Bezpečnosť zdravotnej dokumentácie

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
1adad1
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19

Re: Bezpečnosť zdravotnej dokumentácie

Príspevok od používateľa 1adad1 »

Nemaju to kryptovane... pouzivaju program win ambulancia... ale inak su viazani lekarskym tajomstvom...
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Snake »

potom si v prdeli a nájdeš sa pravdepodobne na SME, čo sa nájdeš po zavedení EZKO aj tak (čo je ten najväčší humus v tejto republike aký vznikne).

.
1adad1
Používateľ
Používateľ

si naslovensku... a vacsina lekarov to ma napojene na internet... avsak heckerov podla mna zaujima nieco ine ako niaka ambulancia
Snake
VIP
VIP

rottenkiwi napísal:No ale v zahraničí je bežné, že keď ku mne príde záchranka, tak vidia, čo beriem od neurológa,
psychiatra, oftalmológa, dermatológa a praktického atď. Keď mi dajú napr. nekompatibilné antibiotiká
tak o pár minút už príde len čierna sanitka. Takže EZKO alebo neskôr eHealth bude mať ja nejaké
výhody, nie ?
EZKO.Výhody? Aké? To že teraz keď diabetika sepáli auto a má krv. skup. na náramku napísanú a aj tak sa mu robia testy, to je načo potom? Navyše to bude centralizované, čiže tam môže pristupovať hockto vyšší. Mne stále chýba informácia o POČTE ľudí oprávnených pristupovať k tým údajom. Pretože to nebudú len “poskytovatelia zdravotnej starostlivosti”, ale aj úradníci ministerstva, Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, a tak. Ono sa dá argumentovať, že tí majú prístup aj teraz (kvôli riešeniu sťažností a podobne), ale kým doteraz len prípad od prípadu, v prípade centralizovanej databázy je to predsa len iné… Ako bude zabezpečený prístup z tejto strany, a čo je ešte dôležitejšie, ako bude kontrolovaný.

Desí ma predstava, že tak, ako sa z času na čas dostanú na verejnosť mená a heslá k poštovým účtom, tak sa dostanú von záznamy o zdravotnom stave, začnú nám chodiť spamy na lieky, ktoré užívame a sektári, rôzni šarlatáni a podvodníci nebudú klopať od dverí k dverám, ale budú mať presné zoznamy nevyliečiteľne chorých, starších a psychicky labilných ľudí a pôjdu na istotu… klop-klop, vy máte rakovinu? A nemáte záujem o zázračný liek za akciovú cenu 999,99? Alebo o spasenie vašej duše? A ďalšie prípady netreba menovať. Alebo len tak z fleku, čo keď si niekto bude pingpongovať (poisťovne ehm) pacientov? Tzn že ťažko chorých nezoberú a nepoistia, každá poisť. chce byť zisková, a to dosiahne menej rizikovými pacientmi nie?.

V prvom rade by sa mal každý kompetentný zaoberať stavom slovenského zdravotníctva vo všeobecnosti! Nedostatok financií, obnova prístrojov a zariadení, odliv nových lekárov do zahraničia na lepšie platene miesta, extrémna zadlženosť nemocníc toto sú problémy, ktoré sa majú riešiť. Postarať sa o to, aby sa pacient v nemocnici cítil dobre, aby nemocnice v niektorých mestách nevypadali ako lazaret po bombardovaní cez 2. sv. vojnu, hnusne špinavé budovy, aby personál v nemocnici bol k pacientom osobnejší a nie ešte zhoršovali zdravotne sestry psychické vypätie pacienta, ktorý je napr. po operácii a ma toho akurát tak dosť.

Vyriešiť, aby zdravotne poisťovne neokrádali lekárov a tým pádom aj pacientov o to načo majú nárok. Nemalo hlavne súkromných poisťovni sa vyhráža lekárom, že im nepreplatia drahé lieky pre pacienta aj keď ich pacient potrebuje a lepšie zaberú, tak mu musí napísať lacnú alternatívu.

Hlavne však je, že naše zdravotníctvo funguje na princípe solidarity. Každá poisťovňa odvedie zisk do spoločnej kasy a potom z toho ťahajú všetci. Do prdele s takým princípom! Ja platím zdravotnej poisťovni, sú to moje peniaze, tak nech si s tým ziskom robia čo chcú a nie mi ho zakazovať! A pán Fico toto nie je typicky príklad pravice, toto je príklad už z dávnych čias, keď ešte za retardovaných to bolo tak, že keď niekto našiel lesklý kameň, tak ho vymenil za jahody pre svoj úžitok a nedal ho do jaskynného rozpočtu aby ho rozsekali a ťažili s toho všetci!

Potom sa môžme zaoberať EZKO, keď bude aj to naše zdravotníctvo na úrovni dánskeho, či holandského...

Mám väčší strach, že sa niekto, kto nie je viazaný lekárskym tajomstvom dostane k mojej zdravotnej dokumenácii, ako z toho, že prídem o život kvôli neexistencii eHealth. FUCK EZKO!

