Na Bazoši som jednej pani predal MT Nokia 5300 Xpressmusic. Inzerát s vlastnými fotkami, v inzeráte popis mobilu a príslušenstva, napísal som že je plne funkčný. Napísal som to v nevedomosti, keďže som ho dlhšie nepoužíval a vyskúšal som ho len tak, že som ho zapol spolu so SIM kartou cca na 5 hodín - išiel bez problémov.
Po doručení mobilu mi pani začala písať výhražné SMS že je telefón nefunkčný, že batéria je zlá. Že ho dve hodiny nabíjala a on sa po zapnutí hneď vypol vybiý. Označila ma za podvodníka a obvinila z podvodu. Žiadala vrátiť 15 € (mobil som predal za 25). To som samozrejme odmietol a ponúkol som jej, že jej buď preplatím 2,50$ za Nokia batériu z eBayu alebo jej ju objednám a pošlem (2-3 týždne dodanie). Na toto mi reagovala s tým, že mail si prečítala až na druhý deň a to už bola batéria kúpená - neoriginálna za 9,99 € - priložila blok. Stále žiadala svojich 15 €, na čo som jej povedal, že batériu kúpila draho a som jej ochotný preplatiť max. 5 €. Na to mo odpísala:
Súhlasil som, peniaze som ešte v ten večer (piatok) poslal. Peniaze jej museli prísť ihneď, pretože to bol prevod vrámci banky.Dobre tak 5 Eur na môj účet.
Číslo môjho účtu je 29xxxx.... to mi právom patrí, ostatné sa už vyrieši. Tak čo beriete takúto ponuku?
Dnes mi napísala SMS:
Mám jej zaplatiť tie peniaze čo žiada? Lebo ja si myslím, že svoje povinnosti som si splnil.POSLEDNY POKUS O ZMIER!! Do dnesneho vecera mi mate moznost preplatit cenu baterie + 5Eur ako odskodne. Peniaze mate z mojich Vam poslanych penazi. Mate poslednu sanci, inak zajtra davam na Vas trestne oznamenie!mate poslednu sancu. Tak si vyberte!