Podnikanie na slovensku
- Reinok
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Št 20. Mar, 2008, 14:00
Podnikanie na slovensku
Zdravíčko, jako tak človek dospieva začína rozmýšlať aj nad tým čo po škole...teda ako nabehnúť do toho stereotypného života na Slovensku.
Mňa by zaujímalo či sa oplatí, a v čom by bolo na slovenku najlepšie podnikať, myslím tým akože prevádzkovať obchod s niečím. Ja som rozmýšlal nad obchodom s počítačovými komponentami, a perifériami...ale je tam toľko ale že už ani to Ale nestačí :D
Čo myslíte má to vôbec šancu podnikať v tomto skvelom štáte?!
Poprosím vážne, niesom opitý, ospalý ani nič...normálna debata...
Mňa by zaujímalo či sa oplatí, a v čom by bolo na slovenku najlepšie podnikať, myslím tým akože prevádzkovať obchod s niečím. Ja som rozmýšlal nad obchodom s počítačovými komponentami, a perifériami...ale je tam toľko ale že už ani to Ale nestačí :D
Čo myslíte má to vôbec šancu podnikať v tomto skvelom štáte?!
Poprosím vážne, niesom opitý, ospalý ani nič...normálna debata...
Moto: Yamaha FZ8 Fazer
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
Re: Podnikanie na slovensku
tak pockame na gaba ten ti hned da zaklady co a ako
zbytok....ano je to na
pravna vymozitelnost 0
okradnu ta mas 3moznosti
rozbit mu papulu, druha je ze rozbiju tebe a tretia nechat ukradnute veci tak, lebo kym rozhodne sud ty uz budes mat sediny...prikladna situacia
podnikatel....triedny nepriatel statu
bol u mna narp bratranec...vravi, ak by ja a firmy v okoli nemali kamiony v lizingu koncia
a prepustili by 280ludi
jednoducho zo dna na den mu stupli naklady o 2miliony korun
marze nizke, konkurencia vysoka, pravne zakony hotova sodoma gomora, meniace sa kazdym dnom a k horsiemu
to ze na druhy den po otvoreni obchodu resp zivnosti dostanes exekutora ktory len vojde do dveri a natiahne ruku ....
a nevravim o dobrosrdecnej konkurencii hoc na opacnej strane mesta, ktora ti tam exekutora a kontroly posle aj 5x denne - teda nahlasi
radost v tomto bazmekistane
pozitivna stranka veci...ludia nejakym zazrakom prachy maju,
ako pisem v profile za seba...mesta kde nik nepracuje a vsetci sa maju dobre
zalezi asi v com podnikat
s PC asi neuspejes..... ale cert nikdy nespi
zbytok....ano je to na
pravna vymozitelnost 0
okradnu ta mas 3moznosti
rozbit mu papulu, druha je ze rozbiju tebe a tretia nechat ukradnute veci tak, lebo kym rozhodne sud ty uz budes mat sediny...prikladna situacia
podnikatel....triedny nepriatel statu
bol u mna narp bratranec...vravi, ak by ja a firmy v okoli nemali kamiony v lizingu koncia
a prepustili by 280ludi
jednoducho zo dna na den mu stupli naklady o 2miliony korun
marze nizke, konkurencia vysoka, pravne zakony hotova sodoma gomora, meniace sa kazdym dnom a k horsiemu
to ze na druhy den po otvoreni obchodu resp zivnosti dostanes exekutora ktory len vojde do dveri a natiahne ruku ....
a nevravim o dobrosrdecnej konkurencii hoc na opacnej strane mesta, ktora ti tam exekutora a kontroly posle aj 5x denne - teda nahlasi
radost v tomto bazmekistane
pozitivna stranka veci...ludia nejakym zazrakom prachy maju,
ako pisem v profile za seba...mesta kde nik nepracuje a vsetci sa maju dobre
zalezi asi v com podnikat
s PC asi neuspejes..... ale cert nikdy nespi
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
- Reinok
- Sponzor fóra silver
Presne som vedel že toto napíšeš , ja ako sprostý chlapec sa zatiaľ tomu spejem, ale ako vidím, u to ani taká sranda nieje.
