Dosku mam Asus P8P67 Pro (rev3.1) a nastavenia na default, ziadne OC ani nic.
Procesor je s BOX chladicom, default pasta..
Teploty meriam cez Core Temp.
Ked som spustil Intel Burn Test (v Prime95 mam teploty priemerne o 5c nizsie), za par sekund teplota core dosiahla az 85c a stale by rastla, keby test nevypnem (skrina bola otvorena..). Skoro mi oci vyleteli. Tak som rozmyslal kde moze byt problem a samozrejme ma napadlo zle osadeny chladic a prepastovat. Ok chladic som dal dole, povodnu pastu zotrel, dal novu (Arctic Cooling MX-2) nasadil opat BOX chladic (drzi pevne) a skusal dalej.
Ale zmena skoro ziadna, teploty stale po chvili vybehli az k 85c a dalej som to nechcel nechat. Taak som sa rozhodol este raz prepastovat, chladic dole, pastu zotriet (tentokrat som ju poriadne vycistil liehom) vsetko nahodil a skusam znova.... nepomohlo! Chladic je nasadeny dobre, niekolkokrat som to kontroloval.
Este som skusil v biose znizit Vcore napatie na 1.12v (povodne bolo tusim 1.26v). To "pomohlo" kedze teplota uz nejde cez 80c ani po dlhsom case

Tak teraz naozaj neviem, kde moze byt problem. Nejako sa mi nezda ten BOX chladic, kedze max otacky ma len 2000rpm a pri nich je dost tichy. To AMDcko co som mal predtym si v pohode valilo 4000rpm a hucalo jak vysavac... Nebude to v otackach toho vetraku? Nikde som sa nedocital, ake ma ten chladic max rpm, ale mne pride fakt pomaly a tichy... V biose som mu nastavil max otacky uz pri 60c.
Napada vas nieco? Chladic budem samozrejme menit, ale aj tak tato situacia nieje normalna...