Nazdar,
vo firme budeme stahovat serverovnu do novej budovy a vyberame klimatizaciu. Niekde som sa dozvedel, ze su klimy, ktore v pripade chladnejsieho pocasia iba nasavaju chladny vzduch z vonka a tym setria naklady na prevadzku. Akonahle stupne vonkajsia teplota, zacnu makat a ochladzovat. Neviem vsak ako sa takato klima vola, pripadne kto ju vyraba/dodava.ň
Viete mi niekto s tymto pomoct a poradit vyrobcu/dodavatela?
Za kazdu radu dakujem.
Klimatizacia do serverovne
- MaxMan
- Redaktor
- Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Klimatizacia do serverovne
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Re: Klimatizacia do serverovne
ku nam chodi robit jedna firma klimi, nejako sa volaju DK klimatizacie, popitam sa ti. Klimatizacie mame spravene nasledovne:
Do steny e urobena diera s nasavnim vzduchu z vonka, klimatizacia je umiestnena dnu. Dajme tomu ze klima je nastavena na 20 stupnov. Klima ide ak je teplota nad 20 stupnov a chaldi, ak sa teplota dostane pod 20 stupnov tak len fuka vzduch nasavany z vonka, nejde vtedy klimatizacia. Mas na mylsi nieco taketo?
Do steny e urobena diera s nasavnim vzduchu z vonka, klimatizacia je umiestnena dnu. Dajme tomu ze klima je nastavena na 20 stupnov. Klima ide ak je teplota nad 20 stupnov a chaldi, ak sa teplota dostane pod 20 stupnov tak len fuka vzduch nasavany z vonka, nejde vtedy klimatizacia. Mas na mylsi nieco taketo?
NB: Asus ROG Strix G16
ale este to treba skombinovat s tym, ze ak je vonku teplejsie, ako v miestnosti, ktoru chladi, tak je logicky spravne nasavat vzduch z miestnosti, ktoru sa chladi, ako z vonkuHellAngel napísal:ku nam chodi robit jedna firma klimi, nejako sa volaju DK klimatizacie, popitam sa ti. Klimatizacie mame spravene nasledovne:
to ale podla mna bude jednoduchsie urobit nejakym "usmernovacom" nasavania pred klimou, ako hladat klimu, ktora ma 2 vstupy
lava, prava, lava, prava ...
- MaxMan
- Redaktor
- Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
galen napísal:HellAngel napísal:ku nam chodi robit jedna firma klimi, nejako sa volaju DK klimatizacie, popitam sa ti. Klimatizacie mame spravene nasledovne:
Ano, presne toto myslim. Taka klima by mala mat aj nejake pomenovanie, ale neviem ake. Skusim aj tu firmu vyhladat na nete.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
ak fuka klima teplejsi vzduch z vonku ako je dnuka tak automaticky sa klma zapne a vzduch musi premenit na teplotu aku ma nastavenu. Co mi mame klimu tak aj ked boli vonka peky klima fukala studeny vzduch, ale nebola zapnuta klimatizacia. Myslim si ze nasavany vzduch je tak ci tak nejako ochladzovany ci je zapnuta klima alebo len vetraky v klime.galen napísal:ale este to treba skombinovat s tym, ze ak je vonku teplejsie, ako v miestnosti, ktoru chladi, tak je logicky spravne nasavat vzduch z miestnosti, ktoru sa chladi, ako z vonkuHellAngel napísal:ku nam chodi robit jedna firma klimi, nejako sa volaju DK klimatizacie, popitam sa ti. Klimatizacie mame spravene nasledovne:
to ale podla mna bude jednoduchsie urobit nejakym "usmernovacom" nasavania pred klimou, ako hladat klimu, ktora ma 2 vstupy
konkretne sa jedna o tieto klimi co mame:
http://www.btk.sk/klimatizacie.php?produkt=5
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Zopar rokov som pracoval vo firme, ktora vyraba(la) klimatizacne jednotky pre telekomunikacie (mobilnych operatorov). Niektore modely obsahovali "klapku", ktora presne na tento ucel sluzila ("pasivne" chladenie - teda nasavanie chladnejsieho vzduchu z vonka). Ak bolo vonku teplejsie ako vo vnutri, klapka bola uzavreta a klimatizacia chladila pomocou kompresora. Ak bolo vonku chladnejsie ako vo vnutri, tak sa klapka otvorila, kompresor bol vypnuty a bezal iba ventilator, ktory do miestnosti vhanal chladny vzduch z vonka.
Samozrejme klimatizacia bola namontovana na stene, v ktorej bola "vetracia sachta" (diera ) smerom von.
Cize treba hladat "nieco tymto smerom".
Samozrejme klimatizacia bola namontovana na stene, v ktorej bola "vetracia sachta" (diera ) smerom von.
Cize treba hladat "nieco tymto smerom".
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
to je presne to na co som poslal link. Uplne jednoducha vec a ucinna