Najprv dovolte kratky uvod do problematiky. Aj ked bolo minuly rok fajn na chate a vzdy sa pravila nejaka vikendova zurka, mame postaveny gril, prijemny travnik a asi 15 minut pesi vodnu plochu, proste tomu nieco chybalo - bazen. Na uvod sme zobrali 3,5 m priemer, v podstate to bolo len tak z prilezitosti a na skusku, ci sa to uchyti a ci o to bude zaujem. Celkovy objem cca. 6000 litrov, pre 4-5 ludi na vyknedlenie akurat, aj ked uz teraz viem, ze buduci rok chcem nieco vacsie, kedze to ma ovela vacsi uspech, ako sme povodne predpokladali. Zatial sme pozerali nejake bazeny a vyzera to na rozmer 6x3m... ale o tom potom
Momentalna udrzba vyzera tak, ze kazdy den bezi 1:15 hodiny cerpadlo s filtrom, v plavaku je 1 chlorova tableta a zatial sa to zvlada aj pri sucasnych horucavach drzat v idealnych hodnotach (ph, celkova alkalita a chlor). Ak nastavim filtrovanie na kratsi cas, tak je v bazene menej chloru a klesa PH, ak zase dam viac, tak su hodnoty OK, ale je tam zbytocne velke mnozstvo chloru. Ak sa v bazene niekto kupe, tak je pusteny filter, aby filtroval rozvirenu vodu. Lenze mi nastal iny problem. Aj ked pred kazdym vstupom do bazena je povinna sprcha, nejako sa tam usadza drobny piesok a ked tam naskace viac ludi, jednoducho sa rozviri dno a voda nieje uplne cira. Da sa to nejako riesit, ci treba kazdych xx-dni vymenit komplet vodu?
udrzba bazena
udrzba bazena
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Re: udrzba bazena
potrebujes bazenove vysavace. bud polo/automaticke. uz ako sa citis pri prachoch. z automatickych odporucam dolphin. osobne skusenosti. robil som plavcika asi 4 sezony v CR,USA.
vysavat v kludnej vode, najlepsie rano.
vysavat v kludnej vode, najlepsie rano.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
Dik, to ma vobec nenapadlo. Myslel som, ze tuto robotu robi filter, ked je rozvirena voda, ale ocividne na to nestaci.
Nasiel som nieco taketo, kedze mame plochu len 9m, tak by to mohlo stacit? http://www.marimex.sk/vysavac-magic-vac-rucny/
Akurat nerozumiem, ako to fungue. Pisu pripojenie na zahradnu hadicu, ale ved to iba rozviri vodu ... a nasledne ju zachyti do toho vrecka? Skor by som cakal, ze sa to bude napajat na hadice od pieskoveho filtra, ktory vodu nasava.
Nasiel som nieco taketo, kedze mame plochu len 9m, tak by to mohlo stacit? http://www.marimex.sk/vysavac-magic-vac-rucny/
Akurat nerozumiem, ako to fungue. Pisu pripojenie na zahradnu hadicu, ale ved to iba rozviri vodu ... a nasledne ju zachyti do toho vrecka? Skor by som cakal, ze sa to bude napajat na hadice od pieskoveho filtra, ktory vodu nasava.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
tamto je na vecsie necistoty, robi to ako hovoris,rozviris vodu a poberes napr konariky. piesok ani anhodou, to je iny parchant. na to treba vysavac. filtre tahaju vodu po urcitu vysku/hladinu, preto sa aj pouziva chemia z casti.
kukni sem:
http://www.bazenyshop.sk/cistenie-bazenov/
do maleho ti staci poloautomaticke alebo aj jazierkove,ale ak chcete vecsie kupovat bazen tak minimalne poloautomat. hovorim, za automatu dolphin, cez noc povysava secko a sam, odraza sa od stien.
kukni sem:
http://www.bazenyshop.sk/cistenie-bazenov/
do maleho ti staci poloautomaticke alebo aj jazierkove,ale ak chcete vecsie kupovat bazen tak minimalne poloautomat. hovorim, za automatu dolphin, cez noc povysava secko a sam, odraza sa od stien.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
Neviem aky mas filter na bazen, asi ten stock papierovy. Mi mame home-made pieskovy filter, nasleduje papierovy a ktomu poriadne cerpadlo, s ktorym, sa da aj vysavat.
Ak mas doma nejake cerpadlo, tak na jednu stranu nasun hadicu a snou vysavaj a druhu napoj do filtra a zneho spet do bazena.
Mi mame bazen uz 6rokov, a najviac sa nam osvedzil chlorovy granulat s kyslikom + tabletku do plavaka, cerpadlo chodi 2h denne kazdy vecer. Sem tam nejake to povisavanie.
Predtym zo zaciatku sme pouzivaju vela druhou chemie, ale tato kombinacia uplne postacuje. Dolezite je hlavne zakrivat bazen a cistit ho, jak manualne tak chemicky a dodrziavat to a hlavne, snazit sa aby voda viac ako 2dni nestala, hoci ju aj s rozvirit niecim.
Ak mas doma nejake cerpadlo, tak na jednu stranu nasun hadicu a snou vysavaj a druhu napoj do filtra a zneho spet do bazena.
Mi mame bazen uz 6rokov, a najviac sa nam osvedzil chlorovy granulat s kyslikom + tabletku do plavaka, cerpadlo chodi 2h denne kazdy vecer. Sem tam nejake to povisavanie.
Predtym zo zaciatku sme pouzivaju vela druhou chemie, ale tato kombinacia uplne postacuje. Dolezite je hlavne zakrivat bazen a cistit ho, jak manualne tak chemicky a dodrziavat to a hlavne, snazit sa aby voda viac ako 2dni nestala, hoci ju aj s rozvirit niecim.
|MB| MSI B450I Gaming Plus |CPU| AMD Ryzen 5 5600G |CPU's Cooler| AIO 140mm
|RAM| G-Skill 2x8GB DDR4 3200MHz Trident-Z |GPU| AMD Vega 7
|SSD| Intel 660p 1024GB M.2 NVMe |PSU| NZXT 650W 80Plus Gold |Case| NZXT H1 V1
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G603 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K.
|RAM| G-Skill 2x8GB DDR4 3200MHz Trident-Z |GPU| AMD Vega 7
|SSD| Intel 660p 1024GB M.2 NVMe |PSU| NZXT 650W 80Plus Gold |Case| NZXT H1 V1
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G603 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K.