FSB Strap a Clock Skew help

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Používateľov profilový obrázok
sanjuro
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 29. Dec, 2009, 18:45

FSB Strap a Clock Skew help

Príspevok od používateľa sanjuro »

Precital som si navod od paleeho ako taktovat c2quady. Mam vsak zopar nejasnosti ohladom FSB Strapu. Na svojej doske Asus P5QD Turbo s chipsetom P45, ked nastavim FSB Strap na Auto alebo na 333, tak vysledna DRAM Frequency je napr 801Mhz, v druhom pripade mi dokonca zablokuje niektore delicky a ked nastavim na FSB Strap na 400, tak vysledna je 800Mhz. Z paleeho vysvetlenia FSB Strapu mi teda nie su jasne tieto veci:
1.Preco sa tam nabral ten 1Mhz?
2.Ako si pozriem vo windowse aktualnu frekvenciu NB? Skusal som cez AIDu ale nejako som to tam nenasiel.
3.Aka je bezpecna, resp. zvladnutelna hranica frekvencie NB na chipsetoch P45?
4.Pri vyssich FSB hodnotach ked by bolo potrebne nastavit FSB strap na 400 a vysledna frekvencia NB by bola napr. 1500mhz co je menej ako max hranica 1600mhz nespomaluje sa tym padom zaroven komunikacia s RAM(resp nie je pomalsia ako keby bola frek NB 1600)?
5.Ktory sposob taktovania je obecne lepsi resp dosahuje sa lepsi celkovy vysledok, najvyssi nasobic + zvysovanie FSB alebo nasobic o jedno menej a tak zvysovanie FSB na vyssie hodnoty ako v predchadzajucom pripade?(to je len otazka pre zaujimavost:)
Co sa tyka samotneho Clock Skew, palee vysvetlil co to je, ale akosi mi unikol rozdiel medzi CPU Skew a NB Skew.
6.Aky je rozdiel medzi CPU a NB Skew?
7.Zvycajne(priblizne) pri akych hodnotach FSB je uz potrebne nastavovat Skew manualne?
8.Odporucate nastavenie Auto alebo Normal pri neprilis vysokych hodnotach FSB?
A na zaver mensia otazka ohladom GTL napatia:
9. GTL napatie sa pocita z hodnoty napatia vFSB nastavenej v biose alebo z hodnoty ktora je skutocna po Vdrope?
Dakujem za odpovede(a dufam ze sa nepytam blbosti, zatial som novacik v taktovani :). Btw. taktovat chcem q6600(keby nieco).
MB: MSI B450 Tomahawk Max CPU: AMD 5800x Cooler: Alphacool Eisbaer 360 RAM: 2x8GB G.Skill 3600Mhz CL16 TridentZ Neo SSD: Intel Optane 900p 280GB SSD: Samsung 860 EVO 1TB GPU: Gainward RTX 4090 Phantom GS PSU: Corsair RM1000x Audio: Topping DX3 Pro v2 Case: Lian Li PC-O11 Dynamic White Monitor: LG CX48 Mouse: Logitech G Pro Keyboard: Corsair K65 Speed Pad: Logitech G640 Headphones: AKG K712 Pro

Návrat na "Procesory"