Cau
Takze moj problem je ze ked si odomknem zvysne 2 jadra tak pri testoch v roznych programoch mi zamrne pc ale ked si nastavim X3 akukolvek kombinaciu jadier tak v testoch vzdy CPU prejde ale je tu problem pri prehravani z videom a Flashom pri flashi mi pada akykolvek prehliadac, ICQ ci rozne progamy ktore aktualne zobrazuju Flash a pri videu robi toto:
Skusal som zvysovat znizovat voltaz na CPU aj na NB ale neviem uz co mam robit poradi niekto.
Moja zostava:
CPU AMD Phenom II X2 545 3GHz
Doska ASRock A770DE+
VGA ATi 4730
Ram 2x2GB 800MHz kingston
Zdroj Sweex 650W
Phenom II X2 545 unlock
Phenom II X2 545 unlock
Naposledy upravil/-a bull30 v St 03. Aug, 2011, 16:02, upravené celkom 1 krát.
Re: Phenom II X2 545 unlock
Aky mas chladic na procaku a teploty v zatazi? Ten flash a video blbnu len ked mas odomknute niektore jado, alebo aj pri X2? Teda ked mas zapnute dve defaultne jadra, tak video aj aplikacie funguju normalne?
To video a flash robi len z X3 a X4 z X2 to ide normalne a mam Boxovi chladic ked testujem X3 zataz 10% tak max teploty bolo 54C takze teplotou to nebude.
54°C pri 10% zatazi je vela, tolko by mohol mat v loade pri zle vetranej skrini. Kodeky a ovladac ku grafike mozme vylucit ak to X2 nerobi, takze chyba bude najskor v cpu. Zaujimalo by ma cim meras teplotu pri X3/X4, lebo vsetky programy teplotu core po unlocku prestanu zobrazovat. Teploty Core najvernejsie zobrazuje HW monitor zo stranky CPUZ, pozri to v nom. Idle/load 100%, pri dvoch jadrach. Cez 50°C v zatazi by si sa nemal dostat.
Okrem LinX-u vyskusaj este OCCT small aj large, kazdy aspon 1-2h s tromi jadrami. Ja osobne testujem s Prime95/blend a necham to bezat celu noc.
Idealne ak skusis najskor jedno, potom druhe unlocknute jadro, tak odskusas obe. Podla mna to vyhodi chybu. Niektora cast cpu bude vadna. Este by ma zaujimalo, co to po unlocku X3 spravi v 3DMarku?
Tiez mozes skusit zmenit v biose mod ramiek ganged/unganged. Aj ked pochybujem, ale nahoda je blbec... IMO, ten cpu je vadny, ved otestuj a napis ako sa to sprava. Najskor tam bude vadna niektora cast die, ak su tie teploty co pises realne a nemas zle nasadeny, alebo zapraseny chladic.
Myslim to tak, ze ta vadna cast nezvlada obsluzit viac ako 2 jadra, uz vtedy sa dost hreje a pri zapnuti stvrteho to konci uplne.
Moze to byt cast cpu, ktora sa pri LinXe a spol. az tak nezatazuje, ako pri grafike... ale to uz moc teoretizujem.
Okrem LinX-u vyskusaj este OCCT small aj large, kazdy aspon 1-2h s tromi jadrami. Ja osobne testujem s Prime95/blend a necham to bezat celu noc.
Idealne ak skusis najskor jedno, potom druhe unlocknute jadro, tak odskusas obe. Podla mna to vyhodi chybu. Niektora cast cpu bude vadna. Este by ma zaujimalo, co to po unlocku X3 spravi v 3DMarku?
Tiez mozes skusit zmenit v biose mod ramiek ganged/unganged. Aj ked pochybujem, ale nahoda je blbec... IMO, ten cpu je vadny, ved otestuj a napis ako sa to sprava. Najskor tam bude vadna niektora cast die, ak su tie teploty co pises realne a nemas zle nasadeny, alebo zapraseny chladic.
Myslim to tak, ze ta vadna cast nezvlada obsluzit viac ako 2 jadra, uz vtedy sa dost hreje a pri zapnuti stvrteho to konci uplne.
Moze to byt cast cpu, ktora sa pri LinXe a spol. az tak nezatazuje, ako pri grafike... ale to uz moc teoretizujem.
Ach zle som napisal nie 10% ale 100% zatazi.
Tak trocha som to testoval tie videa a prisiel som nato ze tie kocky robi len na malich rozlisieach ako su napr Divix filmy, ked som prehraval HD video tak to islo normalne aj vsetky hry idu normalne. Ten CPU bude zakliaty lebo nikde som takyto problem nevidel na ziadnom fore ani zahranicnom.
Tak trocha som to testoval tie videa a prisiel som nato ze tie kocky robi len na malich rozlisieach ako su napr Divix filmy, ked som prehraval HD video tak to islo normalne aj vsetky hry idu normalne. Ten CPU bude zakliaty lebo nikde som takyto problem nevidel na ziadnom fore ani zahranicnom.