.
1adad1
Používateľ
Používateľ

Je to len otazka financii... ale napr. sestricky ktore robia 12h bez zastavenie za 600€... a este maju byt cely cas mile... no nie?... a dalej... sekty su hrozba... ja by som ich zrusil ako baterky v ovladaci
Snake
VIP
VIP

rottenkiwi napísal:Otazka je, kto potrebuje zdravotnictvo ? Chori od narodenia, resp. ludia, ktorym niekto iný znicil zdravie, napr. uzarom, stresom atd., alebo "zdravi", ktori sa zdravi narodili, ale nespravnou zivotospravou si zdravie nicia ? :)
Dalo by sa argumentovať že fajčiarom, alkoholikom a podobne by mali byť odvody vyššie, ale už sú (daň na tabaku, na alkohole, akurát tie drogy čo si dnešné drbnuté decká dobrovolne dávajú by mali byť riešené inak a nie štýlom "vieme o tom, nemôžme s tým nič robiť", ale to už je na inú debatu). Všetko ide do prachov, keď sa platilo 20 sk u lekára, tak k tomu lekárovi šiel naozaj ten kto to potreboval, teraz? Fagan dvakrát zakašle, a týždeň si behá vonku...

.
zachary
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa zachary »

v tom prípade by psychiatrické ambulancie praskali vo švíkoch :)
čo sa týka peňazí v zdravotníctve, celý problém je v poisťovniach, ktoré by už najradšej nepreplácali nič

imho je potrebné zaviesť EZKO alebo niečo podobné, pretože pri dnešnom počte liekov a diagnóz sa jednoducho nedajú vyčítať niekedy aj z niekoľko desiatok/stoviek strán hrubého šalátu (zdravotnej karty) potrebné informácie o pacientovi a naozaj sa môžu prehliadnuť dôležité informácie zašité na xx strane
PC:
Spoiler: ukázať
CPU: i5-7600K + Noctua NH-U12F | MB: Gigabyte GA-Z270X-Gaming K5 | RAM: 2x8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX | GK: Gainward GeForce GTX1060 6GB | SSD: Crucial MX100 256GB | HDD: Seagate Barracuda LP 2TB @ Scythe Quiet Drive | DVD-RW: Samsung SH-S223F | audio: on board + HyperX Cloud + Kurzweil KS-40A | PSU: Corsair RM 750i | fans: 3x Noctua, Enermax | case Corsair 330R carbide series| LCD Dell S2721DGFA | Rapoo E9270p + Logitech G500
LIVESTRONG
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre

Príspevok od používateľa lezgy »

v dobe ked beres supersikovnomudre piruly na secko za ktore lekari lietaju po svete za to ze to predpisu a v dobe ked na tie supersikovnomudre piruly musis brat ine aby ti potlacili a upravili to co hentie sposobili, je lekarova databaza s mojimi biednymi ocami vytahanymi lcd banalita
sprav to ako ja
zober si svoju kartu domov

akosi niesom chory ...klop klop klop ....odkedy som ju od lekara zobral
a velmi zaujimave veci som tam nasiel....choroby ktore som v zivote nemal a pod ale to nieje k teme

debata v lekarni...ja a zena svedok
dotycna nezamestnana uz 10rokov, znama s dediny s 2detmi a manzel pracuje na jrd

panicka....a nieco na chudnutie nemate?
patikar ale hej mame...tuna jeden super liek...
panicka a zabera??
patikar: ale urcite ...aj moja dcera a aj ja ho bereme
panicka: ok tak skusim
patikar: dobre 15euro poprosim
panicka:paci sa
patikar: diki (nasledoval usmev patikara nad ...hlupostou? dotycnej resp vychcany uskrn typu ..ale si sprosta krava jedna)

sponzoring nas kazdodenny :)

setci ho beru...super liek, niet nad neho
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

lezgy, ale vsak on jej iba predal prehanadlo :).
zachary
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa zachary »

lekáreň je biznis ako každý iný - dokonca ešte väčší, je jasné že každý ti bude tisnúť voľnopredajné lieky a prípravky, len aby zarobil. Ľudia si radšej kúpia niečo "pre zdravie a štíhlu líniu" nech to stojí čokoľvek - to je dnešný trend v spoločnosti
ale sme už dosť OT
PC:
Spoiler: ukázať
CPU: i5-7600K + Noctua NH-U12F | MB: Gigabyte GA-Z270X-Gaming K5 | RAM: 2x8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX | GK: Gainward GeForce GTX1060 6GB | SSD: Crucial MX100 256GB | HDD: Seagate Barracuda LP 2TB @ Scythe Quiet Drive | DVD-RW: Samsung SH-S223F | audio: on board + HyperX Cloud + Kurzweil KS-40A | PSU: Corsair RM 750i | fans: 3x Noctua, Enermax | case Corsair 330R carbide series| LCD Dell S2721DGFA | Rapoo E9270p + Logitech G500
LIVESTRONG

Návrat na "Debata o všetkom"