A bol by rozdiel mať internetový obchod, alebo kamenný?
A bol by rozdiel mať internetový obchod, alebo kamenný?
- Diablo1st
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Treba vyskúšať, nevravím že to je ľahké, ale zasa lezgy to tak očiernil, že pre neho je najlepšie ísť dakde do fabriky a znova nadávať na všetko ostatné.
Ten obchod s PC neni špatný nápad, ak máš dobré miesto. U nás sa chalaniskovi celkom darí, kedže sú v meste PC shopy 2 a ten druhý je sakra drahý. To či by sa ti to oplatilo si musíš prerátať sám.
Ten obchod s PC neni špatný nápad, ak máš dobré miesto. U nás sa chalaniskovi celkom darí, kedže sú v meste PC shopy 2 a ten druhý je sakra drahý. To či by sa ti to oplatilo si musíš prerátať sám.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
To si toho moc nevymyslel...
Nájdi si biz, kde nemáš reklamácie a na ceny hodíš + 100%... ideálne bez konkurencie
teraz poviem nejaké čipoviny...
emo veci... emo hodinky, emo topánky... všetky mladé pizy nosia rovnaké handry aj topánky... na drahé handry dávaš pozor => nereklamuješ
sprostosti... gýče, gadgets či jaksatopíše... hlavne, nech to nejde pokaziť a keď sa to pokazí, nech to ľudia radšej vyhodia, jak keby to reklamovali
IT, ak máš na to, urobiť značku a na stroj za 60k si búchať 40k svojich... ale na to je asi slovakland malý... na druhej strane by stačilo mesačne dať do preč 1-2 kusy a vatička...
Alebo normálne IT, pretrhnúť sa od roboty a dávať korunku ku korunke, nech potom dostaneš notebook oplieskaný o hlavu, hlavný je spokojný zákazník
+ na tie prvé dve sprostosti nepotrebuješ ani kamenný obchod, lebo to bude každý kupovať kľudne na nete...
Nájdi si biz, kde nemáš reklamácie a na ceny hodíš + 100%... ideálne bez konkurencie
teraz poviem nejaké čipoviny...
emo veci... emo hodinky, emo topánky... všetky mladé pizy nosia rovnaké handry aj topánky... na drahé handry dávaš pozor => nereklamuješ
sprostosti... gýče, gadgets či jaksatopíše... hlavne, nech to nejde pokaziť a keď sa to pokazí, nech to ľudia radšej vyhodia, jak keby to reklamovali
IT, ak máš na to, urobiť značku a na stroj za 60k si búchať 40k svojich... ale na to je asi slovakland malý... na druhej strane by stačilo mesačne dať do preč 1-2 kusy a vatička...
Alebo normálne IT, pretrhnúť sa od roboty a dávať korunku ku korunke, nech potom dostaneš notebook oplieskaný o hlavu, hlavný je spokojný zákazník
+ na tie prvé dve sprostosti nepotrebuješ ani kamenný obchod, lebo to bude každý kupovať kľudne na nete...
Me like Pentium
- Reinok
- Sponzor fóra silver
No v Senci máme asi tak dve ,,elektrá" (+ euronics, ale o tom potom ) a pcshopy orignál pcshopy, asi 2? Jeden je Simmons ale tam sa nedá kúpiť nič, kamenný obchod kde nič nemajú, a druhý wabez, ktorého majiteľ zrejme čoskoro pominie, už je slepý , chorý a neviem čo..
Takže myslím že by to nebolo až tak zlé, ale ja by som skôr bral internetový obchod, predsa len prevádzkovať predajňu ako kamenný shop, chce viac času, predavača, priestor, nehovorím že pri internetovom by ten sklad nebol treba, ale predsa len...čo myslíš je to menej náročné internetový shop?
GABO myslím že ty máš presne taký, či?
