ja sa bojim toho ze to bude mat onicom pribeh. uz AC3 bola dost slabota, hlavne pre europskeho hraca tie postavy v hre vela nehovorili, okrem Washingtona a Franklina (ktory sa v hre mihol len par sekund) mi nic nehovorili, a napriklad meno Charles Lee som nikdy predtym v zivote nepocul a musel som o nom dost vela nastudovat separatne aby ta hra davala ako taky zmysel. kontext hry nedovolil v AC3 pouzit ani tomb raiderovske pasaze s preskumanim starych stavieb, ktore patrili k tomu najprijemnejsemu v predchadzajucich hrach.
AC4 vobec nevyzera ze by sa snazil byt posadeny do nejakeho historickeho kontextu, a nejaka herna variacia na piratov karibiku ma nechava uplne chladnym. navyse pribeh Desmonda je ukonceny, takze vysoko pravdepodobne to pribeh neposunie ani v sucasnej dejovej linii.
velka skoda, lebo napriklad posadenim hry do francuzskej revolucie alebo na africky front prvej svetovej vojny by skryval obrovsky potencial na kvalitnu hru. a mojou tajnu tuzbou by bol Asassins Creed postaveny do obdobia habsbugsko-otomanskych vojen, ale to asi urcite neuvidim... pritom v nasich koncinach by to bolo bezpochybne atraktivne, ucitelia dejepisu by to mohli dat ako povinne hranie