Test logickeho myslenia
- Endy
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 06. Feb, 2009, 10:42
Test logickeho myslenia
Test logického myslenia
Odporucam napisat si na papier cisla 1,2,.. 10 a k nim priradovat odpoved ano - nie.
Nasledujuci test, ktory vypracoval psycholog Allan Gintel, by mal ukazat vasu schopnost vyvodit spravne riesenie, ktore vyplyva z urcitych vyrokov a zaroven by mal preverit rychlost vasho uvazovania.
Nasledujuce vyroky su, samozrejme, v skutocnosti nezmyselne, avsak treba vychadzat z toho, ze prve dva vyroky z kazdej ulohy su spravne. Zaver z nich vsak moze, alebo tiez nemusi byt spravny.
Ak sa vam zda zaver tretieho vyroku spravny, oznacte ho slovom ANO, v opacnom pripade NIE. Na vypracovanie kazdej z uloh mate k dispozicii len 20 sekund.
1. Vsetky zaby su modre. Tento kon je modry. Preto tento kon je zaba.
2. Vsetci ziaci su ryby. Niektori ziaci su mloci. Preto niektori mloci su ryby.
3. Niektore mraky maju cierne bodky. Cierne bodky maju vsetky domy. Preto niektore mraky su domy.
4. Vsetky mysi su hranate. Vsetko hranate je modre. Preto vsetky mysi su modre.
5. Vsetky ovce su sloni. Niektori sloni su bociany. Preto vsetky ovce su bociany.
6. Niektori ludia, ktori maju radi Alicu, nemaju radi Roberta. Preto ludia, ktori maju radi Roberta, nemaju radi Alicu.
7. Niektori psi radi recituju basne. Vsetci psi su laviny. Preto niektore laviny rady recituju basne.
8. Nikto s cervenym nosom nemoze byt premierom. Vsetci muzi maju cervene nosy. Preto ziaden muz nemoze byt premierom.
9. Vsetci jazveci su zberatelia umenia. Niektori zberatelia umenia ziju v norach. Preto niektori jazveci ziju v norach.
10. Nikto s fialovymi vlasmi nie je mlady. Niektori ludia, ktori maju fialove vlasy, piju mlieko. Preto niektori ludia, ktori piju mlieko, nie su mladi.
Vysledok nizsie
vyhodnotenie:
Za kazdu odpoved ANO pri otazkach 2, 4, 7, 8, 9, 10 mate 1 bod
Za kazdu odpoved NIE pri otazkach 1, 3, 5, 6 si tiez dajte 1 bod
7-10 bodov: Vynikajuce. Tazko moze byt niekto lepsi ako vy. Vasa logika je priam zelezna.
5-6 bodov: Logicke uvazovanie patri k vasim silnym strankam.
3-4 body: Zlata stredna cesta, teda ziaden genius, ale hlupak este tiez nie.
2-0 bodov: Vase silne stranky sa neprejavuju prave v logike.
Ak ste neuspeli, nezufajte. Manazer banky so zahranicnou ucastou, jeden fotoreporter a redaktorka SME dosiahli len 4 body. Zastupkyna sefredaktora, riaditel Matematickeho ustavu SAV a jeho syn dosiahli plny pocet bodov.
ako ste natom ? ja sa mozem pochvalit, mam 10 bodov
Odporucam napisat si na papier cisla 1,2,.. 10 a k nim priradovat odpoved ano - nie.
Nasledujuci test, ktory vypracoval psycholog Allan Gintel, by mal ukazat vasu schopnost vyvodit spravne riesenie, ktore vyplyva z urcitych vyrokov a zaroven by mal preverit rychlost vasho uvazovania.
Nasledujuce vyroky su, samozrejme, v skutocnosti nezmyselne, avsak treba vychadzat z toho, ze prve dva vyroky z kazdej ulohy su spravne. Zaver z nich vsak moze, alebo tiez nemusi byt spravny.
Ak sa vam zda zaver tretieho vyroku spravny, oznacte ho slovom ANO, v opacnom pripade NIE. Na vypracovanie kazdej z uloh mate k dispozicii len 20 sekund.
1. Vsetky zaby su modre. Tento kon je modry. Preto tento kon je zaba.
2. Vsetci ziaci su ryby. Niektori ziaci su mloci. Preto niektori mloci su ryby.
3. Niektore mraky maju cierne bodky. Cierne bodky maju vsetky domy. Preto niektore mraky su domy.
4. Vsetky mysi su hranate. Vsetko hranate je modre. Preto vsetky mysi su modre.
5. Vsetky ovce su sloni. Niektori sloni su bociany. Preto vsetky ovce su bociany.
6. Niektori ludia, ktori maju radi Alicu, nemaju radi Roberta. Preto ludia, ktori maju radi Roberta, nemaju radi Alicu.
7. Niektori psi radi recituju basne. Vsetci psi su laviny. Preto niektore laviny rady recituju basne.
8. Nikto s cervenym nosom nemoze byt premierom. Vsetci muzi maju cervene nosy. Preto ziaden muz nemoze byt premierom.
9. Vsetci jazveci su zberatelia umenia. Niektori zberatelia umenia ziju v norach. Preto niektori jazveci ziju v norach.
10. Nikto s fialovymi vlasmi nie je mlady. Niektori ludia, ktori maju fialove vlasy, piju mlieko. Preto niektori ludia, ktori piju mlieko, nie su mladi.
