da sa v pohode pretypovat list? mam napr List<TYP1> obj1 = new ArrayList<TYP1>();
a chcem ho pretypovat na TYP2.. ide este o to ze trieda TYP2 dedi od triedy TYP1, pozeral som uz vela navodov aj anglickych ale proste neviem to rozbehat v spravnosti..
Java, pretypovanie
Java, pretypovanie
CPU: Intel® Core™i5-750 processor 2,66GHz, MB: MSI, So1156, iP55, VGA: MSI R4890-CYCLONE-OC, 1024DDR5/256b, RAM: 4GB 1600MHz DDR3, HDD: WD 7501 AALS 750GB, 7200RPM, Serial ATA II. 32MB, CASE: Max Cube Amoris 6010+++Xbox360+++PS2
Re: Java, pretypovanie
priamo asi nie ...
ale vies tam spravit nieco takehoto:
ale vies tam spravit nieco takehoto:
Kód: Vybrať všetko
for (Typ1 element : obj1) {
if (element instanceof Typ2) {
Typ2 ele = (Typ2) element;
// ele.doWhatever();
}
}
lava, prava, lava, prava ...
nemozes to tak pretypovat ...
Co vlastne potrebujes urobit?
Co vlastne potrebujes urobit?
Toshiba Satellite A200 1S6 (3GB RAM T7500 2,2 GHz 4MB L2)
potreboval som to v zadani spravit aby som nemusel prcesavat dva zoznami ale supnut obidva do jedneho a precesat..teda nie len dva do jedneho ale asi tri boli..
CPU: Intel® Core™i5-750 processor 2,66GHz, MB: MSI, So1156, iP55, VGA: MSI R4890-CYCLONE-OC, 1024DDR5/256b, RAM: 4GB 1600MHz DDR3, HDD: WD 7501 AALS 750GB, 7200RPM, Serial ATA II. 32MB, CASE: Max Cube Amoris 6010+++Xbox360+++PS2
taaaakze ... ak:
rodic ma metodu X (kludne abstraktnu) - pomocou ktorej porovnavas
potomok ju ma nejak implementovanu
potom mozes priamo nad rodicom (abstraktnym) porovnavat priamo potomkov, volanim ich "rodicovskej" metody ...
len kazdy potomok musi mat implementovanu spominanu abstraktnu metodu
.. a potom to ani pretypovavat nemusis, iba prebehnes cely zoznam a volas metodu rodica .. a vybavene
rodic ma metodu X (kludne abstraktnu) - pomocou ktorej porovnavas
potomok ju ma nejak implementovanu
potom mozes priamo nad rodicom (abstraktnym) porovnavat priamo potomkov, volanim ich "rodicovskej" metody ...
len kazdy potomok musi mat implementovanu spominanu abstraktnu metodu
.. a potom to ani pretypovavat nemusis, iba prebehnes cely zoznam a volas metodu rodica .. a vybavene
lava, prava, lava, prava ...
Tak ak Typ1 je nadradeny typu2(teda predok), staci len spojit zoznamy(vytvorit novy zoznam<typ1> a hodit tam oba zoznamy a mozes prechadzat, potom plati a pekne mozes vyuzit to co hovori Galen)
Toshiba Satellite A200 1S6 (3GB RAM T7500 2,2 GHz 4MB L2)