zdravim,
sice par stranok a knih som uz pozeral, ale nemate nejaky osvedceny link na naucenie programovania v JAVE?
Mal som semester JAVA , ale uz je tomu par rokov a kedze to boli slabe zaklady a nepouzival som to, tak potreboval by som odznova.
Programujem v C, C++.
Zameranie javy by bolo hlavne v oblasti appletov, socketovej TCP/IP komunikacii, prepojenie s mySQL db.
Potreboval by som vytvorit serverovu aplikaciu, ktora bude komunikovat s mojimi inymi softami a aj s mySQL db (oracle je sice pekny, ale licencia atd je nevyhovujuca), chcel by som , aby to bezalo ako pod win ako aj pod linux/unix, kde to bude bezat najviac.
Za kazdy postreh, link a konstruktivny postreh vopred dik
zdroj JAVA programovnia
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
zdroj JAVA programovnia
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- sanjuro
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 29. Dec, 2009, 18:45
Re: zdroj JAVA programovnia
ja ked som zabrdal do javy, tak najlepsi tutorial sa mi zdal ten oficialny http://docs.oracle.com/javase/tutorial/, nemal som ziadne problemy sa to stade naucit aj ked som o jave predtym nic nevedel, tam si treba zopakovat zaklady, btw oracle je aj free
MB: MSI B450 Tomahawk Max CPU: AMD 5800x Cooler: Alphacool Eisbaer 360 RAM: 2x8GB G.Skill 3600Mhz CL16 TridentZ Neo SSD: Intel Optane 900p 280GB SSD: Samsung 860 EVO 1TB GPU: Gainward RTX 4090 Phantom GS PSU: Corsair RM1000x Audio: Topping DX3 Pro v2 Case: Lian Li PC-O11 Dynamic White Monitor: LG CX48 Mouse: Logitech G Pro Keyboard: Corsair K65 Speed Pad: Logitech G640 Headphones: AKG K712 Pro
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
V podstate to co popisujes su veci API. Na samotne zaklady OOP v Jave ti postaci Thinking In Java, aj ked odvtedy sa pridali dost podstatne veci (hlavne generics).
No a potom na jednotlive veci potom idealne hladat na nete rozne tutorialy.
MySQL, Oracle - v podstate irelevantne, vsetko ide cez JDBC, iba mas iny connection string.
Aj ked v pripade servovej casti ti odporucam porozmyslat nad pouzitim J2EE technologii - konkretne napriklad Seam (lepidlo roznych technologii, umoznuje hlavne jednoduchu dependency injection) s JSF pre web, pripadne inu technologiu ak potrebujes nieco ine, napriklad JSON alebo iny typ komunikacie s tvojim appletom, no a nakoniec EJB3 entity beany pre data.
Osobne mam pozitivne skusenosti s knizkami od vydavatelstva Manning, ale pripadny nakup necham na tebe.
No a potom na jednotlive veci potom idealne hladat na nete rozne tutorialy.
MySQL, Oracle - v podstate irelevantne, vsetko ide cez JDBC, iba mas iny connection string.
Aj ked v pripade servovej casti ti odporucam porozmyslat nad pouzitim J2EE technologii - konkretne napriklad Seam (lepidlo roznych technologii, umoznuje hlavne jednoduchu dependency injection) s JSF pre web, pripadne inu technologiu ak potrebujes nieco ine, napriklad JSON alebo iny typ komunikacie s tvojim appletom, no a nakoniec EJB3 entity beany pre data.
Osobne mam pozitivne skusenosti s knizkami od vydavatelstva Manning, ale pripadny nakup necham na tebe.
mne strasne pomohla tato stranka
mas tu vela hotovych kodov a vacsinou s dobrym pokecom k tomu
mas tu vela hotovych kodov a vacsinou s dobrym pokecom k tomu
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
- Chris
- Pokročilý používateľ
nastala zmena, pojde to cez wwww
potreboval by som poradit ako najlahsie spravit www stranku, kde by nebolo nic, len miesto na login, po nalogovani by tam bola tabulka, ktora by tahala hodnoty z mySQL DB a potom by tam boli policka a tlacidla na potvrdenie , aby sa dalo do tej mySQL DB zapisovat...
je to uz par rokov co sme nieco podobne v skole skusali, ale z si to nepamatam ...
jaky jazyk ? php ? etc...
soft: netbeans, eclipse alebo nieco ine ? alebo nejake ine RAD ?
dik
potreboval by som poradit ako najlahsie spravit www stranku, kde by nebolo nic, len miesto na login, po nalogovani by tam bola tabulka, ktora by tahala hodnoty z mySQL DB a potom by tam boli policka a tlacidla na potvrdenie , aby sa dalo do tej mySQL DB zapisovat...
je to uz par rokov co sme nieco podobne v skole skusali, ale z si to nepamatam ...
jaky jazyk ? php ? etc...
soft: netbeans, eclipse alebo nieco ine ? alebo nejake ine RAD ?
dik
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Nuz pre server je asi idealna volba urcite PHP, kedze hosting pren najdes asi najjednoduchsie.
IDE - Asi Eclipse + PDT alebo Aptana (to je tiez Eclipse, ale pre PHP nepouziva PDT).
No a co sa tyka toho ako to spravit - nuz, to je hodne tazka otazka. Rychlo to vies zbuchat aj bez frameworku, ale je idealne to uz teraz robit cez nejaky framework, idealne s podporou PHP5 (Zend Framework, Zend Framework 2, Cake, Symfony atd atd) a nejakym databazovym ORM (Doctrine, specificke ORM v niektorych frameworkoch atd atd).
IDE - Asi Eclipse + PDT alebo Aptana (to je tiez Eclipse, ale pre PHP nepouziva PDT).
No a co sa tyka toho ako to spravit - nuz, to je hodne tazka otazka. Rychlo to vies zbuchat aj bez frameworku, ale je idealne to uz teraz robit cez nejaky framework, idealne s podporou PHP5 (Zend Framework, Zend Framework 2, Cake, Symfony atd atd) a nejakym databazovym ORM (Doctrine, specificke ORM v niektorych frameworkoch atd atd).
- Chris
- Pokročilý používateľ
hosting nehraje rolu, zatial mam vlastnu virtualku v DC na LNX+KVM hoste
ide o to, aby to bolo rychle, lb tu mysql db budem plnit z 2 zdrojov cez socket wrappery
a niekedy to plni raz za sec a inokedy aj 5x za sekundu, plni po 2 hodnoty a potrebujem vytvorit kvazi joinom a to vypisovat posledne pridane hodnoty do tabulky
to co budem zadavat a aby vkladalo do tabulky nepotrebujem, aby to bolo rychle v ms
diky za rady, musim si to nastudovat
ide o to, aby to bolo rychle, lb tu mysql db budem plnit z 2 zdrojov cez socket wrappery
a niekedy to plni raz za sec a inokedy aj 5x za sekundu, plni po 2 hodnoty a potrebujem vytvorit kvazi joinom a to vypisovat posledne pridane hodnoty do tabulky
to co budem zadavat a aby vkladalo do tabulky nepotrebujem, aby to bolo rychle v ms
diky za rady, musim si to nastudovat