Kúpa herného notebooku
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Júl, 2013, 16:17
Kúpa herného notebooku
Prosím poraďte mi či je tento notebook dobrý http://www.alza.sk/hp-pavilion-g7-2210s ... tm#recenze dakujem .
Re: Kúpa herného notebooku
nemam osobnu skusenost s novsimi Pavilionmi ale starsie sa hriali (tak ze sa nedala udrzat ruka na nom) a hucali...
ale staci ked si precitas tie recky na alze (HP Pavilion g7-2210 Sparkling Black), vyberam najzaujimavejsie negatívne:
- Přehřívání !- závažné
- Hlučný ventilátor.
- Obecné leský displej už nikdy víc, většinou je jako kdybych koukal do zrcadla
- Pomalý HDD
... takze skor nejake Lenovo v tej cene, alebo desktop ak to ma byt na hranie a nie na prenasanie
ale staci ked si precitas tie recky na alze (HP Pavilion g7-2210 Sparkling Black), vyberam najzaujimavejsie negatívne:
- Přehřívání !- závažné
- Hlučný ventilátor.
- Obecné leský displej už nikdy víc, většinou je jako kdybych koukal do zrcadla
- Pomalý HDD
... takze skor nejake Lenovo v tej cene, alebo desktop ak to ma byt na hranie a nie na prenasanie
Intel i5-6600K, Noctua NH-D14, MSI Z170 TOMAHAWK, MSI GTX 1060 6GB, 2x8GB, Crucial MX300 275GB, Seagate 2TB, EVGA 750 GQ, Fractal Design Define R5, 30" HP LP3065, E-MU 0204 + Yamaha HS80M + Jamo SUB 210
nenapisal si rozpocet a priblizne poziadavky(velkost atd.). Budes ho casto prenasat, ze potrebujes notebook? Lebo mne slovo herny a notebook nesedi 

PC: MB: ASROCK B450M Pro4 CPU: AMD RYZEN 5 3600 CPU FAN: SilentiumPC Fera 3 GPU: Manli RTX 3070 Gallardo 8GB GDDR6 SSD: ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1TB RAM: G.SKILL 16GB DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis PSU: SilentiumPC Vero M2 Bronze 600 W Case: SilentiumPC Signum SG1M TG MONITOR: 32" AOC CQ32G1 + 27" BENQ GW2760
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Júl, 2013, 16:17
Rozpočet do tých 650 € Parametre: Procesor by v pohodel stačil aj Intel Core i7 3632QM s frekvenciou 2,2 GHz
6 MB L3 Cache
4 jadrá, 8 threadov
Intel Turbo Boost 2 s frekvenciou 3,2 GHz
Max TDP: 35 W
Operačná pamäť : 6 - 8 GB
Graficka karta to prave neviem
Displej : 17 alebo 15
Pevný disk: tak od 500 - 1000 GB
6 MB L3 Cache
4 jadrá, 8 threadov
Intel Turbo Boost 2 s frekvenciou 3,2 GHz
Max TDP: 35 W
Operačná pamäť : 6 - 8 GB
Graficka karta to prave neviem

Displej : 17 alebo 15
Pevný disk: tak od 500 - 1000 GB
S takým rozpočtom nebudeš mať herný notebook (tie sú nad 1000€), ale notebook ktorý zvládne spustiť aj náročnejšie hry, ale tak keď sa uskromníš tak ti poslúži v pohode
Čo som kukal Alzu tak to vidím na tieto tri:
http://www.alza.sk/msi-ge60-0nc-291cz-d451164.htm
Nemám osobnú skúsenosť, ale na MSI sa na fórach zvyčajne dosť nadáva, myslím že kvôli spoľahlivosti. Výhoda je najnižšia cena, teoreticky najvýkonnejšia GPU (ale pri notebookoch je to vždy otázne vzhľadom k rôznym frekvenciám či použitiu DDR3/GDDR5 ako si zmyslí výrobca a ty ako zákazník len veľmi ťažko vypátraš), FullHD displej je výhoda(pre multimédiá)/nevýhoda(pre hry, tá grafika to rozlíšenie v náročnejších hrách nezvládne), to dvojjadro CPU je na väčšinu hier v pohode ale sú hry ktoré si vyslovene žiadajú štvorjadro (a do budúcna podľa mňa pribudnú) a tam si už veľmi nepomôžeš tak ako pri slabšej grafike znížením detailov či rozlíšenia, menší disk (na druhú stranu je 7200rpm čo je dobre) a 4GB IMHO veľmi nevadí ale zamrzí, lesklý dizajn bude riadna otrava keďže to bude už po chvíli používania daktyloskopický raj...
620€
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-z500- ... 451976.htm
Vcelku dobrý vyvážený notebook, síce papierovo o niečo slabší ako ten MSI (slabšia grafika a rozlíšenie, pomalé no na druhú stranu väčšie HDD, rozdiel v CPU na úrovni chyby merania, viac RAM poteší ale nie je to nič čo by sa do toho MSI nedalo dokúpiť) ale mal by byť spoľahlivejší.
659€
Radšej by som si na tvojom mieste ale priplatil za:
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-z500- ... 441902.htm
Plnohodnotné štvorjadro a malé cache SSD pre rýchlejší štart Win a najpoužívanejších aplikácií a hier, pri tom pomalom HDD ti to podľa mňa výrazne pomôže. Grafika plus mínus autobus rovnaká ako v predchádzajúcom a možno pomalšia možno porovnateľná s tým MSI, 4GB RAM na hry stačí a keď nebude dokúpiš neni problém (CPU vymeníš len ťažko a grafiku vôbec). Problémom či výhodou môže byť absencia OS keďže vďaka tomu tam môžeš dať Win7 a nebudeš mať nanútené Win8, ale ak nemáš a chceš origoš Win (ak si študent skús si zohnať cez školu cez MSDNAA) môže to byť problém...
686€
Ja osobne by som asi šiel do toho posledného Lenova.

