Prednedavnom som si kupil novy notebook TOSHIBA a na moje prekvapenie podľa oficialnej stranky Toshiby mam pravo na zaruku iba 1 rok ! Predtym som ma tiez notebook, uz 5 rocny, tiez Toshiba no bola akcia 1+1r zadarmo.
Nekupoval som ho na firmu ale ako sukromna osoba a teda sa na mna uplatnuje obciansky zakonnik a zaruka 2 roky. Ako je to teda ? Predajca (dealer) prebera dalsich 12mes rucenie na seba ? Standarna zaruka je 1r vratane mechanickeho poskodenia, tu som ale dokupil zaruku az na 2 roky.
Mam dokupit dalsiu standarnu zaruku na 12mes ?
P.S. Podla toho co som skumal pri NTB je to standardny postup aj pri inych vyrobcoch.
Problematika záruk okolo notebookov
Re: Problematika záruk okolo notebookov
sukromna osoba ma narok na zaruku na 2 roky, bodka. tebe moze byt jedno ako to ma predajca poriesene, ty mas zo zakona od neho 2 rocnu zaruku, samozrejme standartne sa to nevztahuje na mechanicke poskodenia ale len na vyrobne vady resp vady sposobene vyrobcom.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
samozrejme ak to aj beries na firmu a predajca ti moze dat tu 2r zaruku
zo zakona ma povinnost 1, ale ak je kus seriozny tak ti da 2 bez problemov
problem je kus u neho, kedze on od dodavatela termin 30dni nema...
ale velke siete to uz maju servisne poriesene
cize aj na firmu sa da dostat 2r
zo zakona ma povinnost 1, ale ak je kus seriozny tak ti da 2 bez problemov
problem je kus u neho, kedze on od dodavatela termin 30dni nema...
ale velke siete to uz maju servisne poriesene
cize aj na firmu sa da dostat 2r
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
na bateriu mas normalne zaruku 2 roky ... ak ju nepouzijes vobec ...
pouzivanim dochadza k jej opotrebeniu, a teda sa nevztahuje zaruka - vzhladom na klesajucu kapacitu
ale ak ti uhori, lebo vyrobna vada/skrat - tak na to sa zaruka vztahuje
pouzivanim dochadza k jej opotrebeniu, a teda sa nevztahuje zaruka - vzhladom na klesajucu kapacitu
ale ak ti uhori, lebo vyrobna vada/skrat - tak na to sa zaruka vztahuje
lava, prava, lava, prava ...