Vysledok nizsie
vyhodnotenie:
Za kazdu odpoved ANO pri otazkach 2, 4, 7, 8, 9, 10 mate 1 bod
Za kazdu odpoved NIE pri otazkach 1, 3, 5, 6 si tiez dajte 1 bod
7-10 bodov: Vynikajuce. Tazko moze byt niekto lepsi ako vy. Vasa logika je priam zelezna.
5-6 bodov: Logicke uvazovanie patri k vasim silnym strankam.
3-4 body: Zlata stredna cesta, teda ziaden genius, ale hlupak este tiez nie.
2-0 bodov: Vase silne stranky sa neprejavuju prave v logike.
Ak ste neuspeli, nezufajte. Manazer banky so zahranicnou ucastou, jeden fotoreporter a redaktorka SME dosiahli len 4 body. Zastupkyna sefredaktora, riaditel Matematickeho ustavu SAV a jeho syn dosiahli plny pocet bodov.
ako ste natom ? ja sa mozem pochvalit, mam 10 bodov
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Aug, 2009, 21:10
Re: Test logickeho myslenia
6 bodov
Ryzen 5 5600 | ASRock B450 PRO4 | 4x8GB DDR4-2666 CL16 | MSI RX 6800 Gaming X Trio | ZALMAN ZM850-GVM 850W | Fractal Design Pop Air RGB
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
7 to celkom ujde, ale ked si clovek tie otazky lepsie pozre tak davaju logiku
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Toto nám dával profesor na začiatku minulej prednášky, tých 20 sekúnd je fakt prúser niekedy
Vtedy som stihol spraviť 9 otázok, z toho jednu som prepísal na nesprávnu odpoveď. Mal som teda 8/10 (resp. 8/9)
Na pozadí funguje nejaká tá výroková logika, kto to ovláda, mal by mať výhodu.
Vtedy som stihol spraviť 9 otázok, z toho jednu som prepísal na nesprávnu odpoveď. Mal som teda 8/10 (resp. 8/9)
Na pozadí funguje nejaká tá výroková logika, kto to ovláda, mal by mať výhodu.
10/10 a pocas toho este aj pozeram cstalent
10... Obyčajná výroková logika, akurát to má človeka zmiasť použitím nelogických kombinácií slov asi...
//opravený lovenčin
//opravený lovenčin
Naposledy upravil/-a jaffar v So 13. Nov, 2010, 17:14, upravené celkom 1 krát.
tak tak, ja mam 9/10 ,
zle som si precital 10tu otazku a tym som zle odpovedal...
ale aj tak super
polozim to frajerke
zle som si precital 10tu otazku a tym som zle odpovedal...
ale aj tak super
polozim to frajerke
Spoiler: ukázať
ani neviem jak a 10b
15/10 ani neviem jak
(jaj, asi viem čím to bude, neviem počítať... )
(jaj, asi viem čím to bude, neviem počítať... )
s pozdravom, crux.
- Wizik
- VIP
- Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
9/10, aj to iba preto, lebo som si myslel že tento kôň je žaba.
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
obycajna hracka s mnozinami a kvantifikatormi....nieco narocnejsie sa najde?
jo a este...dam radsej do spoilera
jo a este...dam radsej do spoilera
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: St 19. Máj, 2010, 18:12
10 ... pobavilo
CPU: AMD Phenom II X4 940 Black Edition - 3 GHz, cache L3 6 (default) / CPU-COOLER: NOCTUA nh-u9b / MB: MSI 790XT-G45 / RAM: A-DATA Vitesta Extreme Edition DDR2 CL 4-4-4-12 2x2 GB @ 800 MHz (default) / HDD: WD WD1001FALS 1TB (32MB cache) / DVD-RW: ASUS DRW-2014L1T / PSU: COOLER MASTER Silent Pro M 500W / CASE: NZXT Hades / VGA: ASUS ENGTX460 DirectCU 2DI/1GD5 / SOUND: CREATIVE Sound Blaster X-Fi Fatal1ty / SPEAKERS: Logitech Z-2300 / LCD: BENQ G2420HDBL 24" (Full HD, LED) / KEYBOARD: LOGITECH diNovo Edge / MOUSE: LOGITECH MX Revolution
- thimy
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 17. Sep, 2005, 20:00
nechcelo sa mi do toho, ale premohol som sa
Podarilo sa za 10, ale kto sa s podobnym uz stretol nemal by mat problem.
Podarilo sa za 10, ale kto sa s podobnym uz stretol nemal by mat problem.
CPU: Intel i5 3570K + ZALMAN FX70, MB: ASUS P8Z77-V LE PLUS, RAM: 16GB (2x4GB + 2x4GB) DDR3 1600Mhz, VGA: MSI GTX770 2GB + Gigabyte GTX660 OC 2GB (GV-N660OC-2GD), SSD: Samsung 840 PRO 256GB + 128GB Crucial C400 , HDD: 2x 2TB WD20EARX, DVD-RW: ASUS DRW-24B1LT, CASE: CHIEFTEC WH-02B-B-OP, PSU: Enermax MODU87+ 500W, MONITOR: LCD HP LP2275w + 2x LG Flatron L2000CP, SOUND: Logitech Z-5500, KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard, MOUSE: Roccat KONE; (Odkaz)
- S4ne
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 04. Jan, 2007, 08:00
8/10, celkom fajne
MB: Asus M4A77TD CPU: AMD Athlon II X4 620+Scythe Ninja RAM: 2x2GB OCZ Gold 1600MHz VGA: Asus HD 4870 512MB+ACS1+120mm AC Fan HDD: Seagate 250GB PSU: Fortron 550W Black power