Ahojte
Chcel by som sa opýtať či je technicky možné previesť výpočet z CPU na GPU pre 3D software(Na renderovanie).. Viem ze nieco podobne je možné pri Office kedy sa nejako cez Nvidia tools dá nastaviť aby výpočet preberela grafická karta... Je tu niekto kto by mi vedel v tomto poradiť? Poprípade by bol schopný niečo takého spraviť?
Zmena priority CPU-GPU (CUDA)
Re: Zmena priority CPU-GPU (CUDA)
Viac menej je to operácia ktorá ide mimo program .. Stručne povedané program posiela na výpočet údaje do CPU. Avšak dá sa to preprogramovať tak aby namiesto CPU využíval na výpočet CUDA...Na jednom školení nám o tom rozprávali ako používajú quadro karty na zložité prepočty .. avšak v mojom okolí som nenašiel nikoho schopného kto by o tom vedel viacdexter napísal:pokiaľ to soft nepodporuje ako taký tak nie
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Skus hladat nejake implementacie programovacich jazykov do CUDy. V principe by to malo fungovat tak ze napises program, skompilujes si to a pri spusteni a pritomnosti spravnych kniznic sa to prezenie cez grafiku ktora CUDU podporuje.
Detaily ti neviem povedat - moje programovacie schopnosti niesu nic moc... Skus pogooglit...
Edit: Alebo followuj faugusztinove linky
Detaily ti neviem povedat - moje programovacie schopnosti niesu nic moc... Skus pogooglit...
Edit: Alebo followuj faugusztinove linky
Spoiler: ukázať
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ano dá sa to ale tie softy sú šité na mieru tým grafikám, keby to šlo len tak prepnúť bolo by to veľmi pekné ale tak jednoduché to nieje.passsco napísal:Viac menej je to operácia ktorá ide mimo program .. Stručne povedané program posiela na výpočet údaje do CPU. Avšak dá sa to preprogramovať tak aby namiesto CPU využíval na výpočet CUDA...Na jednom školení nám o tom rozprávali ako používajú quadro karty na zložité prepočty .. avšak v mojom okolí som nenašiel nikoho schopného kto by o tom vedel viacdexter napísal:pokiaľ to soft nepodporuje ako taký tak nie
práve naopak, gpu sa tak isto nehodí na každý druh výpočtov
mám dojem že práve niektoré z posledných verzíí ofice podpruje GPGPU výpočty poprípade môže ísť o demo kde niečo konkrétne urobíš v office (excel) a zbytok dorieši GPU poprípade CPU aby si videl ten rozdiel
Spoiler: ukázať