Ceny HDD + 100%+ je to normálne ?
Ceny HDD + 100%+ je to normálne ?
Ahojte,
rád by som nadviazal na tento článok http://pc.zoznam.sk/novinka/ceny-pevnyc ... ne-stupaju čo si o tom myslíte ?
Osobne som zdesený, ja som kúpil svoj WD Caviar Black 2 TB 64 Mb cache za 138 € teraz pozerám a disk stojí 267 € v Alze !!!
http://www.alza.sk/western-digital-cavi ... 199416.htm
AHA, 310 € http://www.tichepc.sk/WD-Caviar-Black-2 ... 1155011011
Tady sa dá polemizovať o predajcoch skladom, okamžite ako WD signalizoval zdražovanie neváhali a šup dvojnásobnú cenu, pritom disky boli nakupované za starú cenu, tu sa zasa niekto nabalí.
Myslíte si že práve toto môže odštartovať vyššiu poptávku po SSD ?
// prikladám foto ceny môjho disku (že by som predal ? )
rád by som nadviazal na tento článok http://pc.zoznam.sk/novinka/ceny-pevnyc ... ne-stupaju čo si o tom myslíte ?
Osobne som zdesený, ja som kúpil svoj WD Caviar Black 2 TB 64 Mb cache za 138 € teraz pozerám a disk stojí 267 € v Alze !!!
http://www.alza.sk/western-digital-cavi ... 199416.htm
AHA, 310 € http://www.tichepc.sk/WD-Caviar-Black-2 ... 1155011011
Tady sa dá polemizovať o predajcoch skladom, okamžite ako WD signalizoval zdražovanie neváhali a šup dvojnásobnú cenu, pritom disky boli nakupované za starú cenu, tu sa zasa niekto nabalí.
Myslíte si že práve toto môže odštartovať vyššiu poptávku po SSD ?
// prikladám foto ceny môjho disku (že by som predal ? )
Re: Ceny HDD + 100%+ je to normálne ?
ano je to tak, vcera sme to riesili aj na IRC. alza a par velkych obchodov stihlo nakupit tony diskov za stare ceny... a teraz sa pekne nabaluju... napr na tom tvojom im ide do vrecka viac ako 130€. A mozu si dovolit dat "zlavu" oproti inym obchodom aj 30-40€ ... kedze ostatne obchody musia dat ceny podla realnych nakupnych hodnot v skladoch u dodavatelov. a ta realna je fakt 300€. je to smutne...
najblizsie mesiace by som kupoval bud SSD (mozno aj tie mierne zdrazia kvoli vacsiemu dopytu) - alebo HDD z bazarov. do pol roka to bude spat v normalne
//PS: som rad ze som v priebehu poslednych 3 tyzdnov kupil 4 disky este za stare ceny
najblizsie mesiace by som kupoval bud SSD (mozno aj tie mierne zdrazia kvoli vacsiemu dopytu) - alebo HDD z bazarov. do pol roka to bude spat v normalne
//PS: som rad ze som v priebehu poslednych 3 tyzdnov kupil 4 disky este za stare ceny
- Matto140
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 06. Nov, 2008, 21:31
No toto ma moc nepotešilo
Špekulujem nad kúpou nejakého 1-2TB disku už asi pol roka, stále boli iné priority tak som na to kašlal
Teraz budem zas čakať ďalej kým tie ceny zase nepadnú.
(Aspoň si kúpim lepšiu GK keď som sa ohľadom dataHDD prepočítal. )
Špekulujem nad kúpou nejakého 1-2TB disku už asi pol roka, stále boli iné priority tak som na to kašlal
Teraz budem zas čakať ďalej kým tie ceny zase nepadnú.
(Aspoň si kúpim lepšiu GK keď som sa ohľadom dataHDD prepočítal. )
Asi tak aj mne to prekazilo plán na pracovnú zostavu bude šlapať na SSD iba
Matto: (prédam ti disk za 180 € a ja chcem na tom vyrobiť )
Matto: (prédam ti disk za 180 € a ja chcem na tom vyrobiť )
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
foooook... cim to je? Ta povoden v Thajsku?
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
No mne sa to i tak nezda, prehnali to aj vyrobcovia. Dvojnasobne ceny ? Ved nemaju fabriky jedine v Thajsku. Dufam, ze tie ceny klesnu na rozumnejsiu uroven. Sam som chcel upgradeovat, ale to uz si dam pri tych cenach radsej trochu namahy a upracem bordel na disku a vymazem kraviny . Hmm, nemal som zavahat s kupou, lenivy som bol to riesit ...
