Problem s PCI-e slotom na k9n6pgm2-v

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Používateľov profilový obrázok
Metalpalo
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: So 11. Aug, 2007, 08:00

Problem s PCI-e slotom na k9n6pgm2-v

Príspevok od používateľa Metalpalo »

Zdravim,

zohnal som tuto dosku a osadil som ju v skrinke. neviem vsak preco mi tam nevie naj externu grafiku v PCI-e slote.
skusal som tam dve grafiky ani jedna nejde, monitor sa nerozvieti ale su stopercentne funkcne. integrovana ide v pohode. pozeral som aj BIOS, ten mam nastavene ako primarne PCI-e slot, co je vlastne default a bolo to pisane aj v manualy.vo windowsoch mi neukaze ziadny nenaistlovany hardware.

viete mi niekto poradit ako by som zistil ci je to vadne alebo je chyba vo mne? co by som mal podla Vas skusit este?
vdaka
AmOK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 25. Júl, 2006, 02:00

Re: Problem s PCI-e slotom na k9n6pgm2-v

Príspevok od používateľa AmOK »

Ak tie grafiky v inych pc funguju, tak mozes skusit postupne vsetky pci-ex sloty s nejakou obycajnou, lacnou pci-ex 1x kartou. Napr. rozsirujuca LAN a pod.. Ak ti nenajde ani tu, tak mas odfajcene pci-e linky, resp. cast chipsetu.
Predpokladam, ze tam mas updatnuty posledny bios a ci tie grafiky s tou doskou nie su nekompatibilne, alebo problemove si uz googlil.
Metalpalo
Nový používateľ
Nový používateľ

no tak ten bios som neupdatoval. myslite ze to moze pomoct?

ako tak pozeram je tam prva verzia co maju na stranke.
AmOK
Používateľ
Používateľ

Pomoct moze, hlavne ak by to boli nejake novsie grafiky. Ale skuskou nic nepokazis tak, ci tak. Prve biosy su skoro vzdy, viac, ci menej bugnute a doladuje sa to postupne.
Metalpalo
Nový používateľ
Nový používateľ

no tak skusil som ten bios breblafnut a nic. stale to iste.

zajtra skusim zohnat nejaku kartu do toho pci-e x1. uvidime ale uz som zufaly.

aby to nebralo tri karty ktore nie su ani nove mi nejde do hlavy.
AmOK
Používateľ
Používateľ

Mozes este skusit vycistit kontaky v slote. Ak si to nespravil ako prve nahodou. Najskor ich vyfukas stlacenym vzduchom, alebo aspon silny vysavac a potom tam zasunies kusok niecoho, co ma hrubku mensiu ako pcb grafiky. Na tom niecom normalne cez hranu, ktoru zasunies prehnes pijak papier, trosku navlhceny Kontoxom, ale staci aj technicky benzin a parkrat to zasunies a vytiahnes. Ja to robim s kuskom tenkeho plosaku, ale pomoze aj navlhceny stetec s jemnymi chlpni a vysavac, ked nic ine nie je po ruke.
Pri starych doskach sa moze stat, ze je to zasrate od prachu, cigaretoveho dymu a potom to blbne. Tie kontaky sa daju dobre skontrolovat aj silnym svetlom a lupou. Moze byt, ze tam niekto skratol grafu a slot je odpaleny. Alebo su ohnute, zaseknute, zatlacene dnu piny. Vacsinou je to pekne s lupou vidno.
Tiez mozes skusit v biose prehodit tu volbu na integrovanu grafu, aj ked budes mat zapojenu dedikovanu. Specialne MSI malo par takych biosov, kde ano znamenalo nie a naopak.. :-D

Návrat na "Základné dosky"