Takže myslím že by to nebolo až tak zlé, ale ja by som skôr bral internetový obchod, predsa len prevádzkovať predajňu ako kamenný shop, chce viac času, predavača, priestor, nehovorím že pri internetovom by ten sklad nebol treba, ale predsa len...čo myslíš je to menej náročné internetový shop?
GABO myslím že ty máš presne taký, či?
Ide o klientelu ktoru v oblasti IT tazko nazbieras...Jedine keby si vedel ponuknut unikatny inde nezohnatelny tovar, mozes si diktovat ceny a si vo vate....
Kazdy z nas ma overene shopy, ked niekto nakupuje napr od gaba, aj keby mas nizsie ceny stale bude nakupovat od Gaba lebo ten jeho pristup je taky aky je a ty ako zacinajuci podnikatel ho taky mat nebudes od zacaitku podnikania
Poradil by som ti v com sa orientovat... na slovensku je velmi malo shopov ktore sa speciaizuju cisto na sluchadla...niektore teda 50% znaciek na slovensku nedostatelne...to by bol napriklad trh, ktory by zauimal mna...
Gabo urcite napise a poradi
Kazdy z nas ma overene shopy, ked niekto nakupuje napr od gaba, aj keby mas nizsie ceny stale bude nakupovat od Gaba lebo ten jeho pristup je taky aky je a ty ako zacinajuci podnikatel ho taky mat nebudes od zacaitku podnikania
Poradil by som ti v com sa orientovat... na slovensku je velmi malo shopov ktore sa speciaizuju cisto na sluchadla...niektore teda 50% znaciek na slovensku nedostatelne...to by bol napriklad trh, ktory by zauimal mna...
Gabo urcite napise a poradi
Presne ako vraví Scorp, treba nájsť niečo, čoho je nedostatok prípadne to spraviť tak, aby si "prešťal" konkrurenciu. IT obchodov je veľa veľa, takže prvá možnosť padá, druhá padá tiež, ako absolvent budeš mať ťažko dosť peňazí, aby si bojoval s 2 zabehnutými obchodmi a veľkým elektrom v malom meste.
Z tých "jednoduchých" začiatkov podnikania, t.j. takých, kde nemusíš nič špecifické vymyslieť,máš na výber napríklad:
Nájdeš nejaký prdelákov, ideálne sídlisko, kde je buď veľa malých detí, alebo naopak dôchodcov. Otvoríš si tu malú kaviareň (samozrejme aby tam nebola iná), dáš si pred to 2 preliezačky a pieskovisko a od rána do večera tam budeš mať nalozené matky s deckami. Ryža to samozrejme žiadna nie je, ale na začiatok na naučenie ideálne, náklady malé, vedieť nemusíš dohromady nič.
A pokiaľ chceš začínať podnikať s prístupom, že šak ja PC rozumiem, nemám síce peniaze ani nikoho, kto by do toho išiel so mnou, reklamu netreba, šak to sa poddá aj nejako inak, tak sa na to rovno vyprdni. Ako vravím, najprv si premysli pár možností, v čom by si chcel podnikať a potom hľadaj priestor, kde je veľká šanca, že sa ti to uchytí - nemá význam predávať PC, keď máš 15 minút od seba TPD, ktoré je síce drahšie, ale aj tak tam kúpi ten PC 95% ľudí, pretože majú akúsi "záruku spoľahlivosti" predajcu.
Samozrejme ťa neodhováram od živenia samého seba, je to to najlepšie, čo možeš v živote robiť, len si to treba premyslieť poriadne, aby si po 2 rokoch neskončil s holým zadkom plným dlhov ako množstvo ľudí...
///
Broslo - slúchadlá su ch.jovina, neber si to osobne samozrejme na začiatok potrebuješ sakra veľa peňazí, aby si mohol nakúpiť predvádzacie modely, zariadiť posluchovú miestnosť, mať k tomu ďalšie potrebné príslušenstvo atď a to rozhodne nie je zadarmo. A spraviť obchod s kvalitným audiom bez možnosti posluchu nemá význam, pretože také eshopy už existujú a pri ich obrate nikdy nebude mať šancu konkurovať cenou...
