Tip na nakup externeho disku + dock stanice v jednom

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00

Tip na nakup externeho disku + dock stanice v jednom

Príspevok od používateľa felipe25 »

Minule som sa dlhsie rozhodoval aky externy disk kupim, aj ked v znackach nevidim rozdiel, no na youtube som si vsimol jednu zaujimavu vec, ze Seagate Backup Plus ma nieco odoberatelne na spodku - podla specifikacie je mozne USB3.0 rozhranie nahradit ak si kupite novy spodok napr FIREWIRE rozhranim.

Pytal som sa dodavatela ci je podla neho mozne na ten spodok nasunut klasicky disk, no nevedel.
Tak som to riskol, disk objednal, a na moje prekvapenie - spodok disku, ktory je mozne rukou odobrat - proste len vytiahnut ako sata napajanie a data kabel v pc bez srub a straty zaruky ma take konektory, ze bez problemov je nanho mozno "nasunut" 2,5" ale aj 3,5" SATA DISK.
Takze kupou jedneho disku ziskate aj dokovaciu USB 3.0 stanicu v jednom.
Disk:
http://www.seagate.com/external-hard-dr ... plus-desk/

Disk sa predava 1TB, 2TB a 3 TB. Takze, kto chce kupit 2 muchy jednou ranou, casto zalohuje data z ineho PC/disku/ a nechce sa mu stale rozoberat PC, s tymto a USB3.0 ziska takmer rovnaku rychlost ako v PC :)

Len dodam ze 3,5" disk je dobre podopriet, kedze je tazsi a dost sa naklana. ALebo to polozit nalezato a pod disk dat 2 prazdne CD. Jasne, nikto si to nekupi cisto ako dock station, ale raz za cas sa to zide, clovek nemusi napajat dalsi disk do PC :)
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro

Návrat na "Nákupná poradňa"