Sorry ak som to dal do zlej sekcie ale hladal som najbližšiu súvislosť.
Mám problém, zapnem PC, vyhodí sa hneď prvá obrazovka na ktorej mi vypíše shutdown..15second a PC sa vypne, nepustí ma ani do setupu proste sa len vypne, prikladám aj screen
Ak niekto vie v čom môže byť chyba a či je vôbec možná oprava bez nových komponentov tak ďakujem za rady.
Nechce naštartovať systém
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Re: Nechce naštartovať systém
resetni CMOS. vybrat baterku na chvilku.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
ak by sa to opakovalo aj potom, tak ti nejake zariadenie na USB taha moc prudu a doska sa vypne aby sa to neznicilo. zisti co to je.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
mne toto minule spôsobovala myš... stačilo vymeniť
CMOS som resetol pomocou jumperu ale nepomohlo to
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Tak skus vytiahnut vsetky USB co mas zapojene, ako ti radil shiro.
Skúšal som všetko, stále to robí to isté, pridalo tam jedno správu CMOS Date/Time is wrong,,niečo v tom zmysle.
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Skus pri starte pc vstupit do biosu a zvolit nahratie defaultnych nastaveni od vyrobcu. Nasledne nastav spravny cas/datum a nastavenia potvrd ich ulozenim. Ak bude vsetko v poriadku (teda ziadny hardware-problem), malo by to pomoct.
chvilku guglenia....
Treba dobre najumperovat USBPWR a malo by to ist
v preklade: nebol ziaden jumper zastrknuty v USBPWR (pozri manual k doske)Problem Solved
I just registered to say that I went trougth a lot of Websites to find my answer for this same problem and I'm here to tell what was actually my problem.
I used the Asus EZ Flash from BIOS to update it to the latest BIOS (still beta - 1201) and the problem was not solved. Left it this way.
I tried removing the motherboard from the case, and yet no solution.
My problem was that a USBPWR jumper was MISSING. YES, that's correct. There were only three of the four jumpers needed for USBPWR on the motherboard. The problem was solved as soon as I correctly jumpered it.
Treba dobre najumperovat USBPWR a malo by to ist
Spoiler: ukázať