Z tých "jednoduchých" začiatkov podnikania, t.j. takých, kde nemusíš nič špecifické vymyslieť,máš na výber napríklad:
Nájdeš nejaký prdelákov, ideálne sídlisko, kde je buď veľa malých detí, alebo naopak dôchodcov. Otvoríš si tu malú kaviareň (samozrejme aby tam nebola iná), dáš si pred to 2 preliezačky a pieskovisko a od rána do večera tam budeš mať nalozené matky s deckami. Ryža to samozrejme žiadna nie je, ale na začiatok na naučenie ideálne, náklady malé, vedieť nemusíš dohromady nič.
A pokiaľ chceš začínať podnikať s prístupom, že šak ja PC rozumiem, nemám síce peniaze ani nikoho, kto by do toho išiel so mnou, reklamu netreba, šak to sa poddá aj nejako inak, tak sa na to rovno vyprdni. Ako vravím, najprv si premysli pár možností, v čom by si chcel podnikať a potom hľadaj priestor, kde je veľká šanca, že sa ti to uchytí - nemá význam predávať PC, keď máš 15 minút od seba TPD, ktoré je síce drahšie, ale aj tak tam kúpi ten PC 95% ľudí, pretože majú akúsi "záruku spoľahlivosti" predajcu.
Samozrejme ťa neodhováram od živenia samého seba, je to to najlepšie, čo možeš v živote robiť, len si to treba premyslieť poriadne, aby si po 2 rokoch neskončil s holým zadkom plným dlhov ako množstvo ľudí...
///
Broslo - slúchadlá su ch.jovina, neber si to osobne samozrejme na začiatok potrebuješ sakra veľa peňazí, aby si mohol nakúpiť predvádzacie modely, zariadiť posluchovú miestnosť, mať k tomu ďalšie potrebné príslušenstvo atď a to rozhodne nie je zadarmo. A spraviť obchod s kvalitným audiom bez možnosti posluchu nemá význam, pretože také eshopy už existujú a pri ich obrate nikdy nebude mať šancu konkurovať cenou...
- Reinok
- Sponzor fóra silver
Veď preto som založi túto tému aby som vedel čo to obnáša, okolnosti, a hlavne čo by to mňa ako začínajúceho stálo...nemyslím len cenu...
Ale povedal by som že tie audio vecičky naozaj niesú zlý nápad. Presda len je tu len pár shopov ako basys a potom len klasické alza a spol. kde sa nájdu možno aj nejakú zvučnejšie značky...
Ak by som mal internetový shop s miestnosťou kde je možné si poslúchuť nejaké slúchadlá a audio...kapitál by tam bol síce dosť vysoký, ale osobne by som bol priklonený k tomu... Veľa ľudí dnes poslúcha mp3ky, je to na vzostupe...poriadna reklama ( som polygraf, to by som si vedel nejako zariadiť) a časom by to možno išlo...
Álebo, by bola sranda Kaviareň s postelami, kde si človek môže na sluchátkach pustiť svoju oblúbenú hudbu?! Kombinácie toho čo dnes ide, plus toho čo niekomu chýba...
Ale povedal by som že tie audio vecičky naozaj niesú zlý nápad. Presda len je tu len pár shopov ako basys a potom len klasické alza a spol. kde sa nájdu možno aj nejakú zvučnejšie značky...
Ak by som mal internetový shop s miestnosťou kde je možné si poslúchuť nejaké slúchadlá a audio...kapitál by tam bol síce dosť vysoký, ale osobne by som bol priklonený k tomu... Veľa ľudí dnes poslúcha mp3ky, je to na vzostupe...poriadna reklama ( som polygraf, to by som si vedel nejako zariadiť) a časom by to možno išlo...
