Vysoká škola
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Vysoká škola
Ahoj, takže rozmýšľam nad týmto už cca rok, avšak posledné týždne už dosť veľa. Najviac ma zaujala hosp. informatika v KE. Nie je to ani ďaleko, polovica ekonomika a druhá informatika.
Maturovať budem pravdepodobne z informatiky, matiky, slovenský a anglický jazyk. Fyzika ma tiež baví, ale uprednostnil som viac matiku + inf. V škole mám na starosti asi všetky PC + siete, k tomu ešte web stránku ( ale veľmi ma staranie sa o web nebaví) . Ktorú VŠ by ste mi odporúčali? Viem, že je to dosť skoro, ale nechcem dopadnúť ako veľa žiakov, že na poslednú chvíľu si vyberajú VŠ. Vedel by som, na čo sa mám pripraviť, aké veci sa naučiť a tak.
Z programovania viem doteraz veĺký prd ( teda ako tak html , niečo z CSS ) + učíme sa pascal. ( ako vravím, veľký prd ).
ďakujem vopred
Brko
Maturovať budem pravdepodobne z informatiky, matiky, slovenský a anglický jazyk. Fyzika ma tiež baví, ale uprednostnil som viac matiku + inf. V škole mám na starosti asi všetky PC + siete, k tomu ešte web stránku ( ale veľmi ma staranie sa o web nebaví) . Ktorú VŠ by ste mi odporúčali? Viem, že je to dosť skoro, ale nechcem dopadnúť ako veľa žiakov, že na poslednú chvíľu si vyberajú VŠ. Vedel by som, na čo sa mám pripraviť, aké veci sa naučiť a tak.
Z programovania viem doteraz veĺký prd ( teda ako tak html , niečo z CSS ) + učíme sa pascal. ( ako vravím, veľký prd ).
ďakujem vopred
Brko
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Re: Vysoká škola
tak technicku skolu mas v Ziline, ale tam sa trba pripravit na celkom tazku matiku + informatika.
ja som bol v Trnave na Cyrila a Metoda, tam sa velky doraz kladie na matiku, programovanie sa tam uci od zakladov v pascale + tvorba www od zakladov.
ja som bol v Trnave na Cyrila a Metoda, tam sa velky doraz kladie na matiku, programovanie sa tam uci od zakladov v pascale + tvorba www od zakladov.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
Ja by som chcel skôr niečo ako správca sietí a pod....
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
Komu bola táto otázka smerovaná? mne? ( reakcia na Scorpa )
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
No teraz v škole robím niečo takéto. Proste ak sa niečo poserie, volajú mňa. Ak nejde net, tak isto volajú mňa a celkom ma to baví... Ale asi to je len nejaký odvar, však?
No, pokiaľ viem, hento je taká robota - kým to nefunguje, nejdeš domov.
asi tak...tam proste nemozes povedat nechce sa mi s tym uz babrat dojedem o tyzden...Gudas napísal:No, pokiaľ viem, hento je taká robota - kým to nefunguje, nejdeš domov.
| Intel Core i5-2500K @ 4,5GHz + NOCTUA NH-D14 | ASUS P8P67 | 2x4GB Kingston 1333 CL9 | ZOTAC 1060 6GB | Samsung 850 250GB | SeaSonic X-560 | Fractal Design Define R3 BlackPearl | BenQ BL2420PT | Lenovo Explorer | ZOWIE EC1-A | TAITO | SideWinder X4 | Playseat Challenge | Logitech DFGT |
MBP 13" A1502
MBP 13" A1502
- jararak
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
tuke - informatika - viem robit scenare ku hram, pocitat algoritmy a hlavne logajritmy, vypocitat kolko aka instrukcia zaberie v ramke, opisat rozne esteticke slohy, ale programovat to zatial nie. za 3 semestre
btw pascal je jeden cooolovi programovaci jazyk v mojich ociach a svojou jednodnuchostou splna vsetky podmienky na ucenie zlozitejsich programovacich jazykov.
btw pascal je jeden cooolovi programovaci jazyk v mojich ociach a svojou jednodnuchostou splna vsetky podmienky na ucenie zlozitejsich programovacich jazykov.
Watching you ...
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
tak s takymito vecami mna otravuju uz roky, ci uz doma alebo v robote a tiez nie som programator, ani spravca sieti ani nic take. To su len take prkotinky co robim. So spravou sieti to ma figu a s programovanim este menej. To len proste opravujes co nejaky BFU pokazil ani sam nevie ako A ver, ze po case ta to prestane bavit Hm a studovat seriozne na nejakeho spravcu ci programatora? No ved si vyskusaj par nejakych lekcii nejakeho jazyka na nete ci ta to bude bavit. Ja na to nervy nemam, staci mi ze ako-tak sa vyznam v html,css a trosicku v php. Drzim palce aby si si dobre vybralKrutibrko napísal:No teraz v škole robím niečo takéto. Proste ak sa niečo poserie, volajú mňa. Ak nejde net, tak isto volajú mňa a celkom ma to baví... Ale asi to je len nejaký odvar, však?
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
tiez som uz nejaky ten rok na KKUI FEI a ten HI odbor sa poriadne rozbehol, je tam milion ludi (veela dievcat) a dalsie roky mozno bude aj viac . neviem ci to je vyhoda alebo nie, nas zostalo na kybernetike asi 20 a mas potom individualny pristup ked sme na cviku 5ti-10ti. tam si to v tych poctoch neviem prestavit. asi je to lakave ze urobia z teba "programatora" (tomu never, aj tak sa to musis naucit sam) - a nemusis sa srat s tymi "tazkymi" predmetmi - nemaju elektrotechniku, fyziku a podobne ... aj ked podla mna by tie mali na FEI nutne patrit...
no ked ta bavi matika a nebude ta srat ze si na technickej skole a musis sa ucit nejake blbe omacky z ekonomiky tak je to dobry vyber, urcite jeden z tych lahsich na FEIke .
no ked ta bavi matika a nebude ta srat ze si na technickej skole a musis sa ucit nejake blbe omacky z ekonomiky tak je to dobry vyber, urcite jeden z tych lahsich na FEIke .