Chcel by som sa opýtať ak chcem vydávať firemné CD(s potlačou) na ktorom budú povyberané dobré freeware programy a drivre z netu. Je možné takéto CD predávať? Napriklad ako to robia PCčasopisy (Computer, PCRevue). Nejde mi o predaj toho SW na CD, ale len o predaj mojho výberu, CD a nákladov na jeho vytvorenie + dáke to € navyše, aby ludia vedeli co je dobre.
Tak sa chcem spytat ci je to legalne davat taketo CD do obehu.
Vdaka za pomoc.
Predaj Freeware??
- eFatal2ty
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Máj, 2008, 14:00
Predaj Freeware??
Spoiler: ukázať
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Predaj Freeware??
Vacsinou ano, ale licencia daneho programu ti to moze zakazovat. Neostava ti teda nic ine ako studovat licencie kazdeho programu .
večšina SW je možna širit dalej...pokial to nebudeš modifikovat..inač bez problemou ale licenciu treba prečitat kto je ako ošetreny.
MSI Z87I AC, i5-4670K, ADATA 2x4Gb 1600, OCZ Agility 3 60Gb, WD RED 1Tb, HD5770, Silverston Sfx 450W, Raven Rvz01,
- eFatal2ty
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Máj, 2008, 14:00
A to najdem v Help/Readme vsakfaugusztin napísal:Vacsinou ano, ale licencia daneho programu ti to moze zakazovat. Neostava ti teda nic ine ako studovat licencie kazdeho programu .
Priklad: GOM Player is freeware and released for non-commercial use only.
Anyone may freely use and distribute this software,
whether in a private, public or corporate capacity, for non-commercial purposes.
Velmi tomu nerozumiem, mozem to sirit na nekomercne ucely a ked to sirim na tom predavanom CD tak to je aky ucel?
Spoiler: ukázať
komerčny učel lebo zato chceš už prachy...širit to možeš ak za ten soft nebudeš chciet prachy
MSI Z87I AC, i5-4670K, ADATA 2x4Gb 1600, OCZ Agility 3 60Gb, WD RED 1Tb, HD5770, Silverston Sfx 450W, Raven Rvz01,
To by sa ti skôr oplatilo spraviť WEB s výberom a naň odkazy z kade stiahnuť. Takto by si sa vyhol nákladom a ponúkal by si to ako FREE