Čo som kukal Alzu tak to vidím na tieto tri:
http://www.alza.sk/msi-ge60-0nc-291cz-d451164.htm
Nemám osobnú skúsenosť, ale na MSI sa na fórach zvyčajne dosť nadáva, myslím že kvôli spoľahlivosti. Výhoda je najnižšia cena, teoreticky najvýkonnejšia GPU (ale pri notebookoch je to vždy otázne vzhľadom k rôznym frekvenciám či použitiu DDR3/GDDR5 ako si zmyslí výrobca a ty ako zákazník len veľmi ťažko vypátraš), FullHD displej je výhoda(pre multimédiá)/nevýhoda(pre hry, tá grafika to rozlíšenie v náročnejších hrách nezvládne), to dvojjadro CPU je na väčšinu hier v pohode ale sú hry ktoré si vyslovene žiadajú štvorjadro (a do budúcna podľa mňa pribudnú) a tam si už veľmi nepomôžeš tak ako pri slabšej grafike znížením detailov či rozlíšenia, menší disk (na druhú stranu je 7200rpm čo je dobre) a 4GB IMHO veľmi nevadí ale zamrzí, lesklý dizajn bude riadna otrava keďže to bude už po chvíli používania daktyloskopický raj...
620€
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-z500- ... 451976.htm
Vcelku dobrý vyvážený notebook, síce papierovo o niečo slabší ako ten MSI (slabšia grafika a rozlíšenie, pomalé no na druhú stranu väčšie HDD, rozdiel v CPU na úrovni chyby merania, viac RAM poteší ale nie je to nič čo by sa do toho MSI nedalo dokúpiť) ale mal by byť spoľahlivejší.
659€
Radšej by som si na tvojom mieste ale priplatil za:
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-z500- ... 441902.htm
Plnohodnotné štvorjadro a malé cache SSD pre rýchlejší štart Win a najpoužívanejších aplikácií a hier, pri tom pomalom HDD ti to podľa mňa výrazne pomôže. Grafika plus mínus autobus rovnaká ako v predchádzajúcom a možno pomalšia možno porovnateľná s tým MSI, 4GB RAM na hry stačí a keď nebude dokúpiš neni problém (CPU vymeníš len ťažko a grafiku vôbec). Problémom či výhodou môže byť absencia OS keďže vďaka tomu tam môžeš dať Win7 a nebudeš mať nanútené Win8, ale ak nemáš a chceš origoš Win (ak si študent skús si zohnať cez školu cez MSDNAA) môže to byť problém...
686€
Ja osobne by som asi šiel do toho posledného Lenova.
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07

Neviem na keru prdel pozeras po i7 ked chces nb na hry, tam je idealna i5 kedze az tak nepecie takze sa lepsie chladi, koli poctu jadier a threadov a bezproblemov postacuje. Na tvoj cenovy strop priliz prehnane poziadavky.
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D
Hero 4670k validator
Hero 4670k validator
Mimiik k tomu štvorjadru - TDP má rovnaké ako i5 takže piecť viac nebude, problémom však bude tá značka HP ako viacerí vravíte, u nás v práci ich už nechcú objednávať kvôli častým reklamáciám, no a lesklý displej a ešte k tomu na NB nikdy viac...
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
to TDP je udavane "max" cize piect bude viac
a hlavne to turbo pri hrach nepojde pri i7 nijako vysoko a vsetci vieme kde je AMD vdaka nizkemu ppc pri vykone v hrach.

Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D
Hero 4670k validator
Hero 4670k validator