HDD do notebooku

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
pulser
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: So 22. Jan, 2011, 17:08

HDD do notebooku

Príspevok od používateľa pulser »

Zdravím.

Prednedávnom mi známi doniesol notebook (HP Pavilion DV60000), pretože ho chcel spojazdniť. Z ničoho nič mu prestal ísť Windows. Tak som mu ho teda chcel preinštalovať. Windows sa mi nedarilo nainštalovať. Vždy nejaká hláška typu, že sa nedalo niečo skopírovať. Recovery nechcel ísť. Až neskôr sa mi ho podarilo spojazdniť, ale zaseklo sa to pri inštalácií. Následne po reštartnutí NB mi vyhodilo hlášku SMART Failure Predicted on Hard Disk - názov hdd. Pod tým bolo aj písané pre pokračovanie aby sa stlačilo F1, ale nereagovalo. Už som pomaličky tušil, že niečo nie je s HDD poriadku. Následne som ešte skúsil test HDD v BIOS-e a tam mi už vyhodilo chybu #10008 - Replace HDD. Preto by som sa chcel poradiť ohľadom kúpy. Pôvodný HDD je tento:

http://www.czc.cz/toshiba-mk1637gsx-160 ... 05/produkt

Môžem namiesto tohto HDD dosadiť toto?
http://www.ediscomp.sk/produkt/HDD-2%2C ... 409920253/
Majiteľ nepotrebuje veľkú kapacitu, používa ho len na internet a skype. Preto som vybral najnižšiu kapacitu.

Ďakujem za odpovede vopred.
Používateľov profilový obrázok
mirjak
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00

Re: HDD do notebooku

Príspevok od používateľa mirjak »

mozes... ale ak je rozpocet, SSD da tomu ntb druhy dych :-)
pulser
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: So 22. Jan, 2011, 17:08

Príspevok od používateľa pulser »

ten NB je využívaný len na uvedené veci a bola by to preňho drahá a zbytočná investícia. Ďakujem za odpoveď.
Používateľov profilový obrázok
hopkok
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa hopkok »

kup nejaku 80-ku na bazari za 12-15E a mas pokoj

P.S: zozerie to akykolvek HDD so SATA, ale vacsi ako 1TB asi nie, to ale neni tvoj problem

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"