čaute... potrebujem helpnúť nakoľko si už nwm rady...
kolegiňa z práce ma požiadala o pomoc zo svojím NT nakoľko sa jej dcéra "hrala s nastavením účtu" a zaheslovala účet (samozrejme si ho už nepamätá)
OS: Windows Vista Home Basic, samozrejme je tam len jediný účet a administrátorské konto vypnuté
skúšal som Ophcrack ale ten my to heslo nevyhľadá keďže v základnej verzii neobsahuje plugin pre špeciálne znaky a je len pre max 14 znakov (dcérenka to musela zrejme pekne zaheslovať)
tak som skúsil ešte Offline NT Password & Registry Editor, ale aj keď to tam to heslo vymažem (potvrdí my, že vymazalo) alebo ho zmením tak s nastavením účtu sa nič nemení a ostáva ten účet stále zaheslovaný... skúšal som cez neho aj aktivovať administrátorské konto ale keď nahodím núdzový režim tak stále je tam len to jedno konto...
napadá niekoho ešte niečo?? alebo rovno môžem format C: ???
zistenie/vymazanie hesla uživateľského účtu na VISTE
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: zistenie/vymazanie hesla uživateľského účtu na VISTE
k ophcracku sa daju z ich webu dotahat tabulky obsahujuce vsetky znaky, skus to poriesit s nimi este...ak to nevyjde, prajem prijemny reinstall, nakolko za blbost sa plati a baba dostane priucku od zivota.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
nj to viem že sa dajú ale tie sú už platené...
EDIT: tak problém bol ako po väčšine prípadov medzi PC a stoličkou
Nakoniec som to doriešil cez už spomínaný Offline NT Password & Registry Editor, problém bol že som si nevšimol že tie úkony treba nakoniec aj potvrdiť, až tak ten daný "SAM" súbor prepíše... ja som ihneď po vypísaní že som heslo buď prepísal alebo vymazal uzavrel program bez toho aby som aj čítal čo my vypisoval keďže som bol mylne presvedčený že daný súbor už prepísalo...
EDIT: tak problém bol ako po väčšine prípadov medzi PC a stoličkou
Nakoniec som to doriešil cez už spomínaný Offline NT Password & Registry Editor, problém bol že som si nevšimol že tie úkony treba nakoniec aj potvrdiť, až tak ten daný "SAM" súbor prepíše... ja som ihneď po vypísaní že som heslo buď prepísal alebo vymazal uzavrel program bez toho aby som aj čítal čo my vypisoval keďže som bol mylne presvedčený že daný súbor už prepísalo...
Spoiler: ukázať
- shiro
- Pokročilý používateľ
prd platene, normalne idu tahat stadial.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- shiro
- Pokročilý používateľ
kokso a fakt....som nepozeral az tak dozadu, mas pravdu.
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB