Pozdravujem vsetkych pritomnych,
potreboval by som poradit so zostavou na vodne chladenie do mojho PC. Konfiguracia je
procak Intel i5-750 Lynnfield Socket H1 (LGA1156)
grafika Gainward GeForce GTS 250
doska ASUS P7H55D-M EVO
poprosil by som dobry pomer cena/kvalita
vdaka
Poradte s vodnym chladenim
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Re: Poradte s vodnym chladenim
Zabudol si na tri najdolezitejsie informacie bez ktorych sa vodnik neda navrhnut.
1) Skrinka
2) Co chces chladit
3) Cena
Zakladny navrh ako by to mohlo byt http://www.tichepc.sk/Kosik?arg1=OTY1Nj ... oxfA%3d%3d
Radiator sa vyberie podla toho aky sa zmesti do skrinky ...
1) Skrinka
2) Co chces chladit
3) Cena
Zakladny navrh ako by to mohlo byt http://www.tichepc.sk/Kosik?arg1=OTY1Nj ... oxfA%3d%3d
Radiator sa vyberie podla toho aky sa zmesti do skrinky ...
Spoiler: ukázať
chladit potrebujem procesor a grafiku a samozrejme cenovo aby to bolo cim lacnejsie samozrejme aj kvalitne to by asi chcel kazdy ale proste najlepsi pomer cena/kvalita
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
:D:D
Da sa iba jedno, bud zakladny vodnik s zakladnymi/piemernymi komponentami a dobru cenu alebo vyssiu cenu, viac vykonu (ta tvoja kvalita).
Je len na tebe kolko ti to vydrzi. Pumpa ti moze skapat hned ako ju pustis alebo ti vydrzi dost dlhu dobu aj par rokov. Je to skusenostiach s vodnikom a zakladnej udrzbe.
GPU blok asi len zakladny ... pochybujem ze mas referencnu grafiku. Blok od EK univerzalny + dake tie fittingy a predlzenia.
S blokmi sa ti nemoze nic stat, maximalne tak opotrebovat tesnenie alebo skorodovat, zoxidovat. Expa a hadice zaniest od spiny.
Da sa iba jedno, bud zakladny vodnik s zakladnymi/piemernymi komponentami a dobru cenu alebo vyssiu cenu, viac vykonu (ta tvoja kvalita).
Je len na tebe kolko ti to vydrzi. Pumpa ti moze skapat hned ako ju pustis alebo ti vydrzi dost dlhu dobu aj par rokov. Je to skusenostiach s vodnikom a zakladnej udrzbe.
GPU blok asi len zakladny ... pochybujem ze mas referencnu grafiku. Blok od EK univerzalny + dake tie fittingy a predlzenia.
S blokmi sa ti nemoze nic stat, maximalne tak opotrebovat tesnenie alebo skorodovat, zoxidovat. Expa a hadice zaniest od spiny.
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
aby si to mal od viac ludi, hento by bolo najlepsie za dannu cenu, samozrejme zainvsetovat do Laing pumpy ale musim odporucit
a ak by si chcel stlacit cenu nadol, tu na fore sa vzdy niektore komponenty najdu
napriklad ja mam skoro cele moje vodne chladenie od chalanov z fora (co som kupoval, tak v podstate akurat hadice a expanzku)
dokopy nejakych odhadom 300 eur za komplet okruh pre CPU a GPU..
a ak by si chcel stlacit cenu nadol, tu na fore sa vzdy niektore komponenty najdu
napriklad ja mam skoro cele moje vodne chladenie od chalanov z fora (co som kupoval, tak v podstate akurat hadice a expanzku)
dokopy nejakych odhadom 300 eur za komplet okruh pre CPU a GPU..
Steam: michalsveto