minule ma zaujala jedna vec
polujem na satelitny prijimac
po debate s ludmi po forach som si vytipoval jeden zaujimavy kus
tak hybaj najst nejake recenzie na shop, kde by sa ten vyrobok dal lacnejsie zohnat
a tu zacala ta zaujimava story
je verejnym tajomstvom ze shopy ktore zobrazuju udajne najlepsie ceny, tak majitel ak tam chce byt so svojou cenou zobrazeny, tak musi calovat reklamu portalu resp platit za zverejnenei jeho webu /udajne/
mna by zaujimala taka vec: akousi nahodou sa konkretny shop, o ktory mam zaujem doteraz v tych recenziach nevyskytoval, zrazu je tych recenzii na ten shop plna rit.
a co je zaujimave vsetky su z datumom pocinajuc mojim zaujmom o dany obchod
a samozrejme kopa uzivatelov na dany obchod reaguje, ako skvele tam nakupili a pod. ale az po datume kedy sa o ten shop zacal zaujimat ja
dovtedy po nom ani pes nestekol
nemyslim zeby majitel obchodu dostal odomna mejl a hura hlusit prispevky na svoj shop
teda otazka
WTF?
ako to vlastne funguje?
co vy na to?
internetove shopy vseobecne
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
internetove shopy vseobecne
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: internetove shopy vseobecne
je to prinajmensom podozrive a nekupoval by som tam. pamataj, niesi tak bohaty aby si kupoval lacne veci.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
zahady internetovej reklamy su nekonecne....
ja mam taske srce na Heureku - ozaj lacne ponuky sa tam nevyskituju, ako keby boli vyfiltrovane...
ja mam taske srce na Heureku - ozaj lacne ponuky sa tam nevyskituju, ako keby boli vyfiltrovane...
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Okt, 2010, 14:45
ako pri lacnych veciach fakt treba prehľadávať shop po shopeToman napísal: ja mam taske srce na Heureku - ozaj lacne ponuky sa tam nevyskituju, ako keby boli vyfiltrovane...
len to zas netreba treba preháňať, aby to nebol nejaký "kancelársky" obchod
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
um...moze to byt nejako tak, ze oni vedia, co si ty hladal, a tak ti zobrazuju veci s tym suvisiace. Ale ak sa nejako rychlo objavilo vela recenzii na shop...je to divne.
Mne sa napr. stava, ze na facebooku alebo aj inde mam reklamu, ktora suvisi s niecim, co som nedavno hladal, a pod.
kazdopadne najnizsia cena nie je vsetko.
Mne sa napr. stava, ze na facebooku alebo aj inde mam reklamu, ktora suvisi s niecim, co som nedavno hladal, a pod.
kazdopadne najnizsia cena nie je vsetko.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Okt, 2010, 14:45
to je to že z cookies a aj histórie sa dá vyčítať relatívne veľké množstvo dát + bohvie čo si ešte ukladajú a zhromaždujú obrie firmy(ako napr Google, Microsoft, Facebook,...)
a ked to niekto začne používať, tak sa tomu netreba čudovať
proste data minig ruluje - a to prave ide, naco davat reklamu dlhu dobu na vsetko, ked mozes mat takmer okamzite presnu cielenu
a ako sa tomu brániť? - to mám stále každú chvíľu mazať cookies a historiu + fungovat v privatnom rezime
a ked to niekto začne používať, tak sa tomu netreba čudovať
proste data minig ruluje - a to prave ide, naco davat reklamu dlhu dobu na vsetko, ked mozes mat takmer okamzite presnu cielenu
a ako sa tomu brániť? - to mám stále každú chvíľu mazať cookies a historiu + fungovat v privatnom rezime
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Neubranis sa tomu, lepsie mat cielenu reklamu na automibl, ako nahodnu reklamu na podprsenky a ruze.
Spoiler: ukázať