Dĺžka čepele noža/držanie noža u seba
Dĺžka čepele noža/držanie noža u seba
Ahojte,
Mám pár otázok :
1. Aký dlhý nôž môžem slobodne nosiť vo vrecku, bez toho aby sa to polícii nepáčilo pri prehliadke, prípadne aké obranné prostriedky môžem u seba nosiť ak mám 18 rokov.
2. Pri akých situáciách je verejný činiteľ oprávnený ma prehladať a čo prehladať (?vrecká, peňaženku, batoh, auto, ponožky ?).
A prosím pri odpovedaní nechcem počuť žvásty ako : ,,načo ti to je ?"
Za odpoveď a pochopenie vopred ďakujem.
Mám pár otázok :
1. Aký dlhý nôž môžem slobodne nosiť vo vrecku, bez toho aby sa to polícii nepáčilo pri prehliadke, prípadne aké obranné prostriedky môžem u seba nosiť ak mám 18 rokov.
2. Pri akých situáciách je verejný činiteľ oprávnený ma prehladať a čo prehladať (?vrecká, peňaženku, batoh, auto, ponožky ?).
A prosím pri odpovedaní nechcem počuť žvásty ako : ,,načo ti to je ?"
Za odpoveď a pochopenie vopred ďakujem.
- Wizik
- VIP
- Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Re: Dĺžka čepele noža/držanie noža u seba
Kompletne ťa prehľadať môže tuším kedykoľvek. Proste povie napr., že má podozrenie na drogy a už ideš.
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
I ♥ MUSIC !
toto si kúp, žiadne nože
http://www.afg.sk/obchod/teleskopicke-obusky/
http://www.afg.sk/obchod/teleskopicke-obusky/
ešte sa naučiť takto s ním zaobchádzať:
http://www.afg.sk/sub/afg.sk/images/vid ... essors.flv
http://www.afg.sk/sub/afg.sk/images/vid ... essors.flv
s pozdravom, crux.
aha výborne... samozrejme je lepšie nosiť 30 cm obušok ako 15 cm nožík a ešte lepšie v lete ak mám kraťasi. ďakujem nechcem.
V zákone je to napísané tak, že môžeš chodiť po ulici aj s mačetou a zároveň ťa môžu dať dole aj kvôli nožu na maslo... žiadne čísla tam nie sú
najlepší obranný prostriedok 50 kilových borcov s rybičkami v kraťasoch sú ale rýchle nohy
najlepší obranný prostriedok 50 kilových borcov s rybičkami v kraťasoch sú ale rýchle nohy
Me like Pentium
výborne, takže asi som 50 kilový borec s rybičkou si chcel povedať ? A ešte lepšie, neviem čo tu meliete obranné prostriedky, či nožík má využitie len v obrane a útoku na humanoida ? Nie asi nie, s nožíkom sa chodí na hríby a podobne. Také v mestách nepoznáte ?
Hej, mňa raz takto prehľadali (hm, 4 yrs ago?), a nakoniec som s rodičmi vtedy podával sťažnosť. Neviem či sa niečo zmenilo odvtedy, ale myslím že prehľadať ťa len tak nik nemôže.Wizik napísal:Kompletne ťa prehľadať môže tuším kedykoľvek. Proste povie napr., že má podozrenie na drogy a už ideš.
.
hovorím, že ak človek nemá sto kilo, vie utekať rýchlejšie ako jeho (na základe zákona pruseru a schválnosti) stokilový súper, do ktorého chce borec zabodnúť svoju rybičku
v jednej otázke si sa pýtal, aké obranné prostriedky môžeš u seba nosiť a aký veľký nôž môžeš u seba mať ... prvé, čo ma napadlo, bola obrovská muchotrávka, ktorú sekajú mačetou... ale potom som si povedal, že kto by si nosil nôž, ktorého čepeľ bije do očí policajtom, na dubáky... ale predsa bol môj prvý dojem správny
v jednej otázke si sa pýtal, aké obranné prostriedky môžeš u seba nosiť a aký veľký nôž môžeš u seba mať ... prvé, čo ma napadlo, bola obrovská muchotrávka, ktorú sekajú mačetou... ale potom som si povedal, že kto by si nosil nôž, ktorého čepeľ bije do očí policajtom, na dubáky... ale predsa bol môj prvý dojem správny
môže urobiť bezpečnostnú prehliadku, to aj mestský... osobnú prehliadku ak páchaš trestný čin, možno aj keď si z toho len podozrivý... Ale aj tu ťa musí najprv vyzvať a blbosti okolo, ak teda nemá papier od sudcu, že ťa môže zmlátiť a pozrieť sa ti do vrecka... samo v praxi, ak stojíš sám pred troma uniformami, môžeš si zákony strčiťSnake napísal:Hej, mňa raz takto prehľadali (hm, 4 yrs ago?), a nakoniec som s rodičmi vtedy podával sťažnosť. Neviem či sa niečo zmenilo odvtedy, ale myslím že prehľadať ťa len tak nik nemôže.Wizik napísal:Kompletne ťa prehľadať môže tuším kedykoľvek. Proste povie napr., že má podozrenie na drogy a už ideš.
Me like Pentium
vrhaci noz ked uz nieco surne potrebujes na obranu
netrva to dlho a naucis sa s nim aj vazne trafit ciel (vlastna skusenost)
a je pouzitenly z dialky, takze mensia sanca to schytat.
netrva to dlho a naucis sa s nim aj vazne trafit ciel (vlastna skusenost)
a je pouzitenly z dialky, takze mensia sanca to schytat.
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
hm, může bejt, ale vyhral som to aj takScorp napísal:môže urobiť bezpečnostnú prehliadku, to aj mestský... osobnú prehliadku ak páchaš trestný čin, možno aj keď si z toho len podozrivý... Ale aj tu ťa musí najprv vyzvať a blbosti okolo, ak teda nemá papier od sudcu, že ťa môže zmlátiť a pozrieť sa ti do vrecka... samo v praxi, ak stojíš sám pred troma uniformami, môžeš si zákony strčiť
.
Prosím, to mi nijako nepomôže. Nejde o obranu nožom a ak áno, nepotrebujem hneď zabiť, to je jasné, že si možem dať na opasok tlačnú dýku a pri prvom kontakte s nežiaducou osobou mu to naprať do stehna. Ale tomu sa ja chcem vyhnúť pretože zámer nosenia noža v mojom vrecku je iný Napríklad na hríby, prípadne niekam idem a viem, že budem potrebovať nôž na nejakú prácu a tak.vrhací nôž
Scorp : spomenul si bezpečnostnú prehliadku a osobnú. Aký je v tom rozdiel ? resp. čo sa prehľadáva pri tom a čo pri tom druhom.
- Wizik
- VIP
- Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Ak sa nemýlim, tak bezpečnostná, že ťa len "omaká" od hlavy po päty, či niečo nenájde. Osobná je kompletná, to sa ti môže pozrieť aj do riti ak by sa mu chcelo.
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
I ♥ MUSIC !
I ♥ MUSIC !
ze vraj dlzka cepele max na sirku dlane - v zakone to neni ale take hovorove pravidlo.
pod 10 centi nie? aspon ja mam 9,9 z tohoto dovodu