za kvalitu obrázkov ..robené cez print screen/skicár a upnuté na prvom free servery co som nasiel cez google