MB a pamatove moduly

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
aacid

MB a pamatove moduly

Príspevok od používateľa aacid »

Nazdar,
skladal som si novy pocitac, objavil som problem, akonahle na dosku dam 2 pamatove moduly, pocitac nenastartuje, iba zurivo pipa. toto sa deje pri akejkolvek kombinacii slotov.
akonahle jednu ramku vyberiem, vsetko ide v poriadku. od kamarata som pozical dalsi set pamati, robia to iste, takze som usudil ze to bude zakladnou doskou.
kedze bola uplne nova, dal som ju na vymenu, lenze servisnemu technikovi (alza.sk) sa "nepozdaval" odtien pinov na sockete (vraj poohybane piny) a vymenu nepovolil, tka to islo na reklamaci., po mesiaci sa mi konecne vratila s tym ze reklamacia bola zamietnuta, pretoze sa im chybu nepodarilo zreprodukovat a doska je podla nich uplne v poriadku...
samozrejme ked som prisiel domov a zase vsetko zapojil, stalo sa presne to iste co predtym. s jednou vynimkou (aspon si nepamatam ze by to predtym neslo), ked strcim iba jeden modul do tretieho slotu, tak tiez nenastartuje. takze to vyzera ze ten treti slot bude vadny, lenze akonahle dam dva moduly napriklad do 2 a 4 slotu, tak zase nenastartuje.

v alze mi tvrdili ze to bude niecim inym, nie doskou, ale mne to pride ako totalna kravina, na doske nie je nic okrem ramiek, procesoru a grafiky. vsetko je nove.
Mimiik
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07

Re: MB a pamatove moduly

Príspevok od používateľa Mimiik »

Posli im to tam znovu, ak ti neuznaju do tretice ziadost o reklamaciu mozes podat staznost na nich pokial viem, a vratia ti na treti krat peniaze. Ak tam nepchas ine ram moduly ako doska podporuje samozrejme
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D

Hero 4670k validator
aacid

Re: MB a pamatove moduly

Príspevok od používateľa aacid »

to je sice moznost, bohuzial by to znamenalo dalsie 2 mesiace bez desktopu...
pokial na nic nepridem, radsej vymenim 2x4gb za 1x8gb a budem mat pokoj...
(ramky su spravne, daval som si na to pozor)

Návrat na "Základné dosky"