eshop na bazarove komponenty

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
zwARO
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 13. Okt, 2007, 08:00

eshop na bazarove komponenty

Príspevok od používateľa zwARO »

nazdar, kamarat ma zaujem zalozit si eshop s bazarovymi komponentami a zaujima ho ci potrebuje zivnost alebo odvadzat dane atd. ake poplatky treba s tym proste spojit.

pricom dan na tie veci uz je vlastne raz platena, ja som mu nevedel poradit tak dufam, ze dostanem nejaku radu.

poskytovanie zaruky nema moc v plane ked tak na odskusanie a niektore veci tam budu aj nove ale tiez riadne kupene.
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Re: eshop na bazarove komponenty

Príspevok od používateľa faugusztin »

1) musi mat zivnost
2) musi odvadzat DPH aj dan zo zisku (to, ze uz niekto raz zaplatil DPH je jeho problem, on je povinny ju odvadzat a ze mu ju nikto nepreplati je jeho problem)
3) co ja viem, tak zaruku musis poskytovat, plnych 24 mesiacov - ak ma produkt nejaku vadu tak ho musis na tuto vadu upozornit pri predaji, inac ju moze reklamovat

Jednoducho, nech si to kamarat velmi rychlo rozmysli...
GABO
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: Ut 15. Júl, 2003, 08:00

Príspevok od používateľa GABO »

No takto:

Odporúčam kamarátovi ak sa nechce dostať do problémov so zákonom zájsť na nejaký základný podnikateľský krúžok, lebo z toho čo píšeš o podnikaní nemá ani páru. Pekné je, že chce predávať bazárové veci, ale akonáhle predáva musí mať živnosť, s.r.o a pod. Rovnako potom musí plniť veci s týmto spojené a nie je toho málo. Inak to robí na čierno a ver či nie nahlási ho každý poctivý podnikateľ ;)

Viac Ti napísal Fero a ja len potvrdím jeho slová, že záruka musí byť plných 24 mesiacov s tým, že ak má produkt vadu musí to byť pri ňom napísané...

Ja osobne ten celý plán vidím ako jednu nezmyselnosť ... a nemyslím to v zlom. Nech si to celé premyslí preštuduje aby potom nezaplakal a nebúchal si hlavu o stôl..
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
zwARO
Používateľ
Používateľ

dakujem za informacie, este ma napadlo, ze co ak by to robil formou inzercie? tym padom by tam pridavali aj bezny ludia inzerat atd. ako bazos alebo neviem co. a on byt tam predaval aj svoje veci.
tam je tiez treba platit dan? to by bolo ako bazar co je tu, tam sa dane neodvadzaju...
materik
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 10. Apr, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa materik »

cize on by bol len sprostredkovatel a s tovarom by nemal nic spolocne?
Tak tam by platil akurat tak za hosting a zarobit by mohol na reklame... (aj to len pri dostatocnej navstevnosti).
A nato nepotrebuje opravnenie. Ale zas, takych stranok je kopec, takze dalsiu asi nema velky vyznam spustat.

ale, ak by mal mat nieco s tovarom spolocne, tzv. komisionalny predaj, tak tam musim vybavovat nejake opravnenie (tusim ze sa to vola koncesna listina alebo nieco). Cize tovar by bol az do predaja majtekom vlastnika a on by cashoval za sprostredkovanie.... Ale kto by ti zato platil, ked to moze vybavit aj bez middleman-a.
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
jaffar
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jaffar »

zwARO napísal:tam je tiez treba platit dan? to by bolo ako bazar co je tu, tam sa dane neodvadzaju...
Ľubovoľný príjem nad úrovňou minimálnej mzdy sa zdaňuje a je úplne jedno ako k nemu príde, môžeš to riesiť cez tri stránky a 4 firmy, ale pokiaľ na tom bude zarábať, tak principiálne dane platiť musí. Resp. by teda mal, pokiaľ nie je veľmi odvážny (alebo naopak šikovný a daňové síce spraví, alebo bude maximálne nulové, prípadne do mínusu...)
zwARO
Používateľ
Používateľ

dakujem za informacie hosi

ale zaujima ma este ten nas bazar, ked tam nieco predam tak by som mal byt povinny z toho odvadzat nejake dane? ci tam je to zas ine?
Scorp
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 09. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Scorp »

Daň platíš, keď ten predaj máš opapierovaný... predaj musíš opapierovať, ak je to pravidelne opakujúca sa činnosť... že ako toto pochopíš je už na tebe, ide hlavne o to, ako to potom vysvetlíš tetám z finančáku, keď dôjdu na kávičku...
Je jedno, či predávaš smeti a či to nazveš bazár, aj v sekáči ti dajú blok... podstatné ale vždy je, že predávaš, robíš teda nejaký obrat a ten zlý štát z neho chce svoj podiel...
Ono je bazár niečo, kde raz za 3 mesiace predáš vga za 30€, tam o nejakom obrate hovoriť nemôžeš, ani babička nedaní keš, čo dá pod stromček... akonáhle ale tie vga nakupuješ a následne predávaš, tie peniaze začínaš nejakým spôsobom točiť a robkov aparát ťa musí obrezať, aby si nebol milionár
Teoreticky ten známy nepotrebuje papiere, ak bude predávať tak, že zákazníkov nejak redirectne na majiteľa a on si to s nimi už vyrieši (to už potom je jeho vec, či to musí, alebo nemusí papierovať), pričom dotyčný si len vezme províziu... tam už ale podmienky na obrezanie neviem, ale nevie to asi nikto...totiž... správne by mal mať živnosť na nejakú sprostredkovateľkú činnosť, ale v praxi viz. napr. Avon, kde sa to vôbec nerieši

A aby si to celé nemusel čítať, tak záver je, že ak bude predávať použité pc vo veľkom (čo robí dnes asi milión obchodov), funguje normálne ako sekáč, potraviny, obchod s pc...
Me like Pentium
scarinko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 08. Nov, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa scarinko »

no mne sa zda ze na bazarove veci a tie ktore nie su nove ale napr pouzivane sa poskytuje zaruka 12 mesiacov nie 24.

§619:

Predávajúci zodpovedá za vady, ktoré má predaná vec pri prevzatí kupujúcim.

Pri použitých veciach nezodpovedá za vady vzniknuté ich opotrebením.

Pri veciach predávaných za nižšiu cenu nezodpovedá za vadu, pre ktorú bola dojednaná nižšia cena

§620:

1) Záručná doba je 24 mesiacov.

2) Ak ide o použitú vec, je záruka 12 mesiacov.

4) Na žiadosť kupujúceho je predávajúci povinný poskytnúť záruku písomnou formou(záručný list). Ak to povaha veci umožňuje, postačí vydať doklad o kúpe.

§621:

Záručná doba začína plynúť od prevzatia veci kupujúcim.

Návrat na "Debata o všetkom"