TALKIVE - arogancia

Všetko o reklamáciách a skúsenostiach s predajcami ...
Používateľov profilový obrázok
sony123
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 24. Apr, 2008, 14:00

TALKIVE - arogancia

Príspevok od používateľa sony123 »

Nazdar, asi pred pol rokom som skúpil slúchatká AKG 321 z TALKIVE.
Začalo blbnúť jedno sluchátko, pri jacku je zrejme prerušený kontakt.
Písal som im, že čo im treba poslať, či celé balenie, alebo len skuchátka, lebo keď som reklamoval sluchátka v Sharkcomputers, nechceli príslušenstvo. A viem, že keď sa pošle niečo navyše na reklamačku, ta kto často zmyzne tam a pošlú naspäť iba to čo sa reklamovlo, bez nároku na úhradu.
Tiež ma zaujma kto zaplatí cenu dopravi, lebo posielať balík do BA a potom keď mi ho pošlú naspäť, to sa mi neoplatí tam posielať ak by som to mal platiť.

Preto som im tam napísal, ale oni agorantne ignorujú. Pred tým keď som sa informoval pred kúpou, tak sa ozvali hneď a teraz keď chcem niečo reklamovať, tak nereagujú! :?

Čo teraz? :help:
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Re: TALKIVE - arogancia

Príspevok od používateľa shiro »

skus pouzit hlavu. to nic ineho ako e-mail nepoznas?
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
TroubleMaker
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 03. Feb, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa TroubleMaker »

Talkive je banda brigádničiek, čo im je úplne jedno, aké je povedomie o ich firme medzi zákazníkmi. Zavolaj, pekne ti povedia, že ťa budú kontaktovať.. na 90% nebudú.. potom zavolaj znova a znova.. Keď ťa to prestane baviť, prídeš na to (ako aj ja z vlastnej skúsenosti), prečo každý normálny človek nakupuje u overených predajcov, čo majú isté zameranie na sortiment a nie vyvesené VO cenníky s maržou..

Neodpovedanie na mail je celkom prípustné, predsalen, je ich tam len cca.10 :-D

Fungovať by to malo tak, že napíšeš závadu - ak majú RMK protokol na webe, vyplníš a vytlačíš, ak nie vyrobíš.
Priložíš ho k samotnej nefunkčnej veci (bez príslušenstva) a na svoje náklady pošleš na adresu RMK oddelenia firmy. Po odstránení/výmene by ti mali oni na svoje náklady tovar doručiť späť.

Fasa firmy, ako napr. Gigacomputers ti nechajú zaplatiť aj cenu poštovného odpovednej zásielky, čo je ale celkom sila, Talkive by mohol byť na tom lepšie..
CENTER
Spoiler: ukázať
CASE Thermaltake Level10 PSU Enermax Revolution 1250W
CPU Intel i7 6700@4.65GHz +Corsair H45 2xNB PK1 MB ASUS HERO VIII RAM 32G Corsair Vengeance CL15 @3,2GHz SSD Samsung M.2 1T HDD 4xWD RED 4T GPU R9 280X CF IPS 2x HP ENVY 32 OTHER T-Balancer, ASUS OC Station
KB+M Microsoft Sidewinder X6 + X8 + Roccat Sota
jararak
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jararak »

Posielaju naspet na tvoje naklady - dobierka, vlastna skusenost
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
GABO
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: Ut 15. Júl, 2003, 08:00

Príspevok od používateľa GABO »

Imho :) stačí si pozrieť serióznosť na webe a mám dosť ... XXX Slovákom ako repa to ale nevadí a gúľajú očami pri cene lebo len a len cena...a potom gúľajú aj niečim iným keď príde k RMA ... niekto sa nikdy nepoučí. Problém SK zákazníkov je ten, že prvé a posledné čo ich zaujíma je blbá cena a ani si nepozrie podmienky....pritom pri nakupovaní cez internet je takýto postup základom.

Ja osobne nedám zarobiť žiadnemu SK odpadu, ktorý nemá ani len toľko v sebe aby uviedol korektný plný kontakt na prebranom, zlátanom Eshope (lebo to nie je jeho shop, ale väčšinou prebratý B2B a robíme to nie ako hlavný pracovný pomer), nemá ani základné - zákonom stanovené povinnosti v obchodných podmienkach...čo od takého odpadu čakať v prípade problémov?

RMA a ich podmienky si prečítaj na ich webe a podľa toho postupuj, podľa zákona RMA môžeš poslať na ich náklady a rovnako by Ti oni mali posielať na ich náklady, štandardne ale aj ja ako koncák posielam v prípade RMA na svoje náklady je to podľa mňa férové pre obe strany ak dodržiavajú podmienky a obchod je seriózny.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
Sangala
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 21. Feb, 2009, 15:25

Príspevok od používateľa Sangala »

asi sme sa stretli s inou pracovnickou alebo nechapem ... odisla mi od nich telka ... volam babe ze toto a toto .... ona mi obratom zavolala nadiktoval som adresu kde posle pre nu kuriera + napisal som na papier co je za problem... na druhy den kurier si vyzdvihol TV (jej cena cca 100E nie plazma draha) a do 2 tyzdnov som mal doma novy kus ... tak asi aj zalezi na koho natrafis ...
Memnon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Memnon »

my sme tam reklamovali pracku, ziadne problemy neboli, ale zase boli sme tam osobne
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Acer Predator XB323UGP
CageJ
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43

Príspevok od používateľa CageJ »

TALKIVE - o nich je to znama vec, ved si prejdi fora.. Vazne radsej viac zaplatit ako kupovat u nich...

Návrat na "Reklamácie a paragrafy"