AIDA64 RAM BATTLE

Všetko ohľadne benchmarkov a výsledkov z nich...
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12258
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: ta Blava, ňe ?

Re: AIDA64 RAM BATTLE

Príspevok od používateľa mp3turbo »

jezisi este aby clovek robil detektiva ze ktory pise :)

reku aby nahodou nedoslo k inemu casovaniu pamati napriklad... vymeni sa cpu, to urcite bios spozna... mozno spravi nejake znovunatrenovanie RAM.
Som zvedavy.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Používateľov profilový obrázok
dexterav
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 22017
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´

Re: AIDA64 RAM BATTLE

Príspevok od používateľa dexterav »

Obrázok
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X32GB6,8GHz CL32 Vengeancel, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s+A50s+T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X


motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12258
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: ta Blava, ňe ?

Re: AIDA64 RAM BATTLE

Príspevok od používateľa mp3turbo »

mozem napisat ze som strateny ? uplne ina doska, uplne ine pamate, samozrejme cpu 12900k, vsetko uplne ine. Ako to porovnat s povodnymi ddr5 ?
samozrejme ze ddr4 maju mensie latencie nez ddr5. Inak hento su bombove cisla, nejak vela kilohertzov uplne vsade :)
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Používateľov profilový obrázok
dexterav
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 22017
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´

Re: AIDA64 RAM BATTLE

Príspevok od používateľa dexterav »

vola sa to tu rambattle a nie tlacháme o ram :D
tak som postol niečo z nočnej seansy :D
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X32GB6,8GHz CL32 Vengeancel, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s+A50s+T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X


motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
Používateľov profilový obrázok
ericc64
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: IL

Re: AIDA64 RAM BATTLE

Príspevok od používateľa ericc64 »

No tazke, mytus je zboreny :D

CPU to neni, aj na 12900K vysledok rovnaky ... Bolo to posahanym Windows 11,, dal som 10 a je to uz ok, aj ked to dost skace hore dole,,, clovek musi fakt vsetko povypinat aby dosiahol take dobre vysledky :) nechapem sice aj tak tomu, pretoze som videl viac vysledkov s Win11 a mali take vysledky, ale uz nemam chut to riesit :D
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Delid CPU --- AM5 / 1700

MB: ??? CPU: ??? RAM: G.SKILL 48 GB KIT DDR5 8 000 MHz CL40 VGA: ASUS Turbo GeForce RTX 2080 Ti SSD: WD Black SN850 1TB + Kingston KC3000 1TB PSU: FSP Fortron Hydro Ti PRO 1 000W CASE: Streacom BC1 LCD: Alienware AW3225QF KEYBOARD / MOUSE / MOUSE PAD: Logitech MX Keys + Logitech G305 + A4tech X7 SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95
COOLING → CPU: Alphacool Core 1 VGA: EK-Vector RTX RE Ti RGB - Nickel + Plexi RAM: IceManCooler Full Nickel Water block + IceManCooler Full Nickel RAM Heatsink RADIATOR: TECO TK 2000 Chiller PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 FANS: 10x ARCTIC P12 PWM PST CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW SENSOR: Aquacomputer High Flow LT FILTER: IceManCooler F40 Glass Filter
Používateľov profilový obrázok
Vlko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2253
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 12:51
Bydlisko: Bratislava

Re: AIDA64 RAM BATTLE

Príspevok od používateľa Vlko »

Erik, kukám, že vypínaš e-cores, niaky špeciálny dôvod? Inak si plánuješ tu zostavu aj niaky čas nechať alebo hneď pustiš ďalej? Na tom musíš strašne tratit lóve, takto hore-dole :?

Dexter, tie tvoje imageshack mi dávajú čiernu obrazovku, dávaš dobre odkazy? Som, ale len na mobile, tak neviem či to není tým ...
AMD Ryzen R9 7950X3D PBO2, Noctua NH-D15S chromax.black&white, GIGABYTE B650E AORUS ELITE X AX ICE, Patriot Viper Elite 5 64 GB KIT DDR5 6000MHz CL30 White RGB, ASUS TUF RTX 4070 Ti 12GB GDDR6X OC 3/23,5Ghz, NVMe SSD Samsung 990 PRO 1TB + Kingston A2000 1TB, SATA SSD Samsung 860 EVO 250GB + Team Group CX2 1TB, A4tech Bloody V7M HoleLess, Seasonic Focus Plus SSR-750FX Gold, Lian Li Lancool 215 White, 32" Samsung LE32B551 RED, Nintendo Switch V2 HWFLY Modchip OC CPU: 1020@1785Mhz, GPU: 768@921Mhz, RAM:@1600MHz
Používateľov profilový obrázok
ericc64
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: IL

Re: AIDA64 RAM BATTLE

Príspevok od používateľa ericc64 »

Normalne ich nevypinam, mam ich zapnute, ale kedze som to porovnaval s vysledkom kde ich mal vypnute, tak som ich vypol... vypinaju sa preto aby si dosiahol vyssiu frekvenciu cache ... s vypnutymi e-core dokazes dat aj 5ghz cache,,, ked su zapnute , tak to vacsinou konci kolo 4,2-4,4max... preto to borci vypinaju a s vypnutym e-core pisu ze maju vacsinou aj lepsie FPS v hrach ...


