ahoj, mám problém s so správnou detekciou stavu nabitia AA batérií vložených do foťáku Canon 720 IS
inak som s ním veľmi spokojný, už samozrejme nie je v záruke
problém:
skúšal som viacero typov batérií (i-Tec nimh 2500 mAh, GP ReCyko+ 2050 mAh), i rôzne nabíjačky (i-Tec rýchlonabíjačka, GP ReCyko+ s dobou nabíjania 6 hodín), no takmer vždy po vložení plne nabitých batérií mi foťák hlási stav batérii ako "takmer vybité" - potom sa bojím v takomto stave niečo dlhodobo fotiť / točiť video, aby sa len tak nevypol (teda niekedy po pár snímkach sa aj vypne s hláškou vymeniť batérie hoci boli nabité) .. niekedy sa len otvorí, no LCD nezobrazí snímanú scénu
nejaké nápady? nedá sa prepáliť firmware, resp. niečo podobné? v čom by mohol byť problém
nesprávna detekcia stavu nabitia batérií
Re: nesprávna detekcia stavu nabitia batérií
Ked tam das nenabijatelne, tak ukazuje dobre? Nemoze to byt tym, ze tie baterie co tam davas su uz stare?
Firmaware to podla mna riesit nebude. Mozes ale skusit CHDK http://chdk.wikia.com/wiki/A720IS" onclick="window.open(this.href);return false; . Nie je sice original Canon, ale riziko poskodenia je minimalne a umoznuje kopec novych funkcii.
Firmaware to podla mna riesit nebude. Mozes ale skusit CHDK http://chdk.wikia.com/wiki/A720IS" onclick="window.open(this.href);return false; . Nie je sice original Canon, ale riziko poskodenia je minimalne a umoznuje kopec novych funkcii.
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
skúšal som aj úplne nové nabíjateľné batérie .. skúsim ešte nejaké nenabíjateľné
s myšlienkou na CHDK sa pohrávam už dlhšie, no nikdy som si nenašiel čas na podrobnejšie preštudovanie, o čo vlastne ide
s myšlienkou na CHDK sa pohrávam už dlhšie, no nikdy som si nenašiel čas na podrobnejšie preštudovanie, o čo vlastne ide
- MaxMan
- Redaktor
- Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Ak Ti to bude hlasit aj pri uplne novych nabijacich baterii, tak vyskusaj alkalicke.
Ale na 90% je to tym, ze nabijatelne maju 1,2V (prinajlepsom 1,25V) a alkalicke maju 1,5V. Niektore fotaky vyzaduju viac V. Ak klesne hodnota dajme tomu na 1V na clanku, uz hlasi vybitu bateriu.
S tym potom vela nespravis a budes musiet pouzit alkalicke, alebo skusat rozne nabijacie.
Ale na 90% je to tym, ze nabijatelne maju 1,2V (prinajlepsom 1,25V) a alkalicke maju 1,5V. Niektore fotaky vyzaduju viac V. Ak klesne hodnota dajme tomu na 1V na clanku, uz hlasi vybitu bateriu.
S tym potom vela nespravis a budes musiet pouzit alkalicke, alebo skusat rozne nabijacie.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
- zachary
- Pokročilý používateľ
práve preto som kúpil sadu GP ReCyko+, že by mali byť lepšie ako bežné nabíjacie a mať nízke percento vybitia pri dlhšom nepoužívaní
myslel som si že je to tými starými i-Tec baterkami, no robí to isté
na foťáku je uvedené DC IN 3.15V
myslel som si že je to tými starými i-Tec baterkami, no robí to isté
na foťáku je uvedené DC IN 3.15V
- MaxMan
- Redaktor
- Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Ja mam strarsi model A710 IS a nic nezvycajne mi nerobi s akymikolvek bateriami - skusal som alkalicke, nabijacie GP, Duracell, SANYO, Hähnel, RAYOVAC a ine. A720IS je velmi podobna mojmu fotaku - pouziva tiez 2xAA baterie. Dokonca aj original baterie od CANONu NB4-300 su 1,2V. Skus este klasicke alkalicke, ci to bude tiez robit.
Mozno by som este skusil CHDK ako spominal zachary. Tiez ho pouzivam a nemusis sa bat poskodenia fotaku. Mozno ma aj lepsiu spravu napajania (mozno trepem), ale minimalne uvidis kapacitu baterie a pod.
Ak by si mal otazky k CHDK, kludne napis SS a poradim.
Mozno by som este skusil CHDK ako spominal zachary. Tiez ho pouzivam a nemusis sa bat poskodenia fotaku. Mozno ma aj lepsiu spravu napajania (mozno trepem), ale minimalne uvidis kapacitu baterie a pod.
Ak by si mal otazky k CHDK, kludne napis SS a poradim.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
Mame doma postarsi Canon A560 a robi podobne zloby, akonahle donho dam nabijacie baterky, tak po dvoch-troch cvaknutiach zacne pisat, ze ma slabu baterku. Bez blesku spravi 30 - 40 fotiek, s bleskom max. 10 a potom odmietne ist. Ak tie baterky vyberiem a hodim do mp3 prehravaca, tak vydrzi hrat cca. 50 hodin, co je v podstate maximum.
Cize to vyzera tak, ze po par cvaknutiach tam trochu klesne napetie a fotaku to nestaci, takze musim pouzivat klasicke alkalicke baterky.
Cize to vyzera tak, ze po par cvaknutiach tam trochu klesne napetie a fotaku to nestaci, takze musim pouzivat klasicke alkalicke baterky.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
- pmasarik
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Mám doma ten istý foťák a robí mi presne to isté. Už som tiež kupoval nové nabíjacie baterky a niekedy urobí 300 fotiek a niekedy hneď po vložení hlási že sú vybité, ale pritom ešte 50-100 fotiek urobím (bez blesku).
Idem si niečo prečítať o tom CHDK a vyskúšam s tým niečo porobiť. Alkalické nenabíjatelné baterky som tiež do toho ešte neskúšal dávať. Ak na niečo prídem hodím to sem.
Idem si niečo prečítať o tom CHDK a vyskúšam s tým niečo porobiť. Alkalické nenabíjatelné baterky som tiež do toho ešte neskúšal dávať. Ak na niečo prídem hodím to sem.
Spoiler: ukázať
- zachary
- Pokročilý používateľ
ok, skús .. teraz používam tie GP Recyko+, akosi si na ne "zvykol" a tie hlášky o minimálnom stave batérií sa objavujú podstatne zriedkavejšie