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Nie, vyrobcovia to neprehnali.
1) Western Digital ma vypadok 60% vyrobnych kapacit, to je zhruba 30% celosvetovej vyrobnej kapacity pevnych diskov
2) nakupy diskov boli zhruba na urovni vyrobnych kapacit, takze teraz mas vypadok 30% diskov
3) kazdy vyrobca musi riesit prioritne zmluvnych zakaznikov, co v pripade WDC znamena ze na retail trh sa nasledujuce tyzdne ci mesiace nedostanu takmer ziadne disky, vsetky pojdu vyrobcom pocitacovych zostav (Dell, HP a podobne).
4) vyrobca diskovych motorcekov NIDEC je tiez zaplaveny, oni dodavaju 70% motorcekov na trh
5) Seagate sice nie je zaplaveny, ale ma logisticke problemy - cesty su zaplavene, je tazke dostat vyrobeny tovar z krajiny
Jednoducho, je obrovsky vypadok vyrobnych kapacit, a to sa prejavilo na cenach. Ked WDC namiesto 58 milionov diskov vyrobi 22-26 milionov v nasledujucom stvtroku, tak je to obrovske mnozstvo chybajucich diskov, co logicky aj tlaci cenu nahor. No a niektori vyrobcovia sa na samozrejme aj zviezli na vlne zdrazovania, vsak preco nezvysit vyrobnu marzu, ked je tu sanca.
Mimochodom, sranda nastane o 2-3 tyzdne, ked "vyschnu vsetky distribucne kanaly" (dojdu disky u distributorov).
1) Western Digital ma vypadok 60% vyrobnych kapacit, to je zhruba 30% celosvetovej vyrobnej kapacity pevnych diskov
2) nakupy diskov boli zhruba na urovni vyrobnych kapacit, takze teraz mas vypadok 30% diskov
3) kazdy vyrobca musi riesit prioritne zmluvnych zakaznikov, co v pripade WDC znamena ze na retail trh sa nasledujuce tyzdne ci mesiace nedostanu takmer ziadne disky, vsetky pojdu vyrobcom pocitacovych zostav (Dell, HP a podobne).
4) vyrobca diskovych motorcekov NIDEC je tiez zaplaveny, oni dodavaju 70% motorcekov na trh
5) Seagate sice nie je zaplaveny, ale ma logisticke problemy - cesty su zaplavene, je tazke dostat vyrobeny tovar z krajiny
Jednoducho, je obrovsky vypadok vyrobnych kapacit, a to sa prejavilo na cenach. Ked WDC namiesto 58 milionov diskov vyrobi 22-26 milionov v nasledujucom stvtroku, tak je to obrovske mnozstvo chybajucich diskov, co logicky aj tlaci cenu nahor. No a niektori vyrobcovia sa na samozrejme aj zviezli na vlne zdrazovania, vsak preco nezvysit vyrobnu marzu, ked je tu sanca.
Mimochodom, sranda nastane o 2-3 tyzdne, ked "vyschnu vsetky distribucne kanaly" (dojdu disky u distributorov).
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
nabera to spad, ako pozeram, Agem ako asi jeden z mala este neaktualizoval ceny.... aj ked akoze nic nemaju na sklade (3,5"SATA pozeram), velki hraci uz sli vsetci hore
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
tak paráda s tou cenou...
mám v dome tak 7 HDD z kapacitou cez 1TB ako vidím po 120E nebude problém
Spoiler: ukázať
no tiez som si pod stromcek chcel dat externy disk a priatelke tiez ale jak tak na to kukam, asik jej kupim daco ine Inak niektori vyrobcovia drzia ceny este dole (Toshiba)
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
No som zvedavy, kto to za tie ceny bude kupovat.dexter napísal:tak paráda s tou cenou...
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
ten čo bude skladať zostavu.. a tých sa na vianoce skladá hodne
to, že ramky sú extrémne lacné nám nevadí, že?
to, že ramky sú extrémne lacné nám nevadí, že?
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
Aj ramky uz neklesaju tak, ako to bolo avizovane. Dokonca niektore uz aj zdrazeli.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
jak pozerám na ceny možno aj každý, ten disk čo som tuším kúpil za 100e stojí 180
Spoiler: ukázať