Álebo, by bola sranda Kaviareň s postelami, kde si človek môže na sluchátkach pustiť svoju oblúbenú hudbu?! Kombinácie toho čo dnes ide, plus toho čo niekomu chýba...
z realneho odpozorovania podnikania v malebnej slovenskej republike:
mas znameho, ktory ma dostatocne vysoky post
vramci jeho prace ma prerozdelovat financie, ziskane z eurofondov, pripadne priamo zo statnej pokladnice
dojdes za nim, ze jasne, vies mu to zrealizovat
on na teba pozrie, ze takych ludi tu ma 100
ty nanho pozries, ze ake je % ?
on ti povie cosi v rozsahu 20-50%
potrasies si rukou...
nakoniec dostanes zakazku, ktoru zralizujes
dostanes za to zaplatene
z toho vezmes tych 20-50% a vratis to (alebo si nechas vyfakturovat od spriatelenych firiem zadavatela, ako sluzby)
zo zvysku sa snazis vyzit, idealne aj so ziskom
Samozrejme na to, aby si sa k neicomu takemuto vedel dostat, potrebujes znamosti kade-tade, tzn chodit s ludmi na kavicky, cajicek, a tak ... pchat sa im do prdele, a davat echo, ze vies nieco zrealizovat, co by mohli chciet...
mas znameho, ktory ma dostatocne vysoky post
vramci jeho prace ma prerozdelovat financie, ziskane z eurofondov, pripadne priamo zo statnej pokladnice
dojdes za nim, ze jasne, vies mu to zrealizovat
on na teba pozrie, ze takych ludi tu ma 100
ty nanho pozries, ze ake je % ?
on ti povie cosi v rozsahu 20-50%
potrasies si rukou...
nakoniec dostanes zakazku, ktoru zralizujes
dostanes za to zaplatene
z toho vezmes tych 20-50% a vratis to (alebo si nechas vyfakturovat od spriatelenych firiem zadavatela, ako sluzby)
zo zvysku sa snazis vyzit, idealne aj so ziskom
Samozrejme na to, aby si sa k neicomu takemuto vedel dostat, potrebujes znamosti kade-tade, tzn chodit s ludmi na kavicky, cajicek, a tak ... pchat sa im do prdele, a davat echo, ze vies nieco zrealizovat, co by mohli chciet...
lava, prava, lava, prava ...
Hej, presne toto je ten typ, kde by ľudia mohli chodiť a mohlo by sa to uživiť, za predpokladu, že to umiestníš tam, kde je o také veci záujem a dostačne veľká potenciálna skupina zákaznikov (čo Senec teda nie je...).Reinok napísal:Álebo, by bola sranda Kaviareň s postelami, kde si človek môže na sluchátkach pustiť svoju oblúbenú hudbu?! Kombinácie toho čo dnes ide, plus toho čo niekomu chýba...
@Galen - hej toto je ideálna situácia, ale koľko z nás reálne niekoho takého má? (ja nie, preto idem robiť dopreč a za 2, 3 roky snáď budem mať dosť peňazí na podnikanie a zároveň čisté svedomie...)
idealny stav je, ze ty si na tom poste, co prerozdeluje
takze mas beznu mzdu za to, ze robis to co mas
a este mas 20-50% z objemu za to, ze to niekomu pridelis
takze mas beznu mzdu za to, ze robis to co mas
a este mas 20-50% z objemu za to, ze to niekomu pridelis
lava, prava, lava, prava ...
jaffar:
Je mi jasne ze je to neskutocne nakladne no malo by to masivny vynos, v BA som taku firmu videl jednu aj to nie moc dostupnu, inde nikde
Len to som chcel dodat
Je mi jasne ze je to neskutocne nakladne no malo by to masivny vynos, v BA som taku firmu videl jednu aj to nie moc dostupnu, inde nikde
Len to som chcel dodat
Exactly!Broslowski napísal:Je mi jasne ze je to neskutocne nakladne no malo by to masivny vynos, v BA som taku firmu videl jednu aj to nie moc dostupnu, inde nikde
Keď máš kapitál, nie je problém všeličo.
Keď nemáš, tak treba začať s niečím, na o máš a šetriť. Prípadne teda potom Galenov postup
Masívny výnos by to nemalo, musel by si mať aj nízke cenyBroslowski napísal:jaffar:
Len to som chcel dodat
Me like Pentium