Ja to menim casto, hore dole, niekedy stratim, niekedy ziskam, neni to take zle ,,, tu 12900K ale vraciam spat, to som bral len na skusku :D

ale to sme tu OT
Delid CPU --- AM5 / 1700

MB: ??? CPU: ??? RAM: G.SKILL 48 GB KIT DDR5 8 000 MHz CL40 VGA: ASUS Turbo GeForce RTX 2080 Ti SSD: WD Black SN850 1TB + Kingston KC3000 1TB PSU: FSP Fortron Hydro Ti PRO 1 000W CASE: Streacom BC1 LCD: Alienware AW3225QF KEYBOARD / MOUSE / MOUSE PAD: Logitech MX Keys + Logitech G305 + A4tech X7 SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95
COOLING → CPU: Alphacool Core 1 VGA: EK-Vector RTX RE Ti RGB - Nickel + Plexi RAM: IceManCooler Full Nickel Water block + IceManCooler Full Nickel RAM Heatsink RADIATOR: TECO TK 2000 Chiller PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 FANS: 10x ARCTIC P12 PWM PST CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW SENSOR: Aquacomputer High Flow LT FILTER: IceManCooler F40 Glass Filter
Používateľov profilový obrázok
dexterav
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 22017
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´

Re: AIDA64 RAM BATTLE

Príspevok od používateľa dexterav »

vyzerá že tie odkazy idú
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X32GB6,8GHz CL32 Vengeancel, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s+A50s+T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X


motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12258
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: ta Blava, ňe ?

Re: AIDA64 RAM BATTLE

Príspevok od používateľa mp3turbo »

>> CPU to neni, aj na 12900K vysledok rovnaky ...

ale neeeeee ako som ja toto mohol vediet... bozinku som dokonaly. Idem sa pohladkat do kupelne pred zrkadlo ze mooooj moooooj krasny chlapec.
Ved som ti dal vysledky testov kde sa to lisilo o nanosekundu/dve pri 80ns. Debilny Win11.

horedole to skace preto lebo mas pustenych kopec procesov v pozadi a na nanosekundy vplyva aj to. Este pozeram preco si mal predtym 100GB/s a teraz 107GB/s, no jasne pan zmenil frekvenciu pamati na 6667. Aj casovanie ine, proste konzistentnost jak sviň :)
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Používateľov profilový obrázok
ericc64
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: IL

Re: AIDA64 RAM BATTLE

Príspevok od používateľa ericc64 »

mp3turbo - bohuzial, nie si dokonaly, bolo to aj CPUckom, len som to poriadne neotestoval :D ked som vratil spat 12600K, uz som nikdy take latencie nedosiahol.

Zohnal som si ine moduly, mam teraz G.Skilky 6400 CL32 s Hynix cipmy, tak sa hram s nimi. Zatial som takto na 6900mhz CL 30 40 40 28 CR2 na Win 11.
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Delid CPU --- AM5 / 1700

MB: ??? CPU: ??? RAM: G.SKILL 48 GB KIT DDR5 8 000 MHz CL40 VGA: ASUS Turbo GeForce RTX 2080 Ti SSD: WD Black SN850 1TB + Kingston KC3000 1TB PSU: FSP Fortron Hydro Ti PRO 1 000W CASE: Streacom BC1 LCD: Alienware AW3225QF KEYBOARD / MOUSE / MOUSE PAD: Logitech MX Keys + Logitech G305 + A4tech X7 SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95
COOLING → CPU: Alphacool Core 1 VGA: EK-Vector RTX RE Ti RGB - Nickel + Plexi RAM: IceManCooler Full Nickel Water block + IceManCooler Full Nickel RAM Heatsink RADIATOR: TECO TK 2000 Chiller PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 FANS: 10x ARCTIC P12 PWM PST CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW SENSOR: Aquacomputer High Flow LT FILTER: IceManCooler F40 Glass Filter
Používateľov profilový obrázok
JurajSlovakID
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 826
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: AIDA64 RAM BATTLE

Príspevok od používateľa JurajSlovakID »

caute, sorry ze som v poslednej dobe (asi aj predtym) pisal trosku odveci prispevky bez naleziteho respektu voci jedincovi a skupinam ale uz ma to preslo
mozem sa opytat kolko voltov si tam mal ericc64? pri tej SK-hynixe, skaluje to aj za 1.4V ?
A ako je to s nizsou voltazou u tychto DDR5 ? niesu to podobne cipy len zoptimalizovane pre nizsiu defaultnu voltaz a nezvladli by aj 1.5 ako napr DDR4?
mimochodom su DDR4 s default voltazov 1.6V na tichepc som ich videl
PC: CPU: RYZEN 5950X VMR-B2@ 4725MHz 1.35V , Chladic Arctic Liquid Freezer II RAM: GSKILL NEO 2x16KIT(32GB) 14-15-15-12-26-38 CR2 - upravene tercialne casovania, GFX: AMD Vega64, MB: Asus Dark Hero VIII X570, M.2 SSD Samsung 990 PRO 2TB, 2xRAID1 WDGOLD 8TB
Používateľov profilový obrázok
ericc64
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: IL

