Ahojte,
zaujimave ze tu na fore o tychto monitoroch ani zmienka ked na zahranicnych forach su dost hitom .
Ide o korejske firmy ktore beru panely, ktore Apple pre svoje Cinema display-e neschvali (nesplnaju nejaku A+ normu), a predava ich o dost lacnejsie ($999 vs ~$350). Su dostupne aj pixel-perfect verzie, alebo nejake kusy s vadnym pixelom.... kazdopadne ta cena je brutal.
Poculi ste o nich, resp. najde sa tu niekto kto nieco podobne vlastni?
qnix robi aj verziu pre nadsencov lesklych panelov, ako povodne apple
... to ze sa daju overclocknut na 120Hz ani nespominam
27" Shimian/Qnix/* LCDs s panelom od apple cinema
Re: 27" Shimian/Qnix/* LCDs s panelom od apple cinema
Pocul som o tom, uvazoval som o tom ale odradila ma neistota platenia cla a dph pri dovoze.
Niekde som nasiel nieco aj o dohode medzi EU a Juznou Koreou o volnom obchode, ale nikde som nedokazal presne zistit ci sa to vztahuje aj na tieto veci...
Ta cena je sice pekna, ale keby sa mi na to malo nabalit platenie DPH a cla uz je to ovela menej atraktivnejsie
Niekde som nasiel nieco aj o dohode medzi EU a Juznou Koreou o volnom obchode, ale nikde som nedokazal presne zistit ci sa to vztahuje aj na tieto veci...
Ta cena je sice pekna, ale keby sa mi na to malo nabalit platenie DPH a cla uz je to ovela menej atraktivnejsie
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Cenu $999 (~900€) ma iba Apple, pretoze iba u nich sa najdu ovce co to aj zaplatia za 27" monitor. V podstate identicky panel najdes aj v Dell U2711/U2713 ci HP ZR2740w, a tie stoja "iba" okolo 600€. Teraz si zober tvoj $350 monitor, to je €265. Na to ti Kažimír prihodí 20%, to si na 318€. Nuz a teraz sa musis rozhodnut, ci ti stoji mozno nie uplne dokonaly produkt v podstate bez zaruky za tu cenu (sanca, ze by si to posielal naspat do Korey je miziva). Napriklad mne ZR2740w odisiel mesiac po zakupeni, po mensom telefonickom nedorozumeni so servisom a naslednej mailovej komunikacii prisiel o tyzden technik ku mne domov s novym panelom, odmontoval stary z drziaka, namontoval novy, otestoval a isiel prec. Takyto servis u korejskeho monitora nebudes mat.
Ano, da sa usetrit vyrazne, ale mozes mat horsiu uniformitu podsvietenia, dostanes asi o dost horsi stojan nez je bezne v tejto cenovej kategorii, budes mat v podstate neexistujucu zaruku (ak teda nehodlas platit velke palky za postovne ci kuriera do Korey).
Ano, da sa usetrit vyrazne, ale mozes mat horsiu uniformitu podsvietenia, dostanes asi o dost horsi stojan nez je bezne v tejto cenovej kategorii, budes mat v podstate neexistujucu zaruku (ak teda nehodlas platit velke palky za postovne ci kuriera do Korey).
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
tie monitory su vraj pecka, kamaratov kamarat si to objednaval a je max spokojny
ale vecsina ludi sa boji o to co so zarukou alebo co ked ti dojde zly kus. je to risk. (aj ja som o tom v istom bode uvazoval, ale prave takmer neexistujuca zaruka ma odradila)
ale vecsina ludi sa boji o to co so zarukou alebo co ked ti dojde zly kus. je to risk. (aj ja som o tom v istom bode uvazoval, ale prave takmer neexistujuca zaruka ma odradila)
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať