Microsoft Security Essentials
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Microsoft Security Essentials
MSE je free antivirus od Microsoftu.Vela ludi ho odporuca.Mam ale par otazok..
dokaze
-zablokovat subory z webu ?
-skenovat prilohy v gmail ?
-skenovat download net.prehliadaca ?
.
dokaze
-zablokovat subory z webu ?
-skenovat prilohy v gmail ?
-skenovat download net.prehliadaca ?
.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Microsoft Security Essentials
1) ano, to je zakladna vlastnost kazdeho AV.
2) v gmaili ti neskenuje prilohy nic, iba Gmail. Ked si das subor stiahnut, tak vid bod 1.
3) download net.prehliadaca ?
2) v gmaili ti neskenuje prilohy nic, iba Gmail. Ked si das subor stiahnut, tak vid bod 1.
3) download net.prehliadaca ?
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
ad 3 -subory co stiahnem pomocou firefox...
ano, ked mas zapnutu real-time protection samozrejme
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
a to sa nejako špeciálne zapína?
Ja som to proste nainštaloval, aktualizoval, aktualizoval a aktualizoval a proste to beží a beží a beží... Čiže mi beží aj real - time?
Ja som to proste nainštaloval, aktualizoval, aktualizoval a aktualizoval a proste to beží a beží a beží... Čiže mi beží aj real - time?
-
- Moderátor
Realtime je defaultne zapnuta, tak ako u vsetkych AV. Mozes ho iba vypnut.
Settings>Real-time protection a zrusis zaskrutnitie checkboxu "Turn on reak-time protection".
Settings>Real-time protection a zrusis zaskrutnitie checkboxu "Turn on reak-time protection".
-
- Používateľ
Hej, hej, mám to tam zafajočkované... ...díky...
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
no,ale co MSE nesplna napr oproti nod32,alebo tomu komercnemu MS AV
-
- Moderátor
Ako myslis co nesplna ? Ma licenciu iba na domace pouzitie, takze nemozes ho pouzivat vo firmach. To je jediny rozdiel .
-
- Používateľ
Licencia na domáce použitie je zadarmo, resp. MSE je freeware pre domácnosti... ...keď ho chceš vo firme, tak si ho musíš kúpiť... ...kdesi na Microsofťáckej stránke som to nie až tak dávno čítal...faugusztin napísal:Ma licenciu iba na domace pouzitie, takze nemozes ho pouzivat vo firmach.
\\edit:
Tak som trošku hľadal o komerčnom využití MSE a prišiel som nato, že pre domácnosti je free, keď ho chceš do firmy tak ak máš do 10 počítačov, tak je stále free, ak nad 10 počítačov, tak si máš nainštalovať Microsoft Forefront Endpoint Protection (ktorý je mimochodom stále vo verzii 2010 )
Tá komerčná verzia sa od tej domácej verzie nelíši vôbec ničím, žiadne funkcie nie sú odstránené, žiadne funkcie nie sú prirobené...
A čo sa týka toho Forefront Endpointu, tak nikde som nenašiel vyslovene napísané, či je to free, alebo platené, ale keby si ho chcel, tak sa musíš samozrejme registrovať a pri pokuse o registráciu píše:
Microsoft napísal:By registering for the Forefront Endpoint Protection 2010 trial software, you will receive a limited number of emails from Microsoft during the 120-day evaluation period to enhance your evaluation experience. If you are in the United States, a Microsoft representative may also contact you by phone to discuss your interest in this software.
Naposledy upravil/-a undertaker007 v So 30. Apr, 2011, 16:34, upravené celkom 1 krát.
-
- Moderátor
Vsak hej. A to je to "komercne MS AV".
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
uz ho mozes mat aj v malej firme,ale aj tak mi nejde do hlavy zeby nebol ten soft nejako okresany o nejake funkcie
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
1 dnova sksenost s MSE 2..aplikacie sa spustaju rychlejsie ako s nod4..je to citit
/
zas hlbkova kontrola celeho pc je viac ako 2x dlhsia
//
prva zla skusenost..av neodhalil virus pri downloade a naslednom zapise na disk,pri manualnej kontrole suboru uz virus nasiel..trochu fail
/
zas hlbkova kontrola celeho pc je viac ako 2x dlhsia
//
prva zla skusenost..av neodhalil virus pri downloade a naslednom zapise na disk,pri manualnej kontrole suboru uz virus nasiel..trochu fail
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Mohol by si napisat, ktora aplikacia sa spusta pomalsie s NODom a udat aj nejake merania? Meranim myslim stopky v ruke/telefone, nie tvoj pocit. Rad by som si to odskusal u seba. Pokial je tych aplikacii viac, tak vyber jednu-dve, pri ktorych je rozdiel najmarkantnejsi.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
posli mi 100€ na ucet a mozme sa dohodnut..nemam cas ti saskovat vo volnom case so stopkami musi ti stacit len moj pocit..napr u jdownloadera to je tak 2x rychlesie..word,excel..asi tiez tak..pdf..vlastne vsetko je rychlesie..jedine co je o dost pomalsie je otvaranie adresarov co mam cez rychle pustenie na liste