Re: AIDA64 RAM BATTLE

Príspevok od používateľa ericc64 »

pri 1,4V to este len zacina fungovat :D vela krat aj na default je 1,4V minimum.... Pri tyh 6900 idem na 1,53V, co je uplne na doraz, na minime, vsetko nad 6900 uz treba pridat, tam to ide k 1,6-1,65V , tam uz to treba ale riadne chladit, idealne voda :) Mam tam 2x60mm fany ktore to ofukuju, inak neni sance bez ofuku. Takze s dobrych chladenim neni problem aj 1,6V dlhodobo... Nizsia voltas neviem, tie vysoke rychlosti proste potrebuju vela V.
Delid CPU --- AM5 / 1700

MB: ??? CPU: ??? RAM: G.SKILL 48 GB KIT DDR5 8 000 MHz CL40 VGA: ASUS Turbo GeForce RTX 2080 Ti SSD: WD Black SN850 1TB + Kingston KC3000 1TB PSU: FSP Fortron Hydro Ti PRO 1 000W CASE: Streacom BC1 LCD: Alienware AW3225QF KEYBOARD / MOUSE / MOUSE PAD: Logitech MX Keys + Logitech G305 + A4tech X7 SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95
COOLING → CPU: Alphacool Core 1 VGA: EK-Vector RTX RE Ti RGB - Nickel + Plexi RAM: IceManCooler Full Nickel Water block + IceManCooler Full Nickel RAM Heatsink RADIATOR: TECO TK 2000 Chiller PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 FANS: 10x ARCTIC P12 PWM PST CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW SENSOR: Aquacomputer High Flow LT FILTER: IceManCooler F40 Glass Filter
Používateľov profilový obrázok
JurajSlovakID
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 826
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: AIDA64 RAM BATTLE

Príspevok od používateľa JurajSlovakID »

super ericc tesim sa, dufam ze kym pride novy ryzen v druhej polke roka tak pribudne este lepsi kit ako 6400/32
tiez sa tesim na konkurecne boje samsung bdie a sk-hynix
vodu planujem dufam ze to bude dovtedy dobry kit
este hovorim ze filtracia by mohla byt lepsia, asi g.skill nema takych ludi co to vedia spravit
PC: CPU: RYZEN 5950X VMR-B2@ 4725MHz 1.35V , Chladic Arctic Liquid Freezer II RAM: GSKILL NEO 2x16KIT(32GB) 14-15-15-12-26-38 CR2 - upravene tercialne casovania, GFX: AMD Vega64, MB: Asus Dark Hero VIII X570, M.2 SSD Samsung 990 PRO 2TB, 2xRAID1 WDGOLD 8TB
Používateľov profilový obrázok
ericc64
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: IL

Re: AIDA64 RAM BATTLE

Príspevok od používateľa ericc64 »

24/7 nastavenie

MSI MEG Z690 UNIFY-X
Intel Core i5-12900K @ 5231Mhz / 4103Mhz / 4410mhz cache
G.SKILL 32 GB KIT DDR5 6400 MHz CL32 Trident Z5 RGB Black @ 6836mhz CL30 40 40 28 CR2
Win 11
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Delid CPU --- AM5 / 1700

MB: ??? CPU: ??? RAM: G.SKILL 48 GB KIT DDR5 8 000 MHz CL40 VGA: ASUS Turbo GeForce RTX 2080 Ti SSD: WD Black SN850 1TB + Kingston KC3000 1TB PSU: FSP Fortron Hydro Ti PRO 1 000W CASE: Streacom BC1 LCD: Alienware AW3225QF KEYBOARD / MOUSE / MOUSE PAD: Logitech MX Keys + Logitech G305 + A4tech X7 SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95
COOLING → CPU: Alphacool Core 1 VGA: EK-Vector RTX RE Ti RGB - Nickel + Plexi RAM: IceManCooler Full Nickel Water block + IceManCooler Full Nickel RAM Heatsink RADIATOR: TECO TK 2000 Chiller PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 FANS: 10x ARCTIC P12 PWM PST CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW SENSOR: Aquacomputer High Flow LT FILTER: IceManCooler F40 Glass Filter
Používateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6806
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: AIDA64 RAM BATTLE

Príspevok od používateľa molnart »

ako prinutis aidu aby testoval len ram bez cache? ja to ani zastavit neviem, vzdy mi to dobehne a kym bezia tie testy ani myskou sa poriadne hybat neda
Spoiler: ukázať
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)

Návrat na "Benchmarky"