Ahojte. Riesim jeden zapeklity problem. Znami sa mi ozvali, ze im zblbol system, treba sa na to pozriet. Po zapnuti pc iba nadpis v dose "Error loading operating system". Safe Mode nereagoval tiez, takze preinstalacia operacneho systemu. Urobil som to, co vzdy: strcil som disk do mojho PC s tym, ze odzalohujem osobne data na svoj disk a preinstalujem windows. Ale...
Vo Viste som disk nevidel. Je to stary IDE HDD 82GB Hitachi Desk Star, na ktorom su funkcne jumpre. Skusal som rozne kombinacie, ale Vista disk nevidela. Ani cez spravcu diskov, ziadny kontakt. Dal som teda HDD do druheho svojho PC, v ktorom je Win7. Tu bol ale problem vobec nieco nabootovat, pretoze akakolvek pozicia jumprov sa "bila" s mojim primarnym diskom. Napokon som to rozbehal a spustil Win7. Chvalabohu bol aj Hitachi viditelny, tak som sa potesil. Ale pri snahe dostat sa k suborom system vyhlasil, ze na disku nie je ziadna aktivna oblast, ci chcem disk naformatovat. A kua!
Potom som vyskusal dat do PC jedno bootovacie DVD s WinXP, kde sa da spustit system priamo z CD. System sa aj spustil, ale vyhlasil mi to iste. C - ziadna aktivna oblast. Ale... Ked sa snazim nacitat system v povodnom pc a dam SafeMode, tak command promt mi ukazuje, ako system nacitava knihovne. A zrazu sa restartne. A toto dookola. To ale znaci, ze na tom disku nie co je, a ze FAT je neposkodena. Resp. prave poskodena FAT tabulka. A oni by chceli svoje osobne subory. Som zufaly, ako dostat stadial tie subory???
PS: tvrdili mi, ze pred padom systemu nic netahali z netu, nenavstivili ziadne podorzive stranky, ziadny e-mail, proste nic. Vecer vypli, rano zapli a NIC. Toto by potvrdzovalo narusenu FATku, resp. HW chybu.
Zruteny Windows XP. Ako zachranit data???
- commodore64
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 15. Sep, 2009, 19:05
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Re: Zruteny Windows XP. Ako zachranit data???
ty síce hovoríš o páde XP ale nekľakol náhodou ten disk?
skus ešte nejaký live linux
skus ešte nejaký live linux
Spoiler: ukázať
- commodore64
- Používateľ
No prave tie indikacie ukazuju tymto smerom. Ale preco mi potom pri nacitani SafeMode ukazuje prompt zive subory/cesty?
- commodore64
- Používateľ
Nechapem, ze neratam restart? Myslis, ze ten restart je indikator vaznej HW chyby? Alebo naruseny MBR ci FAT? Mam jedno sikovne bootovacie CD, loadol som linux a skusam utilitku "testdisk", ale zatial vsetko ok. Iba MBR nie je asi v poriadku. Skusam rebuild MBR. Ale zda sa mi, ze cokolvek klikam, nikam to nevedie. Pri snahe v linuxe vstupit na disk vypise chybu.
Cant open filesystem. Filesystem seems damaged.
Cant open filesystem. Filesystem seems damaged.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ano mohol by to byť indikátor aj HW chyby , možno to padá pri pokusoch o zápis
no možno stačí format ale to určite nepomôže dátam
no možno stačí format ale to určite nepomôže dátam
- commodore64
- Používateľ
...alebo este delete/add partition....format